Oproep van 10.000en wetenschappers om te stoppen met #5G

123rf

Oproep aan de VN, WHO, EU, Raad va Europa en de regeringen van alle naties

Meer dan 63.000 wetenschappers, dokters, milieu-organisaties en burgers uit 168 landen (stand eind maart 2019) roepen op om de uitrol van het 5e generatie draadloze netwerk te stoppen met inbegrip van 5G met duizenden satellieten. Het 5G netwerk zal een enorme toename van blootstelling aan radio frequente straling (radiogolf) geven bovenop die van de 2G, 3G en 4G netwerken. RF straling is bewezen schadelijk voor mens en milieu. Het uitrollen van 5G is een experiment met de mensheid en het milieu dat onder het internationaal recht een misdaad is.

Samenvattend zijn dit de argumenten (lees de volledige oproep hier) tegen 5G.

Telecommunicatie bedrijven willen in samenwerking met regeringen binnen twee jaar het 5G netwerk installeren. Hierdoor zal in principe alles draadloos verbonden zijn via het internet. Van koelkast en wasmachine, haarborstel enzovoort zullen antennes en microchips bevatten. Iedere persoon op aarde zal direct toegang hebben tot supersnel draadloze communicatie vanaf iedere plek op de planeet.

Naar schatting zullen naast miljoenen nieuwe 5G basisstations op aarde en 20.000 nieuwe satellieten in de ruimte 200 miljard zendende objecten het ‘Internet of Things’ vormen in 2020.
Gebaseerd op 10.000 onderzoeken blijkt dat de voornaamste ziekten van de moderne samenleving —kanker, hart aandoeningen en diabetes— grotendeels worden veroorzaakt door elektromagnetische vervuiling.

Geen mens, geen dier, geen vogel, geen insect en geen plant op aarde zal blootstelling kunnen vermijden, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, van niveaus van radio frequente (RF) straling die tientallen tot honderden keren groter zal zijn dan wat heden bestaat, zonder een enkele mogelijkheid om eraan te ontsnappen waar ook ter wereld.

5G op aarde

Omdat 5G met millimeter golven werkt zullen daarvoor om de honderd meter basisstations moeten worden geïnstalleerd. Dit zullen geen enkele maar meerdere antennes zijn. En iedere 5G telefoon bevat tientallen kleine antennes. De VS/EU staan toe dat de nieuwe basisstations tientallen tot honderden keren krachtiger zijn dan de huidige.

5G in de ruimte

Vijf bedrijven bieden aan om 5G vanuit de ruimte naar de aarde te sturen met 20.000 satellieten. Dit zou weleens gevaarlijker kunnen zijn dan de straling die afkomstig is van de basisstations op de grond.

Zelfs voordat er sprake was van 5G riepen duizenden natuurkundigen al op om draadloze telecommunicatie niet verder uit te breiden.

Kankerverwekkend

Het Internationale Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) concludeerde al in 2011 dat RF straling met frequenties van 30 kHz tot 300 GHz mogelijk kankerverwekkend zijn.

5G verschilt enorm van 4G

De 5G millimeter golven zullen diep in het lichaam dringen via de zenuwen, de aderen en andere elektrische geleidende structuren. De specifieke straling zal zowel een gevaar zijn voor de huid als voor de ogen. 5G kan een catastrofe betekenen voor de vliegende insecten die al voor de invoering van 5G met 75% in aantal zijn afgenomen.

Door belangenconflicten zijn tot nu toe steeds belangrijke onderzoeken opzettelijk uitgesloten en niet in de beschouwing meegenomen.

Nieuwe standaardnormen zijn nodig omdat voorheen niet met de vervuiling van het milieu door nonionizing straling is rekening gehouden.

In hun haast om 5G in te voeren halen de Europese Unie, de VS en nationale regeringen wereldwijd zoveel mogelijk barrières weg, waarbij zij tekort schieten in hun taak om te zorgen voor de bevolking. Ze maken het bijvoorbeeld lokale gemeenschappen onmogelijk om bezwaar te maken tegen de invoering van het netwerk.

Tevens worden internationale verdragen geschonden, bijvoorbeeld het feit dat de bevolking zonder instemming 5G krijgt ingevoerd en worden tal van mensenrechten genegeerd bij de invoering van het 5G draadloze netwerk.

Oproep tot het nemen van concrete stappen

(1) Onmiddellijke maatregelen om de invoering van 5G te stoppen om de mensheid te beschermen en het milieu.

(2) Volg de VN Conventie over de Rechten van het kind en informeer de burgers over de gezondheidsrisico’s van radio frequente straling.

(3) Voer telecommunicatie in met draadverbinding in plaats van draadloos.

(4) Verbied de draadloze telecommunicatie industrie via lobby organisaties verdere uitbreiding van RF straling te realiseren.

(5) Benoem direct internationale groepen van onafhankelijke EMF en gezondheidswetenschappers die nieuwe internationale veiligheidsstandaarden voor RF straling vaststellen.

Complete oproep lees je hier

Hier vind je meer info over 5G

Rob Vellekoop, 13 april 2019

15 Comments

 1. Ik ben zelf ook niet voor de uitrol van 5G, maar dit soort slecht onderbouwde artikelen zijn de reden dat je niet serieus genomen wordt als je het hebt over de effecten van RF straling.

 2. Is er een overkoepelende organisatie die dit eventueel voor Europees hof voor de rechten van de mens wil brengen? Individuele burgers klagen de eigen regeringen aan voor het niet beschermen van hun onderdanen bijv. Als ik het geld had, zou ik dat morgen doen! Vergelijk de rechtszaken tegen Shell. Het wordt hoog tijd dat wij als burgers de staat ter verantwoording roepen: de grondwet wordt mi geschonden. Ik doe graag mee!!

 3. Lees de hele reeks artikelen over 5G, zou ik zeggen. De oproep wordt hier onderbouwd.

 4. Moet er niet aan denken dat er om de paar honderd meter een mast wordt geplaatst.
  Het wordt er ook niet beter op hoe vrijwel iedereen constant een gsm voor zijn knar heeft hangen. Omdat er constant iets ergs kan gebeuren of zoiets dus dit gaat gewoon door.

 5. Lieve mensen wij vragen toch niet voor deze nieuwe technolgieen ik weet dat we moeten mee evolueren maar toch niet ten koste van onze mooie planeet en lucht we hebben die nodig om hier te kunnen leven ik weet niet goed of men wel beseft waar men mee bezig is. Van de aarde hebben ze op vele plaatsen al een stortplaats gemaakt en in de ruimte zijn ze nu volop bezig ,wat denk je dat de gevolgen zullen zijn binnen wat ettelijke jaren DAAR al eens bij STILGESTAAN is het de mens nu enkel en alleen maar om het geld en de macht te doen? Hebben wij als gewone mens niets meer mee te beslissen wat er rond en boven ons gebeurt WACHTEN tot het te laat is om te beseffen wat men gedaan heeft met onze ONZE MOOIE PLANEET DE LUCHT en nu ook het LUCHTRUIM naar de VAANTJES helpen geleerde mensen leer denken met jullie hart en jullie zullen merken dat het anders kan en MOET of ALLES WAT LEEFT GAAT ER IEDEREEN.OOK de mensen die deze technologieën op poten zetten het kan anders we hebben die dingen allemaal niet nodig AUB LAAT ONZE PLANEET BESTAAN u en ik en onze kinderen kleinkinderen en alle levende wezens hebben het recht om hier ook te zijn En Er ZAL NOG MEER onvruchtbaarheid ONTSTAAN dan er nu al reeds is dus wie wil de verantwoordelijkheid op zich nemen voor deze in gang gezette energie laat leven aub op de manier zoals het hoort met dank

 6. Milieuvervuiling ten nadelen van alle leven en toekomst. Opnemen in de milieumarsen in Begië en over de hele wereld a.u.b. Dit gaat over overleven.
  Word bewust en streef naar leefbaarheid en toekomst.

 7. De consequenties hiervan gaan echt alle perken te buiten. Zolang er ook maar enige twijfel bestaat over de gevaren mag dit systeem nooit in werking treden.

 8. Leuk hoor dit soort oproepen, maar.bij welke instantie komen deze oproepen dan precies binnen en hie eordt er dan precies op gereageerd. Artikelen op websites alleen betekenen helemaal niets als de beslissers er niets mee doen.

 9. Het doel van dergelijke artikelen is dat mensen op de hoogte zijn van dit soort initiatieven.

 10. We leven in een tijdperk waarin steeds meer hooggevoelige kinderen worden geboren, kinderen met allerlei hypergevoelige verschijnselen, die door de reguliere medische wereld direct met pilletje en labels als autisme, ADHD , PDDNOS, en nog veel meer worden onderdrukt.
  Welke invloed gaat 5G hebben op deze hypergevoelige kinderen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.