Blootstelling aan straling is kankerverwekkend (5 G)

Foto 123rf

Al in 2011 duidt het Agentschap voor Onderzoek van Kanker (IARC) van de WHO Wereldgezondheidsorganisatie blootstelling van Radio Frequente Straling (RFS) aan als potentieel (2B) kankerverwekkend. Onderzoek toonde dat het gebruik van mobiele telefoons kan leiden tot specifieke hersentumoren. Ook Dr Yael Stein voorziet kwalijke gevolgen voor de gezondheid.

“Lyon, France, May 31, 2011 ‐‐ The WHO/International Agency for Research on Cancer (IARC) has classified radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans (Group 2B), based on an increased risk for glioma, a malignant type of brain cancer1 , associated with wireless phone use.”

De populariteit en het wijdverbreide gebruik van draadloze technologieën zorgt voor een telecom revolutie met een enorme toename van blootstelling van het publiek aan bredere en elektromagnetische straling met hogere frequenties via allerlei apparaten.

Tot nu toe waren de mobiele netwerken bedoeld om in de behoeften van mensen te voorzien. Met 5G wordt voldaan aan de eisen van machines. Waar 4G zorgde voor een oponthoud van vijftig milliseconden doet 5G data transfer er slechts een milliseconde over. Mensen kunnen dit verschil niet waarnemen, maar het geeft machines een onwaarschijnlijk snelle communicatie.

De telecom industrie promoot vervanging van het huidige 4G netwerk met een nieuwe generatie 5G golflengtes om het “Internet of Things” (IoT) mogelijk te maken. Het belooft een snellere data verwerking, nieuwe speeltjes en een ‘science fiction’ achtige lifestyle. Om dit mogelijk te maken heeft 5G een gigantisch telecommunicatie netwerk nodige met talloze zendmasten— draadloze antennes op tientallen centimeters van elkaar op lantaarnpalen en andere voorzieningen, meer radio frequente straling (RFS) en toenemende zorgen over de gezondheid.

Er zijn nog steeds talloze vragen over de veiligheid van radio frequente straling in 2G, 3G en 4G draadloze technologieën onbeantwoord. Daarom bevelen gezondheidsexperts voorzichtigheid en terughoudendheid aan bij de invoering van de 5G techniek. Niemand weet wat de levenslange blootstelling aan deze straling voor gezondheidsconsequenties zal hebben, omdat nu pas de eerste generatie daar levenslang mee te maken krijgt. Deze generatie zal de haast en onachtzaamheid moeten betalen.

Letter to the FCC from Dr. Yael Stein MD in Opposition to 5G Spectrum Frontiers

Dr. Yael Stein of Jerusalem’s Hebrew University is kriticus van het nieuwe 5G netwerk. Volgens een onderzoek van Dr. Yael Stein veroorzaakt het ook lichamelijke pijn omdat het lichaam dit herkent als een golf die schade veroorzaakt. Daarom moeten we ernstig rekening houden met huidziekten, kanker en pijn aan de huid.

De grootste zorg is de effecten op de huid. Het lichaam heeft twee tot vier miljoen zweet kanalen. Dr. Ben-Ishai of Hebrew University, Israël legt uit dat onze zweet kanalen fungeren als “een reeks spiraalvormige antennes bij blootstelling aan deze golflengten,” wat betekent dat we daardoor meer geleidend zijn.

Een recent onderzoek in New York dat experimenteerde met 60GHz golven verklaart dat danalyse van de penetratiegraad laat zien dat meer dan 90% van de verzonden energie wordt opgenomen in de lagen van de huid.

Het programma Nieuwsuur zendt in een korte reportage over 5G uit dat de 5e generatie draadloos netwerk vanaf 2020 beschikbaar zal zijn in Nederland. Staatssecretaris Keizer ziet geen reden tot ongerustheid omdat alles onder de ‘normen’ blijft. En waar maken mensen zich eigenlijk druk om, want zegt het programma “Er is groeiende onrust op het internet vooral door fakenews.” Met andere woorden kijk naar de main stream dan ben je zeker niet ongerust meer. Toch zijn er veel meer rapporten op het internet beschikbaar van allerlei onderzoeken met bedenkingen bij het gebruik van mobiele telefoons. Het rapport van het IARC is een aanzet voor meer onderzoek. Het lijkt echter dat de regering heeft gekozen om 5G te gaan uitrollen, ongeacht de gezondheidsrisico’s.

Nog meer over 5G

Rob Vellekoop, 25 april 2019

8 Comments

 1. Beste Rob,
  bedankt voor het uitgebreide artikel
  pas later worden gevolgen duidelijk van zulke experimenten
  en dan is het meestal helaas te laat om nog iets te kunnen
  groet
  petronella

 2. Ondanks de gezondheidsproblemen gaat de uitrol gewoon door. Wie kan dit nog stoppen als de grootste leveranciers van smartphones al samenwerkt met Verizon in de Usa https://www.verizon.com/about/news/verizon-names-20-more-us-cities-where-customers-will-get-5g-ultra-wideband-network-yea
  20 steden zullen daar tot eind 2019 aangesloten worden. De consument zal met aanbiedingen gelokt worden om 5 g te gaan gebruiken. Het zal een kwestie van tijd zijn eer Europa aangesloten is……

 3. Heb zelf dertig jaar gewerkt m met midden, laag en hoog frequente golven gewerkt, en viel het kwartje in 2006 al dat deze Tot ziekten resulteren?

 4. Waarom moeten dikke bomen plaats maken?
  Juist want die resorberen de 5G straling, met als gevolg afsterven, wat wordt het toch een dood bos overal?

 5. MENSEN WORD WAKKER !!! JE GRAAFT JE EIGEN GRAF…
  ALS HET KALF VERDRONKEN IS DEMPT MEN DE PUT…OF WAS VOORKOMEN NU BETER DAN GENEZEN??
  MENSEN ZIJN MONGOLEN!!!!!

 6. dit onderwerp vind ik nu echt iets om actie te voeren
  je kunt op je klompen aanvoelen dat de straling
  door het installeren van G5 gezondheidsproblemen oplevert:
  duistere krachten die de mensheid verachten zijn hier aan het werk
  maar wat kunnen we als welwillende burgers doen?

  protest heeft geen zin aangezien inmiddels iedereen
  verslaafd is geraakt aan de moderne communicatiemiddelen
  welke precies in het plaatje passen
  van onheilsvoorspellingen uit het verleden

  mensen zijn eerst verslaafd gemaakt en daarna op alles
  wat zij doen en denken te traceren controleren
  het lijkt wel een spannend fictieboek maar dat is het zeker niet

  de toekomst zal het uitwijzen maar dan is het helaas te laat
  de mentale en psychische gezondheid wordt ondermijnt
  zodat de ideale uit te persen stumper overblijft
  maar ook diegene die hier heil in zien zullen ondergaan

  wie heeft een idee wat te doen want straks
  is het onverbiddelijk te laat
  er zijn reeds vele boeken over geschreven
  en mensen leven in grote angst
  wie o wie komt met een goed plan dit te voorkomen
  zonnetje
  mensen geniet van het leven want je weet niet
  wat de toekomst brengt

 7. bij mijn emotionele betoog over G5 heb ik fysiek en psychisch verwisseld
  nog verder even een opmerking gericht aan reaguurder Erwin:
  hoe kom je op het idee om te beweren dat mensen mongolen zijn
  dit lijkt mij een volstrekt misplaatste opmerking
  wat beweegt jou om Mongolen (de bevolkingsgroep in Mongolië
  of de verstandig beperkte mensen in onze samenleving) hierin
  te willen betrekken
  zonnetje

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.