#Vaccineren: de grote illusie

De grote illusie van de Franse gezondheidsonderzoeker en cartoonist René Bickel is een uniek stripboek over één van de meest omstreden preventieve gezondheidszorgmaatregelen van deze tijd. De strip opent met een citaat van Dr. Franz Hartmann:”Als je de gevaren niet kent, is vaccineren een domheid. Als je de gevaren wel kent, een misdaad.”

Steeds vaker worden we overspoeld met alarmerende berichten die ons op het belang van vaccinaties wijzen. Geregeld jagen massamedia mensen de schrik op het lijf waardoor de roep om een vaccinatieplicht steeds luider klinkt. Een vrije vaccinatiekeuze is daardoor in gevaar. Daarnaast groeit ook de weerstand tegen vaccinaties. Steeds meer mensen willen hun kinderen niet laten vaccineren.

Als je het onderwerp vaccinatie bestudeert komt er veel informatie naar boven, die voor velen van ons onmogelijk te geloven is. “De grote illusie” nodigt je uit de ogen te openen voor een mythe die stevig is ingebakken in de maatschappij. René Bickel illustreert hoe belachelijk de farmaceutische industrie over vaccinaties eigenlijk is. Haarscherp beeldt hij uit en beschrijft hij de geschiedenis van vaccins en vaccinaties. Daarnaast onthult hij de gevaren die de geneeskunde en de farmaceutische industrie proberen te verbergen.

De auteur heeft zijn eigen specifieke manier om de meest serieuze onderwerpen begrijpelijk te maken. Hij gebruikt humor als een wapen. Het gebruik van de illustraties maakt het vertalen van de verhalen van Big Pharma over vaccins, niet alleen eenvoudig te begrijpen, maar ook grappig en tegelijk volkomen onlogisch.

Speciaal geschreven zodat jonge ouders een “weloverwogen beslissing” kunnen nemen om hun kinderen wel of niet te laten vaccineren.

In het stripverhaal zijn Sanarix en zijn vriendin Libertix onze gidsen. Zij beginnen met de uitdagende stelling dat ons is “geleerd en voorgelogen dat vaccinaties ziekten voorkomen en levens hebben gered.” Volgens deze gidsen houdt een slim georganiseerde propagandamachine het “geloof in de magische krachten van vaccinaties in stand”.

Ze loodsen ons door de geschiedenis van het vaccin en presenteren verontrustende gebeurtenissen. Zoals de vaccinatie in 1941 van kinderen tegen difterie in Frankrijk. Tal van andere “mythes” passeren de lezer. Zoals over pokken en de dodelijke pokkenepidemieën. Steeds herhaalt de schrijver de vraag of vaccines zijn bedoeld om “te beschermen of te decimeren” aan de hand van schokkende voorbeelden. De verschillende infectieziektes worden behandeld samen met de gevolgen van vaccinaties hiertegen.

Hippocrates citeert de auteur niet zo maar:”Wat ons werkelijk geneest van ziekten zijn de natuurlijke krachten in ons.”

Vaccineren: de grote illusie

Rob Vellekoop, 14 juli 2019

13 Comments

 1. Mooi stuk Rob! …Alles netjes op een rijtje…en het lijkt Sterk–op **decimeren ** // Ik verwonder mij ook over dit bericht van gisteren — telegraaf.nl/nieuws/1037497054/onderzoek-alzheimermedicijn-gestopt-na-geheugenverlies-proefpersonen?utm_source=google&utm_medium=organic
  Zou het antwoord ooit in een laboratorium te vinden zijn?

 2. Geweldig idee,om een stripboek te maken. Ik stuur de fvd ook continu linkjes van onderzoeken en verhalen over de vreselijke vaccinatie programma’s.Tenslotte heeft het ook al zijn vruchten afgeworpen om ze constant te informeren over de gevaren van 5 g,het staat nu op hun agenda om een onafhankelijk onderzoek in te stellen,ik zou zeggen allemaal emailen en info sturen naar fvd.

 3. Net als frits blom beweert, wordt immuniteit reacties van het lichaam verstoord?

 4. Tja, de blinde leidt de domme in dit land!

  In landen in Afrika is misschien 8\9% van de hele bevolking gevaccineerd en daar wordt de mensen voorgelogen dat vaccinatie werkt….
  In Nederland en Europa moet ineens een vaccinatiegraad van 96% gehaald worden, want anders “is er risico” dat het niet werkt…

  Need say More? Belazer de Massa dan rinkelt de Kassa!! SUKKELS!!

  De domheid van de massa heeft extreme vormen aangenomen, en zelf nadenken schijnt een taboe te zijn geworden…

 5. Heel goed initiatief om de gevaren voor de grootste doelgroep kinderlijk eenvoudig inzichtelijk te maken✨??.
  Ik denk dat we moeten ophouden met wachten op een bewijs van veiligheid en gezondheid. De bewijzen van onveiligheid en vaccinschade stapelen zich op. N.a.v, de bekend geworden.. resultaten in de Harvard studie over onderrapportage van vaccinschade zou het aantal overlijdens rond de 45000 zijn alleen al in 2018 als gevolg van vaccinatie. En de teller loopt nog steeds..er komen nu nog steeds meldingen binnen vanuit de staten.. van overlijdens als gevolg van vaccinatie.over 2018 zie highwire Del Bigtree zijn (be)vindigen. Hoe is het met de onderrapportage door de beroepsgroep artsen in Nederland gesteld?

 6. lieve mensen
  kijk naar de megawinsten BIG PHARMA
  ze zijn er zelfs nog trots op ook
  op het tien uur nieuws gisteren
  een miljoenendeal tussen Big Pharma wereldwijd
  en een Nederlands medisch onderzoekcentrum
  die een medicijn tegen reuma hebben gevonden,
  waar ikzelf bijvoorbeeld aan lijd
  maar wat dat medicijn inhoudt
  blijft nog even geheim inzake het octrooi
  wat blijkbaar garant staat
  voor MILJARDENWINSTEN
  dus duur verkocht
  over de rug van patiënten

  het enige acceptabele idee is
  dat de medische laboratoria werken
  om de gezondheid van mensen te verbeteren
  ze verdienen al genoeg als laborant medisch specialist enz
  hetzelfde geldt voor tandartsen
  weet men nog kort gelden nog maar
  dat bijna ieder kind een beugel moest
  met alle lachwekkende gevolgen
  met name de beugels voor volwassenen
  geen gezicht en volwassen mensen
  konden niet normaal praten

  en dat is ook de bedoeling
  dat iedereen zwijgt als het graf
  over zaken die niet van te voren
  zijn verteld en waar men achteraf
  uiteraard wel ‘de rekening’ voor betaald

  de oplossing bij het probleem van vuilnisverwerking
  steekt hierbij nog gunstig af tegenover
  de medische opstelling
  dit terwijl je als net beginnend arts een contract moet
  ondertekenen dat je de gemeenschap dient

  ik zou zeggen wees je bewust
  dat je slechts een nummer en of onkostenpost
  of bruikbaar experiment bent totdat je
  in je graf ligt

 7. Ergens in de verleden tijd is er een overeenkomst getekend via de ver.naties dat overheden zich verplicht hebben hun bevolking te vaccineren met een percentage van 95 procent.Big Pharma houd hun daaraan.Misschien is het nuttig deze overeenkomst te pakken te krijgen.

 8. je kunt de massa alleen belazeren door ze massaal te bewerken met ? O A Fluor!! al sinds de vijftig van de twintigste eeuw dat is een kleine 70 jaar. en zie wat je krijgt.poetsen mensen poetsen en in Australia drinken mensen drinken.wat een manier om chemische afval tot voedsel te verwerken dankzij medewerking van vele overheden.

 9. Er kan wellicht een waarheid zitten in de bovenstaande artikelen. Ik kan er zelf absoluut geen mening over geven. Dat kunnen alleen wetenschappers die zeer kritisch en diepgaand dit willen onderzoeken zonder invloed van buitenaf.

 10. Ik begrijp niet dat vanaf begin Rutte gelijk al over dat vaccinatie de enige optie is. Hoe kon hij dat in Maart al weten ?

 11. Hoe kunnen we organiseren dat een ieder die COVID-19 niet serieus neemt ook geen recht heeft een ic plek straks?

 12. Interessant artikel ook voor mensen die wel vaccineren zoals ik. Ben erg blij met deze genuanceerde onderzoeken want zonder nuance en discussie vervalt de wereld in afval. Helaas leert de geestelijke wetenschap en geschiedenis ons dat de mens een prachtig wezen is maar ook een zeer duistere kant bezit, die wanneer deze getriggerde wordt meestal door geld en macht deze verandert in gewetenloze psychopaten voor wie de medemens slechts een vehikel is naar meer. de aarde bied genoeg om iedere behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht”. En macht maakt corrupt en absolute macht maakt absoluut corrupt” Bekend citaten waar men lering uittrekt evenals de geschiedenis- wat je ziet is niet altijd wat het lijkt en dom vertrouwen in een machtshebber is per definitie naief.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.