Bewijzen over veiligheid #vaccinaties lijken niet te bestaan

Foto 123rf

Uit zowel het onderzoek van de stichting Vaccinvrij als van Frank Ruesing komt steeds duidelijker naar voren dat bewijzen over veiligheid van vaccins niet geleverd kunnen worden. Tot op heden hebben het RIVM en politici geclaimd dat bewezen is dat vaccineren veilig is. Er blijkt een heus “vaccingate” te bestaan waarover de massa media in alle talen zwijgen.

WOB

De Stichting Vaccinvrij heeft ondertussen tien WOB-verzoeken verstuurd naar allerlei overheidsinstanties betrokken bij het Rijksvaccinatieprogramma. Er zijn verschillende e-mails en brieven verstuurd, en er zijn gesprekken gevoerd met zowel het RIVM als het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

De stichting schrijft:”Het is duidelijk uit de correspondentie en gesprekken met het RIVM, dat zij ons het betreffende wetenschappelijke bewijs niet kunnen overleggen, maar officieel is dat nog niet toegegeven.”

Opvallend is dat als reactie op het WOB-verzoek de stichting wel wetenschappelijk onderzoek heeft ontvangen, maar dit bleek geen ‘wetenschappelijk bewijs’ te zijn. Op 26-11-18 ontvingen zij wetenschappelijke studies van het RIVM en ook van het CBG (college ter beoordeling van geneesmiddelen) als onderbouwing van de claim dat ‘er bewezen is dat vaccineren veilig is’.

RIVM

Alarmerend is de conclusie van stichting Vaccinvrij dat “blijkbaar het RIVM niet eerder op zoek is geweest naar bewijs, en geen van de medewerkers van het RIVM ooit dit bewijs onder ogen gehad heeft terwijl het RIVM in de voorlichting die zij geeft uitdraagt dat er bewezen is dat vaccineren veilig is“.

Daarnaast blijkt het RIVM ervan uit te gaan dat vaccineren veilig is zonder hier ooit onderzoek naar te hebben gedaan. “Wij hebben geen enkel document ontvangen dat aantoont dat het RIVM controles uitvoert. Integendeel, in het gesprek dat wij met vertegenwoordigers van het RIVM hebben gehad werd ons medegedeeld dat het RIVM ‘ervan uitgaat’ dat het veilig is.”, schrijft de stichting.

Ruesink

Frank Ruesink die via politici dezelfde bewijzen in handen probeert te krijgen als de stichting komt ook geen stap verder. Dijkhoff is er voor de zomervakantie van het parlement (reces) niet in geslaagd met bewijzen te komen voor vaccinaties. Frank Ruesink had hem daartoe uitgedaagd.

De VVD voorman heeft de uitdaging aangenomen en toegezegd het bewijs te leveren, maar na acht weken is Dijkhoff er nog niet in geslaagd ongeruste ouders over vaccinaties gerust te stellen. Ook op Franks verzoek voor een persoonlijk gesprek over de kwestie is Klaas Dijkhoff niet te porren, daarvoor heeft hij geen tijd. (Lees verder)

Stichting Vaccinvrij

De stichting Vaccinvrij wil graag transparante voorlichting en een vrije vaccinatiekeuze. In hun Facebookgroep zitten  bijna 30.000 ouders die twijfels hebben over vaccineren.

Het college ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG) bepaalt of vaccins veilig en effectief zijn. Dit zijn de vaccins die in Nederland te krijgen zijn en door het CBG zijn goedgekeurd. https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-vaccinaties/overzicht-vaccins

Met een beroep op art. 6 van de Wet op Openbaarheid van Bestuur heeft de stichting verzocht om openbaarheid over de wetenschappelijke basis voor de goedkeuring door het CBG van de vaccins.

 

Rob Vellekoop, 11 juli 2019

3 Comments

  1. Frits van de Blom heeft daar een terecht transparante visie over?

  2. De nadelen van vaccinatie wordt nooit vermeld. IK heb in mijn werkzame leven diverse mensen mogen begeleiden na de schade van een vaccinatie.
    RIVM? een boevenclub.

  3. Nelleke Bakker was 25 jaar werkzaam op de afdeling ‘Vaccinaties’ van het RIVM. Ze heeft 6 januari 2015 ontslag genomen omdat zij niet meer achter de werkwijze van het RIVM kon staan. Lees haar verhaal en denk dan nog eens 3 keer na voordat je je kind laat vaccineren…

    Natuurlijke immuniteit is m.i. op langere termijn de beste manier om ziektes uit te roeien. Bovendien wordt het immuunsysteem hier sterker van, vaccinaties zorgen voor een verzwakking van het immuunsysteem en dit wordt ook doorgegeven aan de kinderen die geboren worden uit gevaccineerde ouders. Bovendien gaan bacteriën andere routes zoeken als er tegen een bepaald type ingeënt wordt. Dit is een in de wetenschap bekend fenomeen. Ik kijk er dus niet van op dat er straks na meningokokken B, C, Y en W weer een andere variant om de hoek komt kijken. De farmaceutisch industrie vaart er wel bij. Want wat is het verdienmodel in de westerse ‘gezondheids’zorg? Jawel, zoveel mogelijk zieke mensen. Witte jassen criminaliteit.

    Overheid: stop de ‘marktwerking in de zorg’ en zet zelf b.v. een bacteriofagenbank op.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.