Is griepprik wel effectief en veilig voor zwangere vrouwen?

Foto 123rf

Bijdrage van Renate Lindeman*

Rutte III voert een ongekende promotie campagne voor vaccinaties. Met tv-programma’s, nieuwe inentingen voor ouderen, prikacties bij kinderen en het mogelijk invoeren van de vaccinatie plicht voor jongeren gaat Rutte helemaal los. In deze bijdrage van Renate staat ze stil bij de veiligheid en effectiviteit van de griepprik.

Het is oktober en dat betekent dat we ons weer volop in het griep-angst-zaai seizoen bevinden!

“De griepprik is veilig voor de zwangere vrouw en het ongeboren kind.” zegt het RIVM die enkele dagen geleden (19 september) nog haar geruststellende boodschap op haar website aanpaste.

“Zwangere vrouwen die horen bij de doelgroep door een bepaalde medische aandoening ontvangen een uitnodiging voor de griepprik. Zij hebben een groter risico om ernstig ziek te worden door griep. Daarom krijgen zij het advies om de griepprik te halen. Hetzelfde geldt voor net bevallen en borstvoedende vrouwen; de griepprik is veilig voor u en uw kind.”

Maar een studie die het CDC (Amerikaanse RIVM) heeft laten uitvoeren laat zien dat het RISICO OP EEN MISKRAAM na de 2015/2016 griepprik met 7,7 keer was toegenomen.
Later is die studie aan alle kanten gedemoniseerd, in een poging de schade te beperken. De studie is echter nooit herroepen: data en feiten liegen niet. (Bron)

Tijdens een rechtszaak heeft de FDA (Federal Drug Administration) toegegeven dat de griepprik nooit is getest op veiligheid onder zwangere vrouwen.

De FDA heeft toegegeven, voor de eerste keer, dat overheidsdiensten, inclusief de CDC, vaccins aanbevelen voor zwangere vrouwen waarvoor geen licentie is afgegeven noch dat deze klinisch zijn getest op veiligheid. Het Amerikaanse FDA is verantwoordelijk voor de veiligheid van vaccins en het afgeven van licenties, maar geeft nu toe dat er geen veiligheidsdata is die de aanbevelingen voor zwangere vrouwen onderbouwen. (Bron: Children’s Health Defense)

Het RIVM houdt haar mond hierover en wanneer ik de online bijsluiter voor de griepprik van dit seizoen bekijk zie ik dat men voor de veiligheid van het vaccin vertrouwt op “uit gegevens van het wereldwijde gebruik van griepvaccins bij zwangere vrouwen blijkt niet dat het vaccin een nadelige invloed heeft op de zwangerschap of de baby”. Lekker vaag. Waar zijn die data? De data die wel te vinden zijn wijzen juist op een zeer verhoogde kans op een miskraam en complicaties.

“Griepvaccins kunnen gebruikt worden tijdens de gehele zwangerschap. Betreffende de veiligheid zijn meer gegevens beschikbaar voor het tweede en derde trimester, in vergelijking met het eerste trimester; echter, uit gegevens van het wereldwijde gebruik van griepvaccins bij zwangere vrouwen blijkt niet dat het vaccin een nadelige invloed heeft op de zwangerschap of de baby. (Lees bijsluiter)”

Maar behalve dat het RIVM geen moeite heeft om risicovolle griepprikken aan te raden voor zwangeren en kinderen tot 3 jaar, groepen op wie de veiligheid niet is getest, is de griepprik bovendien nauwelijks effectief.

Vorig jaar was de effectiviteit 29% en gedurende het seizoen 2014/2015 was dit de effectiviteit nog minder, namelijk slechts 19%. (Lees bericht)
Als verzachtende omstandigheid wordt gemeld dat de vaccins die ieder jaar gemaakt worden, beschermen tegen griep die naar verwachting het komende seizoen zal heersen.

Weet je wat wel bewezen effectief is tegen de griep en geen risico’s heeft?
Vlierbessensiroop

 

Renate Lindeman, 11 oktober 2019

9 Comments

 1. Paar jaar geleden kregen wij (eega en ik) een oproep voor de griepprik, want risicoleeftijd gepasseerd. Na een telefoontje met de assistente werden we op de “weigeraarslijst” gezet. Ik bedoel maar.
  Vanavond (vrijdag 11-10-19) bij MAX een uitzending over de griepprik. Een angstaanjagend verhaal over een 54 jarige man die aan de dood was ontsnapt tijdens griep. Dè manier om het onwetende volk angst aan te jagen en hardhollend naar de griepprikkende dokter te jagen.
  Het zal niet lang meer duren of mensen zoals eega en ik, die nog geheel vrij zijn van pillen en/of prikken, worden paria’s.

 2. Een prima bijdrage van Renate. Altijd goed om informatie van Children’s Health Defense erbij te nemen. Vele malen informatiever dan de folders bij publieke organisaties. Namen van betrokkenen worden gewoon genoemd en dat in een land met een leger aan advocaten in dienst bij al die grote producenten.

 3. Ja heel heftig wat er gaande is. Ik kreeg vandaag naast de oproep voor de griepprik voor de tweede keer een tweede brief waarin ik werd ‘uitgenodigd’ (wat heb ik een hekel aan die manier van zeggen als het over gif inspuiten gaat) om vrijwillig mee te doen aan een onderzoek met dubbele dosis vaccin, dubbele dosis!!. Ik ben noot ziek, dat is al gen vraag en dan weer nog brutaler of je de dubbele dosis ingespten wil krijgen als medisch experiment. Als afzender staat er: huisarts, huisartsenpraktijk, geen naam alleen maar huisarts. Ook erg dat onze huisartsenpraktijk zich hier voor leent. Wat een praktijken!

  Ik moet een een antwoord opsturen ook als ik niet meedoe, als of ik maar iets met hen te maken wil hebben, natuurlijk niet, maar het wordt je niet makkelijk gemaakt. Ik weet echt wel dat ik geen chemische troep ingespoten wil krijgen en al helemaal nooit meer een naald in mijn lichaam wil. Zelfs ik word er nog even geraakt door, kan je nagaan hoe het voor alle andere mensen is die twijfelen en dan juist uit angst de prik met verschrikkelijk ziekmakende chemische stoffen als antivries, in hun lichaam in laten spuiten. Mijn vader, die helaas geen contact meer wil omdat ik voor mijn moede opkwam, die 87 jaar oud 18 mei is overleden door medicijnvergiftiging, een heel afschuwelijk lijdensproces heeft doorgemaakt. Maar dat ongelooflijk waardig heeft gedaan, terwijl ze onterecht dement werd verklaard, totaal verzwakt was door 100 pillen per week gedwongen te moeten slikken.

  Mijn vader kreeg een sleepvoet een paar jaar geleden na de griepprik. Ik zei dat komt door de griepprik, hij had het nooit gehad en ineens en daarna is het gelukkig nooit meer teruggekomen. Maar natuurlijk kwam het niet door de griepprik, je zou het bijna iemand gunnen om het nog een keer te krijgen, zodat het geloofd wordt. Maar gelukkig wil ik dat toch ook niet. Laat het maar duidelijk worden door alle voorbeelden bij elkaar dat er schade is en geen genezing door chemische middelen in mensen in te spuiten.

  En de dwingende praktijken geven natuurlijk ook aan dat ze alleen maar met macht iets voor elkaar kunnen krijgen, angst, geld en macht, het heeft allemaal niets met liefde en genezen te maken. Niemand is blij als er een naald in je wordt gezet. Wat een afschuwelijke martelpraktijken. Dat we dat nu nog steeds doen en accepteren en zelfs stimuleren vind ik heel aangrijpend en bijna niet te verdragen. Maar ik zal het moeten verdragen want het wordt nog niet minder. Naar de tegengeluiden worden wel sterker en duidelijker.

 4. En mijn vader heeft als chronisch hartpatiënt baat bij de griepprik. En mijn broer kon ivm superstuip niet ingeënt worden en heeft geprofiteerd van de bescherming van kinderen die wel de vaccinatie konden krijgen. Dus ik ben boos dat jullie bewust het leven van míjn vader op het spel zetten.

 5. Wat een onzin. Ieder mens is vrij om te kiezen voor wel of geen vaccinatie. Het probleem is echter dat de overheid mensen geen opties biedt. De enige optie is voor hen namelijk vaccineren.

 6. Klik op Desireé Röver. Zij heeft een goed en sluitend verhaal over vaccinaties.
  Bovendien wanneer een overheid de bevolking ziet als dieren, worden deze ook als dieren behandeld.

 7. De Griepprik werkt niet en doet niets. Dat is wereldwijd bewezen en aangetoond. Zelfs in Nederland, ik heb het officiciële document van het geneesmiddelen bulletin, eh uit 2011. Ja, toen wisten ze het al, maar de jaren erop moesten de verliezen blijkbaar nog even goedgemaakt worden want het spul was besteld natuurlijk. Dus campagne voeren dan maar. En trouwens in de griepprik zit nog altijd thimerosal (het zeer gevaarlijke ethyl mercury), dat in uw hersenen gaat zitten. (zie de Burbacher studie). Maar het is maar een heel klein beetje hoor. Dus maakt u geen zorgen.

  Het griepvirus muteert ieder jaar en niemand weet welke zal uitbreken. Misschien Hans Kazan. Het vaccin is minstens een jaar oud, geproduceerd en vervolgens rondgestuurd en dus verouderd. Gebruik gewoon verse Gember en de Vlier. Dat werkt beter voor uw weerstand. Vlier voorkomt namelijk dat een virus zich kan vermeerderen in een andere cel zoals virussen doen, een virus heeft een andere cel nodig om te overleven. Lees: Kleuterschool geneeskunde voor aankomende artsen eens. Het virus wordt dus een stevige halt toegeroepen. Gember en Vlier werkt beter. En veiliger. En effectiever. En het werkt echt. En het geeft geen bijwerkingen. En het is goedkoper. En lekkerder. En het doet nog meer goeds in uw lichaam. Het gaat ontstekingen tegen.

  Wist u dat het CDC in Amerika patenten heeft van vaccinaties? Ik eerst ook niet , maar ik heb het geleerd. Maar niet op een Universiteit, daar vertellen ze dat niet. Er is ook een onderzoek geweest naar de belangenverstrengelingen. Een fijn verhaal voor het slapen gaan. Het leest als een thriller.
  Ach, hoe meer we die inspuit-campagnes zien, des te meer komt de leugen boven.

  Ik heb er alleen wat moeite mee dat ik die campagnes betaal via belasting, net als de gehele corrupte VVD roverheid. Met kapitein Lachweg aan het roer. (Lees eens het type 7 in het enneagram). Daar staat hij vermeld.

  Waarom gaan we de overheid niet geheel oprollen. Aanklagen, en alle verantwoordelijken persoonlijk aansprakelijk stellen en opsluiten. Even lekker de bezem door Den Haag, de oude rotte garde eruit, een frisse wind erdoor. De pakken aan de wilgen, biologische fairtrade kleding aan. Stikstof aan de chemie overlaten en biologisch boeren verplichten. Dat is volgens mij de volgende stap in deze mooie tijd waarin de waarheid sneller bovenkomt dan de leugen hem kan bedekken.

  We zouden een vaccinatie moeten hebben die ons beschermd tegen de overheid?. Die neem ik dan wel, zelfs zonder placebo studie.

  Nou lief medemens, erg veel sterkte gewenst de komende maanden met het overleven van die levensgevaarlijke griep en alle tenenkrommende campagnes die we moeten trotseren de komende winter.

 8. Gewoon weigeren die ronmel en iedereen een copy van de bevindingen van het CDC geven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.