De bedriegelijke basis van de geneesmiddelenindustrie: meer medicatie in plaats van minder zieken

In eerste instantie gelooft geen mens dat het voornaamste doel van de geneesmiddelenindustrie het maken van winst is. Totdat zij tot zich laten doordringen dat medicatie die een mens gezond maakt het einde van deze miljardenwinst makende ondernemingen zou betekenen. Het is zelfs mogelijk om aan te geven waar en wanneer het is misgegaan. Waar winst belangrijker is geworden dan het genezen van mensen. Wanneer twee Franse geleerden met elkaars ideeën in botsing komen is de mensheid tot op de dag van vandaag veroordeeld tot het slikken van medicijnen niet om beter te worden maar om de winst van Big Pharma te verbeteren.

In haar boek The Curse of Louis Pasteur doet Dr Appleton uit de doeken hoe het kan dat de geneeskunde al meer dan honderd jaar de verkeerde weg is ingeslagen met medicijnen. Door de vloek van Pasteur bestrijdt de medische wetenschap symptomen in plaats van oorzaken. De rol van de patiënt zou veel groter zijn en die van de geneesmiddelenindustrie vele malen kleiner als we de oorzaak van ziektes zouden bestrijden in plaats van Pasteurs ideeën klakkeloos volgen. Appleton beschrijft een onwaarschijnlijke medische blunder die ons nog steeds teistert.

Onderstaande video vertelt de geschiedenis van de moderne medische industrie. De maker schrijft als toelichting:
‘De hedendaagse moderne medische industrie heeft een dubieuze geschiedenis, diep geworteld in een streven naar winst door onderdrukking van niet winstgevende en niet patenteerbare therapieën en behandelingen.’

‘Tot op de dag van vandaag zijn allopathische doktoren zwaar geïndoctrineerd door een systeem dat beschermt al maar toenemende winsten van de sector terwijl ondertussen orthodoxe behandelingen verdedigd worden. Het netwerk van allopathische medische instellingen en onderwijs ontkent medische vrijheid en verbant elke behandeling die geen winstaandeel kan genereren voor hun gemonopoliseerde bedrijfstak.’

Microbe theorie van Pasteur

Tot op de dag van vandaag beheerst de microbe theorie van Pasteur de moderne geneeskunde. Zijn leer was en is simpel: je wordt ziek wanneer microben (of een bacterie of een virus) je lichaam binnenvallen. Wanneer je microbes, virussen en bacteriën kan vermijden blijf je gezond. Mensen zouden weinig controle hebben over de binnenvallende microben, tenzij ze het juiste medicijn kunnen vinden om deze te doden.

Het WHO zegt dan ook niet voor niets over vaccinaties op de website:
‘Een vaccin is een biologisch preparaat dat de immuniteit verbetert van een specifieke ziekte. Een vaccin bevat een ‘agent’ die lijkt op een ziekteverwekkend micro-organisme, en wordt vaak gemaakt van verzwakte of gedode vormen van de microbe, zijn giffen of een van zijn oppervlakte eiwitten. De agent stimuleert het lichaamsimmuun systeem om de agent te herkennen als vreemd, het te vernietigen, en dit te “onthouden”, zodat het immuunsysteem ieder micro-organisme die het later tegenkomt gemakkelijker kan herkennen en vernietigen.’

Vanuit de microbe theorie ontstaat het idee van pasteurisatie, dat wil zeggen het doden van de microben met waardevolle enzymen gevolgd door ultra pasteurisatie (die alle enzymen doodt), antibiotica, antisceptica en vaccins.

Dankzij deze leer is een enorme winstgevende geneesmiddelenindustrie ontstaan met allerlei soorten medicatie. Het is uitgegroeid tot de basis van het medisch denken, waardoor volgens Appleton de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van het individu is verschoven naar de medische professional. Als je gelooft dat medicatie je beter kan maken ga je naar de dokter wanneer je je ziek voelt. Je zal niet kijken naar de reacties van je lichaam die jou vertellen wat er met je aan de hand is. Je bestrijdt de symptomen zonder de oorzaken aan te pakken, waardoor je gemakkelijk de ziekte weer kan krijgen.

Leer van Bechamp

Pasteurs tijdgenoot Antoine Bechamp is het helemaal niet met hem eens. Hij komt tot de conclusie dat een ongezond immuunsysteem de reden is voor ziekte en niet het lichaam binnenvallende microben. De bevindingen van Bechamp worden echter nog steeds niet serieus genomen.

Wanneer onze lichaamschemie in evenwicht is dan creëert de mens gezondheid, geen ziekte. Bechamp stelt dat menselijke ziektes ontstaan binnen de cellen van het lichaam zelf. Cellen worden beschadigd. De ‘microzymas’ binnen in de cel reageren op deze schade. Microben ontwikkelen zich vanuit de microzymas binnen de beschadigde cellen. Dit zorgt voor een ontsteking van de cellen en de productie van een ziekte.

Bechamp versus Pasteur

Bechamp Pasteur
>Microzymas in cellen van levende wezens <Microben komen voor in de
kunnen zich ontwikkelen tot ziekte produ- lucht en deze atmosferische
cerende bacteriën en leiden tot chronische organismen veroorzaken
ziektes. fermentatie, verrotting en
menselijke ziekten.
>Alle levende wezens zijn gevuld met <Gezonde dieren hebben bacteriologisch
microzymas en daarom van nature bac- steriel weefsel. Bacteriën komen niet
terieel voor in schoon lichaam.
Besmetting, de invasie van microben
veroorzaakt verrotting.
>Microzymas zijn pleomorf (kunnen in vorm >Bacteriën zijn monomorf, veranderen niet
en grootte variëren afhankelijk van van vorm.
omstandigheden.
>Microzymas zijn de bouwstenen <Cellen zijn de bouwstenen van leven.
van leven en van celweefsel.
<Elk type bacterie is een specifieke soort.
Alleen deze soorten veroorzaken een
bijbehorende specifieke ziekte

Appletons conclusie

In haar boek The Curse of Louis Pasteur verklaart Dr Nancy Appleton waarom mensen verschillend reageren op een virusziekte, terwijl zij toch dezelfde leeftijd en leefomstandigheden kunnen hebben en dezelfde symptomen. Zij sluit zich aan bij de leer van Bechamp. Appleton gaat ervan uit dat niet de microbes ertoe doen, maar de algehele gezondheid en het welbevinden.

De een zal zelfs snel kunnen genezen omdat ze een sterk immuunsysteem heeft. Wat ze eet, denkt, voelt en zegt en doet aan lichaamsbeweging en stress reductie voedt haar lichaamssystemen. Alles hiervan draagt bij aan de reparatie van weefsel. Dankzij haar immuunsysteem is haar lichaam in staat om met een trauma om te gaan, zich te verweren tegen een infectie, degeneratie tegen te gaan en om te keren en zichzelf te helen. (degeneratie betekent allerlei veranderingen in cellen en weefsels waardoor hun normale functies worden aangetast).

Terwijl bij de ander haar immuunsysteem de genezende kracht heeft verloren door een ongezonde leefstijl met een slecht dieet, negatieve gedachten, en de onmogelijkheid te kunnen omgaan met stress.

Appleton komt tot de keiharde conclusie dat na meer dan een eeuw de leer van Pasteur te hebben toegepast alle belangrijke degeneratieve en infectie ziektes zijn toegenomen. Ieder jaar, schrijft ze, krijgen oude symptomen nieuwe namen om het te doen lijken alsof ze het werk zijn van nieuwe microben. ‘Tenzij we stoppen met deze onzin zal de lijst in de toekomst alleen maar langer worden.’

In haar introductie stelt zij:
‘Totdat de medische gemeenschap begint te zoeken naar oorzaken in plaats van hun tijd te spenderen aan genezing en totdat we onze verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid gaan nemen, zitten we in de problemen.’

Zelf het heft in handen nemen

Aan het einde van haar boek vertelt Appleton op welke manier een patiënt het lichaam weer in een gezond evenwicht kan brengen. Ieder moet namelijk zijn of haar verantwoordelijkheid hiervoor nemen en ervoor zorgen het juiste voedsel te nemen, aan stress te werken en vooral ook te luisteren naar de signalen van het lichaam. Deze geeft namelijk waarschuwingen en vertelt wanneer het immuunsysteem het niet aankan, namelijk doordat de patiënt zich ziek voelt. In het boek is dan ook een voedselschema en -plan opgenomen. Het gebruik van medicatie legt de verantwoordelijkheid bij de geneesmiddelen in plaats van de patiënt.

Meer lezen:

Appleton

Dirty Big Pharma Truth

 

Rob Vellekoop, 23 augustus 2019

3 Comments

  1. Helemaal mee eens!
    Geloof en vertrouwen geneest je van iedere kwaal of welk probleem dan ook.
    Dus goede voeding, gedachten,kortom je hele wezen positief.

  2. Ons wordt verteld dat we in het westen alles beter weten en de Russen slecht zijn. Maar in Rusland en buurlanden gebruiken ze fagen om je te genezen. Dit is al een keer op de tv geweest. Maar de medische wereld wil er hier nog niet aan beginnen. Het levert alleen winst op in je lichaam maar geen winst voor de medische industrie.

  3. Je begint dit artikel, waar ik het overigens helemaal mee eens ben, met de stelling dat ‘in eerst instantie geen mens gelooft dat het de geneesmiddelenindustrie uitsluitend te doen is om winst’. Ikzelf denk dat dit, gelukkig, wel meevalt, heel veel mensen hebben inmiddels de ogen geopend en beseffen dat het hele medische circus compleet ontspoord is. In mijn vrienden/kennissenkring verneem ik heel wat afkeer van de mafia-achtige praktijken van farmaceutische industrie. Wel merk ik de de meesten nog gewoon hun voorgeschreven medicijnen blijven slikken (cholesterol verlagers!!). Mede dankzij onze fantastische, objectieve en onafhankelijke MSM blijft het beeld overeind gehouden worden dat onze ‘gezondheids-‘zorg zo’n beetje de beste ter wereld is, terwijl we steeds zieker en afhankelijker worden van de corrupte pillen fabrikanten.
    Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen, de geboorte van ‘De Andere Krant’ geeft mij hoop.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.