Demonstratie tegen pensioenroof

Foto 123rf

Organisatoren roepen alle gepensioneerden en belanghebbenden op te protesteren tegen de pensioenroof door dit kabinet via de lage rekenrente op 1 november op het Malieveld in Den Haag.
Acht miljoen mensen worden beroofd.nu en in de toekomst bestolen.

Het protest wil
1. De rekenrente naar 3,5%
2. Geen verplichte belegging in staatsobligaties
3. Handhaven huidig pensioenstelsel
4. DNB van bindend advies naar vrijblijvend advies over rekenrente
5. Parlementaire enquête naar kwade opzet van Rutte, Dijsselbloem, Knot en Koolmees

Op het Malieveld zullen sprekers op het podium komen van pensioenfondsen, financieel experts, ouderenorganisaties, vakbonden en politieke partijen die zich uitspreken voor de rekenrente op 3,5%,
en verantwoordelijk minister Koolmees.

Toelichting

Ad 1:
Omdat het pensioen een spaarstelsel is waarvan het rendement van de beheerders leidend is in het bepalen van de rekenrente. De organisatie kiest voor 50% van het gemiddelde rendement over de afgelopen 10 jaar. De pensioenbeheerders haalden gemiddeld 7%, dus de rekenrente wordt 3,5%.

Ad 2:

De ECB rente en de rente op staatsobligaties worden op dit moment als politiek instrument gebruikt om geld van rijke landen en pensioenfondsen cadeau te doen aan arme landen in de EU.

Dit heeft niets met verantwoord beleggen te maken en daarom moeten pensioenfondsen zelf kunnen bepalen waarin ze beleggen, wat ze al tientallen jaren uitstekend doen. Geld heeft altijd een positieve waarde, dus als de EU of Nederland geld uit de pensioenfondsen willen lenen dan moeten zij hier een normale (positieve) rente voor betalen. Zoniet dan beleggen ze wel in iets anders.

Ad 4:
Het is geld van werknemers, en niet van de Nederlandse staat of DNB. De pensioenfondsen hebben meer verstand van beleggen dan DNB laat blijken. Voor de DNB is een kleinere rol op zijn plaats, zodat de pensioenfondsen niet langer last hebben van politieke beïnvloeding.

Ad 5:
Hoe meer je je verdiept in ons huidige ‘beste pensioenstelsel ter wereld’ des te meer snap je dat de veranderingen door het kabinet moedwillig en kwaadaardig zijn, met het doel ons te beroven. Dit pikken wij niet, het is hier geen bananenrepubliek. Dit moet onderzocht worden en de schuldigen moeten gestraft worden.

Planning

Vanuit elke provincie rijden er 2 bussen richting Den Haag, Routes worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
Starts om 13:00 uur op het Malieveld aanwezig zijn.

Voor meer informatie: Tineke Bulder Cas Tuyn
Of Facebook Breed Protest tegen de Pensioenroof

10 Comments

 1. De pensioenfondsen hebben zoveel geld in kas, dat het figuurlijk over de rand klotst, prima rendementen.DNB die bepaalt wat de pensioenfondsen moeten doen.
  Door de opgelegde maatregelen van de ECB worden er obligaties vanuit de verschillende lidstaten, meestal van failliete bedrijven in een hoge hoed getoverd en wordt Nederland verplicht deze waardeloze rommel te kopen, maar ook de pensioenfondsen om die te kopen en wel met pensioengelden, de winsten, die bedoeld zijn voor indexatie voor de werknemers.
  En onder druk en dwang van de DNB.
  Het wordt tijd dat de zeggenschap verdwijnt van de DNB over de pensioenfondsen en dan kan er een rekenrente van 3.5 % worden gehanteerd en kan er eindelijk geïndexeerd worden, er is geld genoeg, zoals ik al zei, het geld klotst over de rand.
  Ik ben zelf invalide dus ik kan niet mee, maar laat je stem horen.
  Bij indexatie en loskoppeling van DNB wordt de economie gestimuleerd, krijgen wij eindelijk waar we 45 jaar voor betaald hebben.
  In feite hebben pensioenfondsen niets met DNB te maken, het is geen bank, toch bepaalt DNB het beleid en waar ons ingelegde geld aan besteed moet worden.
  Ja mensen aan waardeloze obligaties die uit de failliete EU landen komen met name, Griekenland en Italie.
  Het wordt inderdaad tijd voor actie en eisen dat DNB geen zeggenschap meer heeft over de pensioenfondsen.
  Je ziet de resultaten, winst op winst, ik zit bij het ABP en er is al 12 jaar geen inexatie,,,,,, het geld klots over de rand en ik kreeg bericht dat er volgend jaar gekort moet worden…
  Ja gekort, want door die rekenrente( kijk eens naar september vorig jaar en september dit jaar, wat de dekkingsgraad onderuit gegaan is en waardoor, door de winsten obligatie te kopen uit de hoge hoed, die niets waard zijn.
  Het wordt tijd dat de directeur van DNB eens uit zijn ambt wordt gezet en dat de Nederlandse regering ons die 12 miljoen eens teruggeven,die ze uit onze kas gegraaid hebben.
  Vorig jaar had de Nederlandse staat 10 miljard over uit belastingopbrengsten?????
  Nee, het Koningshuis moet een hoger budget hebben en zo kan ik nog wel een waslijst maken waar dat geld heen gaat.
  Geef het ABP die 12 miljoen eens terug, nee als je dat vraagt hebben de politici peterselie in de oren, of hebben oorontsteking.

 2. Heb een jaar vijf geleden tegen mijn Pensioen consulent gezegd dat wat mij betreft die bemoeienis van de DNB niet nodig is omdat we als private partijen best zelf wel kunnen regemen,middels juridisch goed dichtgetimmerde contracten.
  Anrwoord:ligt aan het bestuur,spreek je die daarop aan dan lijkt het wel of ze water zien branden.
  Oorzaak:Nederland heeft te veel organisaties waar te veel mensen met dubbele petten rondlopen.
  Een cursus integriteit zou voor velen verplicht moeten worden in lak aan het volk hebbende bestuurders.

 3. Kunnen wij gepensioneerden niet de huidige regering met alles wat er aan hangt verantwoordelijk stellen voor het gemiste pensioen in de afgelopen jaren?

 4. Sleep de schuldige voor het gerecht en pluk ze kaal, zoals ze ons nu kaal plukken. HET VOLK HEEFT DE MACHT en Rutte met zijn leger

 5. Op deze manier werkt de rekenrente voor geen meter, en doet ook geen recht aan de werkelijke prestatie van een pensioenfonds.
  Voorstel is een afgewogen gemiddelde te nemen:
  de huidige rente ECB-gebaseerd in jaar t (DNB: voor elk pensioenfonds gelijk) + het werkelijk behaalde 10-jaarsrendement in jaar t-1 (per pensioenfonds specifiek en dus verschillend) + de Wettelijke rente overige belastingen in jaar t (overheid: voor alle fondsen gelijk) en dat delen door 3.
  Elk fonds krijgt daarmee zijn eigen rekenrente. Voor Zorg en Welzijn zou die op dit moment zo ongeveer uitkomen op: (0% + 8,6% + 4%)/3 = 4,2 %.
  inderdaad, bijna de helft van het behaalde 10-jaarsrendement zoals elders wel bepleit, dat kan bijna geen toeval zijn!

 6. Waarom zat er dan in het @D66 verkiezingsprogramma een rekenrente van 3% in samenspraak met de @DNB_NL tabel. Begrijp ik je goed dat deze naar beneden moet?
  De foute verkiezingsprogramma tabel gemaakt door DNB is vindbaar op:

  KIJK op vdab-talent.nl en dan ABP/DNB/D66-tabel-Weyenberg-DNB_Occasional_Studies_V2.pdf

 7. Beste redactie,
  Na analyse en extrapolatie van het aantal deelnemers aan onze mars 1 nov, en met marsen van de boeren en bouw die meer dan 20.000 deelnemers hebben in deze tijd, hebben wij vrijdag 25 okt om 11:00 besloten onze mars uit te stellen.
  Een aantal maatschappelijke organisaties zitten op onze lijn qua eisen (rekenrente omhoog in plaats van zeuren over kortingen) maar zij zitten nog met Koolmees in een overleg. Zodra dit overleg mis gaat – wat te verwachten is omdat Koolmees het pensioenstelsel kapot wil blijven maken met de te lage rekenrente – dan gaan die organisaties actie voeren waar wij dan aan meedoen.
  Ons persbericht = kijk op breedprotesttegendepensioenroof.nl het persbericht

 8. Ik heb ZO vaak op het Malieveld gestaan….Ben nu 70 jaar en geloof daar niet meer in. PLATLEGGEN en dan WEKENLANG….Tref ze waar het pijn doet. STOP met betalen van belasting ( = diefstal) , “zorgverzekering” en hypotheek/huur. Mensjes op het Malieveld….. daar lachen ze om.

 9. Eindelijk laten de gepensioneerden ook van zich horen. Bij alle mooie plannen van mijnheer Rutte komen de gepensioneerden telkens achteraan. We hebben een achterstand opgelopen in de laatste 10 tot 11 jaar van zeker 20 %, maar indexatie ho maar, terwijl de pensioenfondsen genoeg geld hebben. Ze praten zelfs over verlaging van de pensioenen. En dat alles vanwege die idiote rekenrente . Het wordt inderdaad tijd dat de gepensioneerden ook wat gaan doen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.