Ondanks miljarden overschot kort Rutte op huurtoeslag voor zijn #verpauperingspolitiek

123rf

Sinds zijn aantreden enkele kabinetten geleden valt een rode draad in Ruttes bestuur duidelijk op: zijn verpauperingspolitiek. Zijn laatste actie op dit gebied is de korting van de huurtoeslag. DLM Plus duikt in de korte geschiedenis en vindt nog meer asociale maatregelen die een doel duidelijk dienen: het verpauperen van de bevolking en het begunstigen van de multinationals en de extreem rijken. Een bloemlezing van misdadige praktijken.

Meest recent: korten van de huurtoeslag

Destijds haalde Rutte al heel veel geld weg bij de huurders door verhuurders een ‘verhuurdersheffing’ op te leggen waardoor zij verplicht werden om de huren te verhogen. De gevolgen zij iedere dag zichtbaar. Vel mensen kunnen met moeite hun huur nog opbrengen. De Woonbond meldt:’Voor ruim 800.000 hurende huishoudens – een kwart van de huurders in Nederland – is huren onbetaalbaar. Door de te hoge huur houden zij te weinig geld over om van te leven. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nibud.’

Door als kabinet bewust te kiezen om de huurtoeslag voor huurders te verlagen, omdat D66 zijn fractiemedewerkers meer geld wil betalen, is natuurlijk ronduit schandalig. Dit kabinet heeft ruimte genoeg, sterker nog geld over zonder het ergens te moeten weghalen. Toch kiezen zij er bewust voor de kwetsbaren te treffen. Dit is niet zoals Sandra Beckman het omschrijft ‘geschift’, maar buitengewoon kwaadaardig.

Armoede

Zelfs voor de meest onbewuste inwoner van ons land moet het zo langzamerhand duidelijk zijn wat het regime Rutte van plan is met Nederland. Een op de zes Nederlanders leeft onder of op de armoedegrens volgens de cijfers van de EU en heeft maar een klein duwtje nodig om een pauper te worden, meer energiebelasting en een hogere BTW bijvoorbeeld. En laten dat nu net de maatregelen zijn die per 1 januari worden ingevoerd. Kortom de verpauperingspolitiek van Rutte kan niet meer worden ontkend, wie redt ons dat is de vraag.
Lees verder…

Negatieve rente en pensioenen

Na vijf jaar maakt de Europese Centrale Bank de rente met 0,1%  negatiever naar 0,5%. Met name de ‘gewone mensen’ ondervinden de gevolgen van deze opmerkelijke financiële politiek al jaren. Een rondgang. De directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht dat de negatieve rente voorlopig zal blijven en dat het nodig is om de pensioenen te korten net als de Tweede Kamer.
Lees verder…

Geld genoeg in overheidskas

Ook voor 2020 presenteert de regering een rijksbegroting met een overschot. Dat betekent dat per saldo te veel belasting wordt geïnd zonder dat de overheid dit uitgeeft. Opnieuw komt Rutte niet met een armoedebeleid. Toch zijn er miljoenen die op of onder de armoedegrens leven en nooit eerder waren er zoveel voedsel-, kleding- en speelgoedbanken.
Lees verder…

BTW verhoging van 6% naar 9%

De verhoging van de BTW naar 9% per 1 januari 2019 betekent voor consumenten dat heel veel producten, met name eten en drinken 2,8 % duurder worden. Het is een maatregel die de meest kwetsbaren in de samenleving, zij die al iedere cent twee keer moeten omdraaien, keihard verarmt. Iedere aanschaf weer. En dit terwijl deze belastingmaatregel helemaal onnodig was, omdat ieder jaar met een overschot op de rijksbegroting en rekening afgesloten wordt. Ook deze maatregel vergroot de ongelijkheid en verarmt doelbewust een groot deel van de bevolking. Opnieuw zien we dat hier sprake is van bewust beleid, wij noemen dit verpauperingspolitiek.

Klimaatakkoord

In het klimaatakkoord staat een waanzinnige ambitie, namelijk het aanpassen van 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen. Hierbij zal volgens afspraak vooropstaan dat de financiering van de verduurzamingsmaatregelen zich via een besparing op de energierekening moet kunnen terugbetalen. Tevens zijn 600 maatregelen genoemd om de CO2 uitstoot te verminderen.

Het plan zal met name voor banken een aardige melkkoe zijn om miljarden te kunnen uitlenen om de verduurzaming te financieren. Als Nederland er werkelijk armer van wordt, dan zullen dat de miljoenen zijn die hun woning moeten aanpassen en zich daarvoor (extra) in de schulden moeten steken.
Lees verder…

 

Rob Vellekoop, 30 oktober 2019

16 Comments

 1. Rutte is dan ook een bewust geplaatste NWO puppet die hier ten lande een heel bewust beleid moet uitvoeren; Agenda 2030.

 2. Het verbaast mij niets. Het kabinet, met Rutte voorop, zijn zo hypocriet als de pest, denken alleen aan zichzelf en melken stelselmatig de werkende klasse uit??

 3. Rutte moet opsodemieteren. Krankzinnig wat die vent doet. Als het hem te warm onder zijn voeten wordt zie je hem niet, hoor je hem niet, en als ie wat zegthoor ik liever mijn hond want die heeft in dat geval nog een boodschap, iets wat hem kinderlijk ontbreekt.

 4. De overheid zou er moeten zijn voor de burger maar het is helaas andersom….

 5. tegen al die commentaren hier zeg ik: STOP met je stem WEG te geven, STOP met betalen van belasting ( doe het contant en betaal géén BTW, voor de leverancier ook fijn),met betalen van hypotheek/huur, de zgn “gezondheidsverzekering”, die sowieso onwettig is, zie uitspraken rechters hierover en zet je ANGST opzij. SAMEN kunnen we die zakkenvullers lozen en het ZELF gaan doen, kleinschalig en saamhorig.

 6. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Mark Rutte heeft vak geroepen –het gaat goed met Nederland___ja zeker met De Zuid-As!
  Mark Rutte is Jezus Christus met zijn 12 apostelen waar in altijd wel 1 judas zit.
  Mark Rutte wordt aangeklacht,om het volgende uitspraak…de werkende krijgen 1000,- euro—weet u het nog ..die uitspraak??
  Daar MOET hij zich ook aanhouden en niet het VOLK een worst voor houden en dat is wat HIJ heeft gedaan.
  Het Volk!!!!dat zijn wij alle…de mensen die onder de horizontale lijn zitten van de ambtenaren piramide.
  Het Volk wordt al jaren lang gebruikt misbruikt en uitgebuit door die geweldig Ambtenaren Piramide voor hun eigen leventje…..hun prinsheerlijke leventje.
  Hoe meer mensen in de schulden zitten hoe beter het gaat met het groot kapitaal….net als de jeugd zorg….alle kinderen zijn allemaal ziek zodat zij weer naar die ambtenaren moeten die op hun beurt hun schulden moeten afbetalen….ADHD…IK GELOOF DAT DIE LUI ZELF KNETTER ZIEK ZIJN!!
  Mark Rutte zegt..er is geen geld..oke…2017 11 miljard waarvan 1 miljard verkwanselt is voor e-mail naam verandering…ministerie van justitie naam verandering….2018 14miljard overschot….het geld klotst niet meer tegen de plinten en ook niet meer tot het plafond maar tegen zijn zakken….men weet gewoon weg geen raad meer met al dat geld!
  Willen jullie meer —-of willen jullie minder belasting verhoging en cq individuele schulden vraagt Mark Rutten.
  Weten jullie dat geauwe hoer over het klimaat 1 groot leugen is!!!
  De pool kappen zijn op dit moment gewoon weer terug aan het aan groeien….wist U dat??
  Natuurlijk niet dan kan men er hier geen kapitalistische zaak van maken…..dat is een nieuwe bron van in komsten…leugens en bedrog verkopen om zo miljarden binnen te harken!,,,,net als de heilige koe…het auto’tje!
  Bent U ook al bang van meneer Poetin…dat die de EU binnen gaat vallen met de kalasjnikovs of te wel met de AK47???—leugens en bang makerij!
  Hier in dit continent kan je beter bang zijn van mensen net als Mark Rutte ze liegen waar je zelf bij staat…en dat keer op keer…hoe noem je zo,n iemand??
  Pathologische leugenaar….moet zo.n persoon dan een land regeren??
  Ik dank U!

 7. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Geachte redactie van dit medium,
  Ik heb een vraag….
  Mag ik hier wel of geen mening opschrijven..
  Het is mij al de zoveelste keer dat ik hier NIET geplaatst wordt op wat voor reactie het gaat.
  Of is het hier geselecteerde berichten die geplaatst mogen worden????
  Ik danke U!

 8. de omgekeerde wereld
  als wij het niet meer weten of vergeten dan mogen we zelf niks meer beslissen
  Rutten vergeet alles en weet het niet meer maar beslist alles

 9. Het is schandalig wat doe smerige Rutte doet laat hem maar eens proberen rond te komen met 1300 euro waarvan 610 huur is en dan gas l8cht zorg verz andere verz je kan net misschien 3 dagen eten maar meneer Rutte vreet wel zijn buik vol

 10. Rutte moet stoppen hier mee, armen worden armer,de rijken worden rijker, Rutte is een dief, rutte pakt alles van de arme mensen af,als we niet meer aan onze kosten kunnen voldoen inclvoedsel gaan we naar Rutte,de oren van zijn hoofd eten,weg met deze gast hij verdiend het niet om minister president te zijn,weg ermee,

 11. Gewoon vvd blijven stemmen in september krijgen we er weer 3 euro bij vergeet alleen te gaan vertellen wat er alles maal afgaat pl

 12. Rutte heeft in zijn regeerperiode veel beloofd, maar weinig waargemaakt. Ik beloof dat het bedrijf, dat Rutte na zijn regeerperiode gaat aannemen, door mij net zo geboycot zal worden als Rutte het NL volk heeft gedaan.

 13. Ik heb dat altijd gezegd maar het was nooit waar, maar nu komt de aap uit de mouw en blijkt dat ik gelijk had.
  Iedereen weet dat de VVD een partij is van hebben en houwen en de rest ach een vervelende bijkomstigheid.
  Het stikstof beleid en nu het Corona virus is er om de mensen kapot te maken, in Brussel is dat toen al voorgesteld blanken uitroeien en vervangen door Afrikaanse migranten. Alleen de lage inkomens worden gepakt het groot kapitaal blijft buiten schot. KLM krijgt 4 miljard steun de horeca 3 miljoen. Wat doet de KLM met dat geld , bonus geven aan de grote baas en dividend uit betalen . Ze ontkennen het wel maar ondertussen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.