Corona en het einde van de vrijheid

Utrecht CS, avondspits woensdag 18 maart. Foto R. Vellekoop

Nederland is in shock, het is net alsof de wereld tot stilstand is gekomen. Winkelstraten zijn verlaten, restaurants en cafe’s dicht en het openbaar vervoer is voor een enkele verdwaalde reiziger. Alles maakt een ontredderde bijna wanhopige indruk. Een soort stilte voor de storm. Schijnbaar is corona hiervan de oorzaak, maar dat is niet de ware oorzaak, de mensen vergissen zich gruwelijk.

Dat wat echt deze crisis doet ontstaan is niet het virus, het COVID-¹9. Ook niet als deze ziekte iets dodelijker is dan een seizoensgriep en ongeveer drie procent van degenen die besmet raken er aan dood gaan. (Bij griep ligt dit net onder 1 op op honderd.) Evenmin doordat ouderen en zieken het hoogste risico lopen slachtoffer te worden. Deskundigen gaan ervan uit dat zestig procent van de bevolking toch besmet raakt en daarvan drie procent (dus 300.000 mensen) zullen sterven in ons land.

Als dit dodelijke virus niet de reden van de crisis is waarin we gevangen lijken te zitten, wat dan wel?

De gebeurtenissen waarbij mensen iedere dag meer vrijheidsrechten inleveren lijken nog het meeste op die van de terreur van IS destijds. De afschuwelijke moordpartijen en terreuraanslagen verlamden mensen toen ook. Er werden maatregelen geëist, net als nu, en acties tegen de moordenaars. Deze kwamen er ook. Echter de gevolgen hiervan dragen we nog steeds mee, zelfs nu IS is uitgeschakeld.

Zwaar bewapende militairen staan nog steeds op Schiphol en verschijnen in het straatbeeld nadat er een terreuraanslag is gepleegd om zogenaamd de mensen te beschermen tegen terroristen, die dan al weer weg zijn. Het parlement accepteerde de sleepnetwet, want alleen dan konden de veiligheidsdiensten onze veiligheid beter bewaken. Mensen leverden een groot deel van hun privacy in, voor ‘een hoger doel’. Daardoor kan alle privé data door de diensten worden bekeken en opgeslagen.

In naam van  de veiligheid hebben mensen hun privacy grotendeels verloren. Is dat meer veiligheid of minder angst?

Zijn mensen nu verbijsterd en in shock of houdt de angst hen gevangen?

Laten we het maar op angst houden, daarvan ben ik zeker. De symptomen zijn overduidelijk aanwezig.

Opnieuw eist de bevolking bescherming en bovenal veiligheid tegen de vijand die nu Corona heet. In het parlement verdringen politici elkaar, rechtse en linkse, om de meest strenge maatregelen te nemen. Die allemaal als consequentie hebben dat mensen opnieuw een stuk van hun zelfbeschikkingsrecht verliezen.

Rutte volgt de tactiek om de zwaarte van de maatregelen op te voeren naarmate deze aan de eisen voldoet. Als het erop lijkt dat de intensive care afdelingen in ziekenhuizen de piek van aantallen besmette mensen niet meer aan kan, dan treedt hij weer naar voren. Dat is de volgende grens waarvan de meesten willen dat we die nu al over gaan. Dan gaan mensen weer een nieuwe reeks vrijheidberovend maatregelen accepteren.

Denemarken gaat bijvoorbeeld nu al zo ver mogelijk. Hier is verplichte internering en dwangvaccinatie en medicatie al opgenomen in hun noodmaatregelen. Voor straks, als de geneesmiddelenindustrie hun pillen en vaccins klaar heeft.

Verstand?

Dan krijgen we straks nog meer onvrijheid en dat alleen maar omdat de meeste mensen zich in deze situatie niet laten leiden door hun verstand, maar door hun angst. Die vrees kunnen we namelijk herkennen aan beslissingen die worden genomen op basis van emoties. De angst wil controle, wil tot elke prijs voorkomen dat we ziek worden, zelfs wanneer we tegelijkertijd weten dat 6 op de 10 ondanks alles toch ziek gaan worden. Dat is angst, voelen dat veiligheid helemaal niet bestaat.

Foto R. Vellekoop

En in shock naar de mensen om je heen kijken met de vrees dat ze jou gaan besmetten. In deze dagen is het verstand ver te zoeken. Ik vind er gelukkig nog iets van terug bij Rutte. Hij probeert de angstige politici moed in te spreken en tegen te houden al te draconische maatregelen te nemen tegen een virus dat toch niet te overwinnen is.

Natuur

Door de angst zoeken heel veel mensen bescherming. Helaas kunnen ze het nergens vinden, omdat de enige echte hulp die ze kunnen krijgen in hun lichaam zit. Dat is de immuniteit, het afweersysteem. We zijn afgeleerd om daarop te vertrouwen. Gelukkig beginnen ook steeds meer mensen te beseffen dat ze eigenlijk alleen maar op hun lichaam kunnen vertrouwen. Dat is de enige bondgenoot die we hebben. Medicatie en vaccinaties komen alleen met bijwerkingen, omdat ons lichaam ze niet wenst, omdat ze tegennatuurlijk zijn. En ja, als mijn immuunsysteem het niet aan kan dan ga ik dood. dat is de natuurlijke gang van zaken. Een gang van zaken die mensen steeds vaker ontkennen. Als mens zijn we gaan geloven dat we alles kunnen beheersen en controleren, inclusief de natuur en onze eigen natuur!

Verder

De algemene coronahysterie zal niet tot minder dodelijke slachtoffers leiden. Deze ziekte is niet tegen te houden. Wel tijdelijk, even, maar op den duur zullen die drie honderd duizend er zeker dood aan gaan.

Net zo goed als dat de mens nooit volledige controle zal kunnen krijgen. Bedreigingen blijven altijd bestaan. Nooit zal er zekerheid komen voor de mens, welk technisch hoogstandje er ook uitgevonden wordt. Want ieder zal een keer sterven. Zelfs miljardairs die acht hartoperaties met een ander hart kunnen betalen. Ook zij gaan er aan.

Zekerheid

De enige zekerheid die we hebben is dat angst leidt tot minder vrijheid. Omdat de mens deze zelf overdraagt aan zijn schijnbeschermers, de overheid of de geneesmiddelenindustrie. Er komt een moment dat we geen vrijheden meer zullen hebben. Onze fakebeschermers zullen dan precies gaan beslissen wat er met onze levens gebeurt, een ander woord daarvoor is slavernij. Blijkbaar verlangen de meeste bange mensen dit. Spijtig voor de moedigen onder ons die dan ook hun vrijheid moeten inleveren.

 

Rob Vellekoop, 19 maart 2020

 

11 Comments

 1. Doodgaan! Is er een vaccin tegen? Nee! Hoeveel angst en pijn om de dood nog even uit te stellen!

 2. Bovenal zal ‘corona’ als bliksem afleider moeten dienen voor de Biggest Scam on Earth ;

  economedian.com/2020-03-17het-einde-van-het-financiele-systeem.html

 3. Onder ‘Zekerheid noem je ‘geneesmiddelenindustrie’, dat moet zijn: ‘medicijnenindustrie’. Het doel van deze industrie is namelijk niet het genezen maar het verkopen van zoveel mogelijk medicijnen die niet genezen maar de patiënt/client levenslang afhankelijk maken van dat medicijn , inclusief de medicijnen die allerlei bijwerkingen van dat medicijn moeten beheersen.

 4. Pi.

  Er is wel degelijk een natuurlijk middel tegen doodgaan. Namelijk vanuit het volste vertrouwen het leven te vieren en alle angst om te vormen. Dat heeft een heel gezond houdend effect op het lichamelijk en psyschisch-emotionele welzijn. Het geeft een innerlijke rust en stilte, waardoor je de stem van je intuïtieve innerlijke autoriteit kunt horen. Daarmee verstomt de krachtige stem ven een uiterlijke autoriteit, die alleen een economisch machtsbelang dient.

 5. Corono virus is FAKE. Alle Symptome komen overeen met de normale GRIEP. Waarom er dan mensen eraan sterven is simpel. De arts schrijft andere medikamenten toe dan anders, DODENLIJKE MEDIKAMENTEN!!!!Trap er niet in, ziek thuis uit en BLIJF VER WEG VAN DIE KOMPLETE MEDISCHE VOORZIENINGEN.

 6. Ben gisteren even naar de ah geweest in de binnenstad van Maastricht. Het Vrijthof was helemaal verlaten. Ik had het welbegeerte pleintje helemaal voor me alleen. Ik wilde eerst op de rug van de leeuw (standbeeld) gaan zitten maar ik durfde niet met al de Camera’s op me gericht met de wetsdienaren als gluurders. Ben al drie keer vier dagen in psychische quarantaine geweest in het verleden, maar ik was al die keren niet besmet met een psychische aandoening. Maar men heeft uit voorzorg gehandeld. Welkom too jungle “besmet Nederland”.

 7. ik vroeg ma al af wat klopt niet in hele verhaal rondom corona
  maar als ik zo hier en daar lees klopt heel veel niet. Als we kijken naar maatregelen welke regering neemt dan kan je alleen vraagtekens plaatse. Op ten duur is dat alles veel te doorzichtig hier klopt niets van

 8. Helaas is 99% van de bevolking te goed gehersenspoeld om nog zelf na te denken.
  De 1% nadenkende en kritische burgers zal door zijn medemens wel worden opgepakt/aangegeven als bedreiging tegen de volksgezondheid. Welkom in het 1984 van Orwell.

 9. Onze vriend armand zong in de 60er jaren: de nederlander is een meelzak, je kunt er op blijven slaan, hij gaat toch niet staan, de nederlander is een meelzak die niet reageert want dat is verkeerd, en bovendien hebben ze ‘m dat van huisuit zo geleerd…………..tja..hoe verder. Vandaag fijn in de moestuin gewerkt, in de zon en nu vol van vitaminen verder………………..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.