Den Haag verbiedt demo 21 juni, organisatie stapt tevergeefs naar rechter

Foto 123rf

De rechter heeft zijn uitspraak aan het eind van de dag gedaan: hij bevestigt het verbod van de demo op 21 juni vanwege de ‘risico’s voor verspreiding van het coronavirus’. De demonstratie waar duizenden mensen naar uitkeken lijkt van de baan. Tenzij inderdaad plan B en plan C zullen worden uitgevoerd. Het grondrecht van iedere Nederlander op recht van betoging is vandaag definitief afgeschaft. Alleen voor bepaalde groepen waarvan de regering vindt dat het kan, is het nog steeds toegelaten. Zoals de BlackLivesMatter-demo van zaterdag 20 juni op hetzelfde Malieveld in Den Haag.

Willem Engel schreef vanmorgen nog op Facebook onderstaande mededeling

HEB VERTROUWEN

We hebben zojuist te horen gekregen van de Gemeente Den Haag dat de demonstratie ‘verboden’ zou worden.
Ook hier geldt: LIEFDE EN GEDULD.

Wij starten vandaag een spoed kort geding en staan vanmiddag voor de voorzieningenrechter.

Ik wil jullie bij deze met klem vragen om niet te heftig te reageren. Zoals ik vanaf het begin af aan heb gezegd… LIEFDE, GEDULD … en in dit geval VERTROUWEN.

Wij zullen zondag aanstaande de VRIJHEID vieren.

Willem Engel

(9:50 uur, melding op FB)

Kort geding

Vanmiddag stond de organisatie voor de voorzieningenrechter. “Wij gaan zondag de vrijheid vieren op het Malieveld.”, meldden ze nog vol optimisme.
De organisatie viruswaanzin.nl zegt ook nog een plan B en zelfs C achter de hand te hebben. Het is een breed gedragen coalitie die zondag perse wil laten doorgaan. Voor het eerst is er werkelijk eenstemmigheid, “Beter kan de gemeente Den Haag het niet krijgen.”

Wat blijkt nadat de rechter uitspraak in het kort geding heeft gedaan. Het grondrecht op betoging wordt willekeurig toegepast (zoals willekeur in een dictatuur wordt gebruikt om groepen met verdeel en heers tegen elkaar uit te spelen). Op 1 juni mochten 10.000 mensen op de Dam demonstreren voor Black Lives Matter. Dit was voor de autoriteiten geen enkel probleem.

Voor aanstaande zondag werden 10.000 mensen verwacht voor het Malieveld, dat vele malen groter is dan de Dam. Op zondag wilden de mensen opkomen voor de vrijheidsrechten van de Nederlandse bevolking. Dat mag niet van het gezag, omdat ze daar geen zin in hebben. Of zoals de rechter het noemt, dan levert het risico’s op voor de verspreiding van het coronavirus.

Machtsmisbruik

Voor morgen gaat de geplande Black Lives Matter demo in Den Haag gewoon door. Dan is er geen risico voor besmetting. Een dag later als 10.000 mensen voor hun vrijheidsrechten op willen komen is dat risico er ineens wel. Dan wordt er dus misbruik van macht gemaakt en het gelijkheidsbeginsel geschonden. Immers iedere Nederlander moet gelijk behandeld worden in gelijke gevallen.

Hopelijk maakt dit gesol met mensen velen duidelijk dat we in een regelrechte dictatuur zijn beland. Er heerst een schrikbewind, dat in de hand gewerkt wordt door willekeur. De ene groep krijgt privileges, en de andere niet. Op deze manier creëert de macht onzekerheid bij de burger die niet meer weet wat zijn rechten zijn. Deze worden namelijk door de autoriteiten soms wel en soms niet toegekend.

Spoedwet

En dan te bedenken dat deze corona maatregelen nog slechts noodverordeningen zijn. De definitieve wet moet nog komen, maar is voorlopig opnieuw uitgesteld door de enorme berg kritiek die de regering uit alle hoeken van de samenleving over zich heen heeft gekregen.

Dit uitstel geeft alle mensen die hun vrijheid lief hebben en zich realiseren waarmee dit levensgevaarlijke kabinet bezig is nog enige ruimte om de bevolking massaal te mobiliseren de vestiging van de definitieve dictatuur niet toe te laten.

De vrijheidsstrijders krijgen een drukke tijd. Er is werk aan de winkel. Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat speelt of zitten nog gevangen in hun angst zodat ze niet zien wat er gebeurt.

Lees meer over de Spoedwet

Hoe verder?

Niemand weet wat er de komende dagen nog staat te gebeuren. Veel mensen zijn boos, velen hebben gezien waartoe dit coronakabinet in staat is. Het is nog niet te laat.

 

Rob Vellekoop, 19 juni 2020

 

13 Comments

 1. Boos was ik toen ik het bericht las! En met mij vele anderen als ik de berichten op facekoek lees ?
  Ik hoop dat het kortgeding de verandering van de planning terug kan draaien, maar eerlijk gezegd heb ik er geen goed gevoel over…

 2. Laten we blijven opstaan vh recht van democratie niet in een dictatuur of politie staat laten veranderen
  Dat de mens zijn haar autonomie mag beheren naar eigen inzicht

 3. Had eigelijk niet anders verwacht, lijkt erop dat alleen rasicme demonstraties mogen.
  We blijven kalm onze tijd komt. Wat ‘n slap recht systeem hier in Nederland.
  Worden ze bang van ons.

 4. Ik zal niet te heftig reageren:

  Wetenschappelijk onderzoek naar het misbruik van bevoegdheden door gezagsdragers toont aan dat tegenwoordig méér dan de helft van alle misdaad in ons land uit deze door de minister van justitie zorgvuldig verzwegen vorm van organisatie-criminaliteit bestaat. Daarmee is de Nederlandse overheid heimelijk een grotere bedreiging voor de Nederlandse samenleving dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar. En om daar nu liefde, geduld en vertrouwen tegenover te stellen…bizar!

  Waarom zou je je laten aftuigen of bekeuren door het politiegespuis als je beleeft om een heel klein beetje vrijheid vraagt? We kunnen alleen wat bereiken met stiekeme terreur in het holst van de nacht tegen alles wat deze overheid dient onder zorgvuldige bescherming van contra-politie. Kijk uit voor camera’s en laat je niet pakken.

  Bron: wetenschappelijk onderzoek “Overheidscriminaliteit als specimen van organisatiecriminaliteit” van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht.

 5. Zoals gezegd, er is een plan B en plan C,

  anders een sitinn op ‘t plein van iedere plaats in nederland?,
  vreedzaam stil maar sterk verzet

 6. Dank je wel voor de Update.
  Idd, Liefde en vertrouwen is nu EXTRA belangrijk.
  We kunnen allemaal helpen door SAMEN positief te blijven, dat verhoogt onze energie frequentie en bundelt onze kracht !

 7. #RatRemkes #HeleWeekendFeestInDenHaag #VrijheidsDemo #VerbiedenVersusVrijheid #OpenUpNL-136: VRIJHEIDsDEMO VERBIEDEN ‘REMKES-RAT’? F#CK JOU. NU KOMEN WE T HELE WEEKEND FEEST VIEREN DEN HAAG! #Ontmaskerd stoppasfamiliedrama.blogspot.com/2020/06/openupnl-136-vrijheidsdemo-verbieden.html #DeGeleCamera

 8. @johan inderdaad bizar. jouw voorstel daarentegen zou een mogelijkheid tot verzet zijn. Jij woont in hongarije toch?

  Dit is tevens de laatste mogelijkheid, zo lijkt, om nederland te verlaten.
  Het lijkt echter dat je zinkende schepen niet mag verlaten. Iets met vluchtgedrag en geboortegrond. Beter met opgeheven hoofd verzuipen.

 9. Dat er in de BV Vernederland geen onafhankelijke rechtspraak is, is mij al heel lang duidelijk. Tijdens mijn werkzaamheid bij de voormalige website Argusoog en Argusoog Radio heb ik verschillende rechtszaken bijgewoond van met name Micha Kat. Hieronder een kort verslag van de zaak die in Den Haag diende op 11 februari 2011:.

  “BV Politiestaat Nederland
  Tijdens mijn ondersteunende aanwezigheid bij een rechtszaak tegen pedo- en Joris Demmink-strijder Micha Kat op 11 februari 2011, in het Paleis van Justitie in Den Haag, heb ik de volkomen uit de hand gelopen werking van het Nederlandse controleapparaat en haar uitvoerende lange arm van de waakzame en dienstbare politie mogen ervaren. Al ruim voor het begin van de zitting waren er rond en in het gerechtsgebouw al vele geüniformeerde staatsrobotten waar te nemen. De rechtszaak op zich was een avontuur, die na vele schorsingen en wrakingen uitmondde in de aanwezigheid van 16 gewapende agenten in de rechtszaal, die zich langs de verschillende wanden posteerden. Na afloop van de laatste wrakingszitting begon het avontuur pas echt.

  Er bleek bij het verlaten van het Paleis van Justitie ineens door de burgemeester van de politieke ‘hoofdstad’ van ons kikkerland een samenscholingsverbod te zijn afgekondigd, dat bij navraag achteraf volkomen fake bleek te zijn. Het trachtte echter wel de aanwezigen bij die rechtszaak te verhinderen om na afloop gezamenlijk ergens iets te gaan drinken en na te praten. Er mocht vooral geen indruk gewekt worden dat we als groep de stad in wilden gaan. Daarom verdeelden we ons in groepjes van twee of drie personen en werden in onze gang naar een nabijgelegen lunchroom op de voet gevolgd door een peloton van waakzame en aan dit slavensysteem dienstbaar zijnde geüniformeerde dienders.

  Eén van die dienders nam de vrijheid om zich in diezelfde ruimte pontificaal te manifesteren als een onrecht- en wet handhavende factor. Terwijl wij alleen maar vreedzaam zaten te eten, drinken en praten in die lunchroom. Een bijzonder bizarre vertoning, die het gehalte van de BV Nederlandse (on)rechtsstaat in al haar gedegradeerde vormen op een direct ervaarbare wijze aan het licht bracht.

  Uniformen geven geen ademruimte
  Op een gegeven moment hield die diender het voor gezien en vertrok naar buiten. Waardoor we toch de door onszelf bedongen ruimte, om ongestoord samen te zijn, konden benutten om een verdere strategie af te spreken. Maar bij de verdere voortgang van de te volgen strategie ontstond rond het Centraal Station in Den Haag een nogal vreemde sfeer. Door de enorm overweldigende politionele aanwezigheid rond dat Centraal Station werd er een zeer intimiderende sfeer geschapen.

  De tegenstrijdige boodschappen van de aanwezige geüniformeerde ambtsdragers, zorgden er voor dat uiteindelijk elf mensen werden gearresteerd en voor zes uur van hun vrijheid beroofd in een politiecel werden opgesloten. Twee mensen werden alleen lopend in een nabije winkelstraat opgepakt. Bij hen is door de arresterende niet psychiatrisch geschoolde agenten waarschijnlijk een meervoudige persoonlijkheidsstoornis geconstateerd, op grond waarvan zij met hun verschillende persoonlijkheden wandelend het samenscholingsverbod zouden hebben kunnen overtreden.

  Tijdens de diverse confrontaties met de mee wandelende agenten, vanaf het Paleis van Onrecht naar de lunchroom, werd er veelvuldig met hen in gesprek gegaan. Dit als een poging om tot hun menselijkheid door te dringen. Onbegonnen werk dus. Eric Donk heeft een verfilmd verslag van die bizarre gebeurtenis gemaakt, die overduidelijk de aard en ziekte van de Nederlandse politiestaat laat zien. In feite is het een verslag in 10 delen, maar ik kon niet al de verschillende delen op het gecensureerde youtube terugvinden. Zijn deel 5 is een compilatie van het geheel, met een door de vormgeving duidelijk achterliggende boodschap.”

  De link naar het hiervoor benoemde videoverslag van Eric Donk:

  https://www.youtube.com/watch?v=w4vpoFu1oX8&feature=emb_logo

  Verder gaf emeritus hoogleraar Staatsrecht Twan Tak in een interview op Argusoog Radio aan dat sinds 1994 geen enkele Nederlander meer een proces tegen de staat heeft gewonnen. Dat interview is via de volgende link te beluisteren:

  https://www.youtube.com/watch?v=3N5hd94mZfk

  We leven in een wereld vol illusies. Eén van de belangrijkste is de zogenaamde democratische rechtsstaat!

 10. Misschien een beetje simpel gedacht, maar ik kan toch gewoon besluiten om naar het Malieveld te gaan, net als tienduizend anderen, maar dan eventueel zonder sprekers en DJ’s en een organisatie?

 11. Gewoon gaan! Alle Nederlanders tezamen, Hoe tolerant zijn we onderhand al niet veel te ver??
  Kop op en Op naar het volgende initiatief voor demonstraties en met liefde voor onze kinderen, voor onze voorouders die dit land na de oorlog hebben opgebouwd, moed om deze dictatuur in wording desnoods met een burgeroorlog met oudgedienden van de landmacht neer te slaan,dit kan toch niet blijven duren mensen!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.