Actie agenda – Verzet tegen 1,5 meter niet te stoppen en steeds creatiever

Voor het komende weekeinde staan er weer demonstraties gepland en daarnaast  zijn er allerlei acties, zoals rechtszaken, een doktersbrief, ludieke polsband, stille tochten, oranjekoorts, en dergelijke. Nederland is nog lang niet klaar met Rutte en zijn snode plannen om ons land om te turnen in een kille 1,5 meter samenleving. Hoe een meestal tot op het bot verdeeld volk overgaat tot gezamenlijke acties.

Demonstraties & stille tochten

In Duitsland wandelen ze bijna dagelijks in tientallen plaatsen Stille tochten tegen de vrijheid beperkende maatregelen van de overheid. Die trend lijkt over te slaan naar ons land.

Haagse stille tocht voor Vrijheid
Hofplaats, Den Haag
Donderdag 2 juli – van 20 tot 21 uur
Meer info

Sta op voor Vrijheid Zomertoer
Jaarbeursplein, Utrecht
Zaterdag 4 juli – 15.00 tot 20 .00 uur
Meer info

 

Vrijheidsmars
Centrum, Amsterdam
verzamelen bij Dokwerker
Zondag 5 juli – van 13 tot 15 uur
Meer info

Brandbrief artsen

Een grote groep artsen, die vinden dat de coronamaatregelen meer schade aanrichten dan goed doen vragen de aandacht van de politiek. Zij roepen met deze brandbrief alle politici op om zelf, onafhankelijk en kritisch het beschikbare bewijs te beoordelen, ook die van andersdenkenden.

Zij schrijven onder andere dat het voortzetten van noodmaatregelen onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd is. Ook is de schade op psychosociaal gebied, economische schade en schade aan de non-covid gezondheidszorg en totale zorgkosten vele malen groter dan de winst van de gewonnen levensjaren van coronapatiënten.

Door de maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit beperkt waardoor niet-geleverde zorg niet ingehaald kan worden. (1,2 miljoen verwijzingen zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40% op een afspraak).

De 1,5 meter afstandseis leidt tot grote logistieke problemen in ziekenhuizen en brengt poliklinische zorg in het gedrang. Er is nog weinig tot geen bewijs voor het nut van sociale distantie op 1 tot 2 meter afstand.

Lees hier de Brandbrief Nederlandse artsen over coronamaatregelen

Rechtszaken (Viruswaanzin)

Vuruswaanzin heeft speciaal voor allen die een demonstratie willen organiseren dit filmpje gemaakt met allerlei instructies.

Het voornaamste middel dat deze groep inzet om Nederland weer terug te laten gaan naar de situatie van voor de 1,5 meter zijn rechtszaken.

De groep bestaat uit een kern van ongeveer 60 mensen. Ze geven nadrukkelijk aan dat anderen die demonstraties met dezelfde vreedzame doelstellingen willen organiseren hulp kunnen krijgen.

Oranjekoorts

Polsband

Door het dragen van een OuderwetsNormaal-polsbandje geef je subtiel aan dat je het niet eens bent met de ander halve meter samenleving en dat mensen niet met een grote boog om je heen hoeven te te lopen. Dat je het schandalig vindt dat hulpbehoevenden worden opgesloten, en niet beschermende mondkapjes in het OV verplicht zijn.

Lees verder

Vergeten?

Zijn er acties die wij vergeten zijn? Meld ons deze aub via info@dlmplus.nl

 

Rob Vellekoop, 2 juli 2020

5 Comments

 1. Allemaal leuk bedacht maar zinloos omdat er heel veel mensen wel in mee gaan met die waanzin, men draag graag mondkapjes, houdt angstvallig 1,5 meter afstand en geeft graag anderen aan middels kliklijnen. Deze onbenullen, het zwakke hypocriete volk houdt de mythe dat de overheid en politie er voor de bevolking is in stand. Er is maar 1 oplossing, totaal negeren wat de overheid bevolen heeft, onze enige vijand is onze medemens, raar he.

 2. Gisteravond, 2 juli, was er een uitzending over corona feiten en fabels, mensen konden vragen insturen. Geen woord over de hydroxichoroquine kuur maar wel hoopvol over het dure remdesivir.
  Een paar vragen van grootouders over die 1,5m waarbij een lid van het OMT geruststellend zei dat het niet echt gevaarlijk is om kleinkind eens lekker te knuffelen. Dat is dus gewoon een overtreding volgens de huidige regels!
  Kun je wel een haring eten of een glas bier aan je mond zetten zonder gevaar voor besmetting? Dat mag, volgens OMT, want als daar een virus op zou zitten gaat dat via je mond naar het dodelijke maagzuur; dit virus is gevaarlijk als het in je luchtwegen komt.
  Dan nog die onderbouwing voor die 1,5m. Wat stotterend vertelde de viroloog het verhaal over die druppeltjes die als je hoest of niest wel 1,5m kunnen afleggen. Ze legde NIET uit hoe die druppeltjes in je luchtwegen terecht kunnen komen, die vraag werd ook (bewust?) niet gesteld. Ik heb de afgelopen maanden buiten niemand, NIEMAND, in het wilde weg zien hoesten of niezen. Waarom dan toch die paranoïde 1,5m?
  De aerosolen-theorie werd wel genoemd maar gebagatelliseerd, WHO zegt namelijk dat de druppeltjes de verspreiding veroorzaken.
  Er zouden heel veel vragen zijn binnengekomen, maar het is mij wel duidelijk dat daar stevig in geshopt is om alleen die vragen te hoeven beantwoorden die in het bekende narratief passen.
  De vragen en opmerkingen van de vertegenwoordiger uit de theaterwereld over de willekeur van die 1.5m (in openbaar vervoer kan veel meer dan in de theaters) maakten wel duidelijk dat het OMT echt niet weet wat wat ze nu serieus moeten nemen betreffende die onuitlegbare 1,5m idiotie.
  Mij is wel duidelijk dat de leden van het OMT zwaar onder druk staan om die 1,5m te blijven verdedigen terwijl het natuurlijk onverdedigbaar is.
  Ik heb ernstig met ze te doen.

 3. Omdat de politiek ziet dat ze zwaar gefaald heeft zoeken ze naar uitstel om de het gewone normaal weer terug te brengen omdat ze weten dat ze door paniekvoetbal het land naar de afgrond hebben gebracht. Daarbij voor miljarden aan vaccinaties gekocht net als bij de Mexicaanse griep die 80% van de bevolking niet wilt. Ja daar sta je dan als regering. En omdat onze regering bestaat uit mietjes durven ze niet op te staan en te zeggen SORRY MENSEN WIJ WAREN BANG EN HEBBEN DAAROM HET LAND KAPOT GEMAAKT. En de EU zij dat we dat moesten doen. Maar door dit alles in stand te houden en braaf achter de EU te lopen maken ze zich pas echt schuldig. Als ik hun was zou ik alvast naar een land zoeken die ze asiel wilt geven. Afrika of Marokko misschien een idee.

 4. Coronavirus wordt gebruikt door de elite om een tirannieke agenda op te leggen aan de maatschappij…zlj13051967.wordpress.com/2020/07/24/45525/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.