Nieuwe ontwikkelingen naar 1,5 metersamenleving (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19)

Foto R. Vellekoop

Deze week blijkt bij minstens drie gelegenheden dat achter de schermen de overheid keihard werkt om de 1,5 metersamenleving definitief vorm te geven. Je zou in de vakantieperiode verwachten dat alles op een laag pitje staat. Dit blijkt echter niet te gelden voor de uitrol van de 1,5 meter. Deze neemt steeds concretere vormen aan, terwijl de rest van Nederland vakantie viert.

Behandeling coronawetsvoorstel

Het nieuwe wetsvoorstel dat op 13 juli naar de Kamer is gestuurd door het kabinet is nog steeds strijdig met de grondwet. Volgens professor Wim Voermans “doet het voorkomen alsof de Kamers bevoegdheid krijgen om mee te praten over de inhoud van ministeriële regels, maar niets is minder waar; ze krijgen helemaal niks – de grondwettelijke bevoegdheid tot amendement wordt ze via een machtigingsconstructie onthouden, en moties maken mochten ze de hele tijd al, ook over die noodverordeningen.”

En schrijft hij verder in zijn blog “Dit wetsvoorstel geeft de Kamers niet meer dan postbezorging… en ontneemt het grondwettelijke amendementsrecht en de tijd en rust om ordentelijk en inhoudelijk te debatteren over de inhoud van heel ingrijpende maatregelen.”

Verder heeft de commissie Volksgezondheid, Wetenschap en Sport deze week besloten de behandeling van het wetsvoorstel Tijdelijk wet maatregelen COVID-19 (Kamerstuk 35526) over te dragen aan de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid. De reden waarom dit is overgedragen kennen we niet.

In de afgelopen periode blijkt een soort machtsstrijd gewoed te hebben tussen de verschillende ministeries. De volgende ministeries probeerden de behandeling van deze tijdelijke wet naar zich toe te trekken, Binnenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid. De laatste won aanvankelijk, maar lijkt nu de macht toch te moeten overdragen aan Justitie.

Op 9 september 2020 zal in de Kamer de procedure voor de vaststelling van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 worden besproken (Bron).

Lees hier het complete Wetsvoorstel.

Gemeentes

De lokale overheid gaat eveneens onverdroten verder met de invoering van de 1,5 meter samenleving. De overheden veranderen steeds meer stadscentra in 1,5 meterlabyrinten waar ze voetgangers voortdurend waarschuwen afstand te houden.

Dit gebeurt met speciale borden en aanduidingen op straat en stoeptegels.

Foto R. Vellekoop

Ook “helpt” de overheid een handje met de instelling van eenrichtingsstraten en rotondes voor voetgangers. Alles lijkt erop gericht het tijdelijke karakter los te laten en de inrichting van de maatschappij definitief te veranderen.

Dat geldt ook voor de gemeente Amsterdam met hun campagne “Hou afstand, vermijd drukte”. Het gaat hierbij om pijlen, wachtstippen en streettags van poppetjes die wijzen op de anderhalve meter afstand. Ook maken ze sommige straten éénrichtingsverkeer of shared space, waarbij de weg is bestemd voor voetgangers.

Daar hoort ook de kreet bij “1,5 meter kan je mama’s life saven”.

Coronavirus-app

Volksgezondheidsminister De Jonge wil perse op 1 september de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland invoeren. Dat maakte hij deze week in een brief aan de Tweede Kamer bekend.

Hij heeft zoveel haast met de invoering, omdat hij bang is voor een tweede coronagolf. (een zogenaamde tweede piek waarvoor autoriteiten al maanden waarschuwen, maar die tot nu toe is uitgebleven)

De app vult het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aan. Voordat de app overal is te gebruiken, wordt de komende tijd nog hard gewerkt om de laatste praktijk- en veiligheidstesten uit te voeren. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

Volgens het persbericht zal het gebruik van de app geheel vrijwillig zijn en wordt er geen persoonlijke informatie of de locatie opgeslagen.

Rob Vellekoop, 19 juli 2020

10 Comments

 1. het is werkelijk onvoorstelbaar. Wij worden zonder stemmen een Chinees beleid in getroond

 2. Mijn inziens is de 1,5 meter nodig voor de implementatie van de NWO (Nieuwe Wereld Orde) waar iedereen permanent in controle is.
  Wat blijkt is dat de software voor gezichtsherkenning niet werkt wanneer de 1,5 meter niet in acht wordt genomen. Onder het mom van de corona crisis wordt de 1,5 meter (niet natuurlijke) samenleving gecreeerd zodat zodra overal camera’s staan en GGGGG is geactiveerd, iedereen via face recognition en de satellieten te volgen is. De 1,5 meter samenleving is alleen te keren wanneer heel Nederland in opstand komt.

 3. Maar uit angst gaat een groot gedeelte van de mensen niet in protest.
  Tot het straks te laat is dan is Leiden in last!!

 4. De zogenaamde tweede golf van de plandemie staat gepland voor op z’n vroegst september, zeker voor oktober en november. Dit verklaart de haast bij invoeren van wet en app.

  Ieder jaar zijn er meer zieken in de herfst, winter en het staartje van de lente. Althans, voor de reguliere griep. Voor wat ze nog waard zijn: zie cijfers RIVM.

  Maar dit gaat allang niet meer over gezondheid natuurlijk. Laten we wel wezen. Je ziet het pas als je het doorhebt.

 5. Maurice de Hond: ‘Mijn maag draait om van die 1,5 meter’ ad.nl/video/kanalen/nederlands-nieuws~c400/series/korte-reportage~s908/maurice-de-hond-mijn-maag-draait-om-van-die-1-5-meter~p154079

 6. Beste
  een nadenkertje. De geschiedenis herhaalt zich.
  Juist vóór de geboorte van Jezus was er een volkstelling.
  En ook nu vandaag , juist voor de onzichtbare wederkomst van Christus is er een opnieuw een volkstelling nl. contact-tracing en contact-opsporing, gegevens mededelen op restuarant, formulier invullen waar je op reis bent geweest.
  1,5 m afstand is een dictatuurstatement (hersenspoeling ter voorbereiding op de antichrist, gehoorzaamheid zonder na te denken
  Mondkapjes: we hebben er om gesmeekt, althans toch in België en de regering was onmiddellijk akkoord.
  Het leven is voor bij, de aarde is niet meer leefbaar. Weldra zij we in onze echte Thuis. Jezus zal ons optijd wegrukken van de aarde. Halleluja

 7. Dudcipel ben je van de pot gerukt jong.
  dat jij gelooft in een sprookjes boek wat zogenaamd 2000 jaar oud is hou dat voor je zelf en val andere mensen er niet mee lastig.
  dit ga om controle en onderdrukking.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.