‘De tirannie is eindelijk hier, en zij die mondkapjes dragen zijn niet te redden’, schrijft Norbert Pols

123rf

Bijdrage van Norbert Pols

In een bijdrage van Norbert Pols raakt hij de wakkere mens precies op de juiste plek, richt in het hart. Zijn woorden zijn beangstigend en tegelijkertijd hoopgevend, bemoedigend en aangrijpend. Of zoals hij schrijft:”Ik zal in vrijheid leven of vechtend voor vrijheid sterven”.

Rust

Sinds de Lockdown is er iets in mij veranderd. Ik voelde me plotseling in rust. Er viel een last van mijn schouders na acht jaar schrijven. Dat waarvoor ik al die tijd gewaarschuwd heb is nu hier. Iedereen kan het zien, de tirannie is eindelijk hier en zij die nu nog mondkapjes dragen zijn van soort die niet te redden is.

Er vindt nu een schifting plaats. Mensen die ik nooit heb kunnen bereiken zoeken nu naar informatie, mensen die ik (en vele anderen met mij) heb bereikt doorzien de methodiek en de taal van de overheid. Een leger van mensen uit alle hoeken van de samenleving verenigt zich in de wetenschap dat zij de macht over eigen leven en vrijheid aan het verliezen zijn.

De Lockdown gaf mij een vorm van ontspanning terwijl de samenleving in de stress schoot. Aanvankelijk waren we voorzichtig want er was een onzichtbare vijand die gaandeweg veranderde van virus naar regelgeving. Nu weten we het. Corona was het middel voor draconische regelgeving. Het Corona-gevaar is geweken en de regelgeving sterkt aan in duur en consequenties.

Sinds de Lockdown is mijn leven totaal veranderd. Ik heb het veranderd en bevind mij nu precies op de plek waar ik thuis ben.

Velen begrijpen dat niet en hebben kritiek waarop ik geen antwoord schuldig ben. Schijnbaar mag de hele samenleving van koers veranderen maar ik niet. Ik heb daar niets op te zeggen omdat het onderdeel van de angst en waanzin voor verandering is die ons op dit punt heeft gebracht.

Ondertussen leef ik in totale rust binnen een enorme diversiteit aan drukte. Er gebeurt van alles, van alles tegelijk op totaal verschillende niveau’s.

Ik heb nog nooit om mij heen zoveel zaken tegelijk zien gebeuren en zoveel chaos met zoveel rust beleefd. Alles groeit, ontwikkeld zich en ik heb alleen sturing vanaf de zijlijn te geven.

Ik sta op een rots in de branding te kijken naar de patronen die in de chaos ontstaan. Mijn invloed is minimaal, het meeste gaat zoals het gaat. Ik weet niet waarheen maar, ik ga mee.

Voorbereid

Voor mij staan er tal van zaken te gebeuren. Er is iets dat dit lijkt te sturen en ik ga daar gewillig in mee. Ik zwem niet tegen de stroom in maar laat me meevoeren zonder exact te weten waarheen. Ik hoef alleen maar dat te doen wat al ingegeven lijkt. Het voelt alsof ik hierop ben voorbereid en niet hoef te kiezen want het is er allemaal al. Ik heb de scholing gehad waarvoor het beroep nog niet bestond en als ik en de toekomst samenkomen, dan zal het allemaal duidelijk zijn.

Ik merk aan de mensen waarmee ik contact heb, dat we allemaal in dezelfde stroom zitten. Sommigen lijken het te weten, anderen niet. Sommigen zijn voor, anderen zijn tegen en ze blijven binnen de stroom die de richting bepaalt. Onderlinge vijandigheid lijkt zich om te zetten in een gemeenschappelijke strijdlust waar ik al jaren mijn hoop op heb gevestigd. Het muntje valt en daarmee valt alles op de ene of de andere kant. We krijgen duidelijkheid en dat is het enige wat ik al een leven lang wil.

Ik ben gelukkig. Ik zal in vrijheid leven of vechtend voor vrijheid sterven. Ik hoef geen angst te kennen, ik ben niet alleen en ik zit precies goed. Ik weet dat er meer mensen zijn die precies hetzelfde voelen en genieten van de tijd waarin we leven en die gegeven is.

Het is een bijzondere tijd en linksom of rechtsom de afsluiting van een tijdperk.

Zorg dat je erbij bent. Zorg dat je deze tijd bewust beleeft. Zorg voor jezelf door voor mensen om je heen te zorgen. Als we dat allemaal doen en dat perspectief groot genoeg kiezen, dan valt het muntje op een prachtige toekomst.

Norbert Pols, 18 juli 2020

13 Comments

 1. Ik wilde wel wat vaker met wakkere mensen in contact komen en misschien ideeën uitwisselen hoe het anders kan, verder ben ik voor u blij dat u de rust gevonden heeft, sommigen zijn zo betrokken dat zij dit niet zomaar kunnen, de afbraak is soms te pijnlijk om aan te zien.

  Ook,
  Ik zal in vrijheid leven of vechtend voor vrijheid sterven.

 2. 60 jaargeleden wist ik al dat dit er aan zat te komen. In zijn boek Demasquee van Jan van Rijckenborgh werd het al aangegeven. Marcel Messing in zijn boek Worden wij wakker beschreef het al in 2001. Alsook Kiara Windrider in zijn boek Poort naar de Eeuwigheid in 2006.Ook via de vele lezingen die mijn man en ik volgden werd hier melding van gemaakt.

 3. Lieve mensen,
  Het ontwaken gaat voor een ieder in een eigen tempo.
  Niet iedereen heeft de tijd en de beschikbare energie
  om te begrijpen wat er momenteel mondiaal speelt.
  Ouders van gezinnen zijn druk met de zorg van kinderen
  om ze te begeleiden naar een hoger plan (opvoeding).
  Ouders moeten heel veel energie steken in de zorg om de schoolopleiding af te maken.
  Als deze mensen zich gelukkig voelen met een mondkapje vind ik het helemaal prima en vind ik mij niet in de situatie om daar een oordeel over te vellen. Mogelijk als de grote massale ontwaking komt dat ook zij overstag gaan.
  Om nu te zeggen dat zij die nog mondkapjes dragen niet te redden zijn gaat mij te ver. Ieder mens leert in zijn leven en ook in zijn eigen tempo en die hoeft niet gelijk te zijn aan het tempo van Norbert Pols hoe goed het ook bedoelt is.
  Ieder ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en daar valt niks op af te dingen. We hebben allemaal een eigen energie die het tempo bepaalt.
  Je merkt ook in de publieke ruimte dat juist deze categorie
  mensen zich vooral houden aan de regels. Ik wil niet oordelen
  maar wel daar waar hulp gevraagd wordt om zaken te duiden !

 4. Bijna als een gedicht, waar er tussen de regels in duidelijk een meer spirituele lading voelbaar doorklinkt. Een zekere wijsheid gaat er schuil in de overgave aan de stroom. Mag dat een positieve, levensvatbare, liefdevolle stroom zijn?

  De energie hoog neerzetten, koesteren, voeden en liefkozen. Een hoog-energetische trilling belichamen en uitstralen. Zo een energie overstijgt en overklast ongetwijfeld de kwaadwilligheid van dat kleine clubje dat diens agenda arrogant en geforceerd tracht te manifesteren.

  No more. Tot hier en niet verder.

  Bedankt Norbert. En dankjewel voor het delen, Rob!

 5. Da’s hier precies een bijeenkomst van jehova getuigen. Word wakker mensch! Mondmaskers vernietigen de wereld! Strijd in eer en besmet iedereen! Zeveraars

 6. De arrogantie, dat iemand gaat bepalen wie ‘wakker’ is of niet. Ik draag al mondkapjes vanaf het prille begin. Er waren zelfs nog geen overheids regels of richtlijnen. En dan weggezet worden als ‘niet te redden’ is eerder de sociale dictatuur. De groepsvorming is werkelijk walgelijk. Is deze persoon een expert in virologie? Waarom zou ik naar deze charlatan moeten.luistereb? De waanzin ten top. )O+->

 7. vanaf mijn 20 ste levensjaar werd ik voor gek versleten of als doemdenker of wat nog meer ging soms zelfs aan mijzelf twijfelen maar gelukkig deed of zei iemand van onze regering dan weer iets aardoor de twijfel verviel. mijn grootste tegenstander mijn jongere broer en ik lagen daardoor altijd overhoop. wat schetste mijn verbasing toen ik afgelopen weekend bij mijn broertje was en hij zich verontschuldigde en zei dat ik al die tijd gelijk had gehad .
  ben nu 56 jaar kunt u zich voorstellen hoe ik me voelde
  was blij dat ik van al die bijnamen verlost ben maar tegelijkertijd baalde ik vreselijk dat ik gelijk heb als zelfs mijn broertje inziet dat onze regering onze grootste vijand is.

 8. Wat er nu aan de gang is, weet ik ook al sinds 1974. Toen las ik namelijk het hele verloop in het boek Openbaring van de bijbel. Tot en met de chip, die we nodig zullen hebben om te kunnen deelnemen aan het openbare leven, kopen, verkopen, reizen…

 9. @ Toktok: bedankt voor je poging tot verdeel en heers. Met de nadruk op poging. 😉

 10. @ Dennis Eijs: waarom voel je je zo aangesproken, waardoor je de noodzaak voelde om je bericht te plaatsen?

 11. Bhaha, Dennis Eijst!?

  Alleen jij weet wat jou hier bracht Dennis!
  Niemand neemt je kwalijk dat je reageerde op de door je strot geramde informatie!!
  We zouden het fijn vinden wanneer je je realiseert, dat we het slechts gewoon errug zouden waarderen wanneer je de realiteit zoals jij hem begrijpt gewoon laat inzinken en je daar vervolgens ook naar gedraagt.
  Begrijp hieruit, dat het sowieso de juiste zal zijn! Beslissing.
  Maar maak die aub op de informatie en niet op de emotie he!?
  Of je dan verder gaat met of zonder kapje.. maakt niet zo uit.
  Jij staat erachter!

 12. Ik vond het een mooi stuk tekst en kan mij er helemaal in vinden. Alleen denk ik op mijn beurt dat zij die maar over corona blijven praten wellicht ook niet te redden zijn, want dat is naar mijn bescheiden mening slechts een dekmantel en een rookgordijn om ondertussen in het schemerdonker nieuwe wetten en regels door te voeren die ons allen in een nieuwe maatschappelijke orde duwen. Angst is altijd al een slechte raadpleger geweest, zo ook nu weer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.