Meerdaagse wandeltocht naar Den Haag voor vrijheid

Kunstenaar en initiatiefnemer Sjaak Bruijsten en ondersteuningsteam wandelen vanaf vrijdag 24 juli naar Den Haag. Zij roepen mensen op mee te doen en vanuit hun eigen provincie naar de regeringsstad te gaan. Een boom die de vrijheid symboliseert zal meerijden in de stoet, die vertrekt om 12 uur vanaf Parksesteeg 3 in Overasselt.

Tocht voor vrijheid

Onder het motto ‘Wandeltocht naar Den Haag, daar vinden we het virus’ nodigt de organisatie gesprekspartners, steunbetuigers en mede-wandelaars uit zich onderweg aan te sluiten. Volgens hen staat de vrijheid op het spel.

“Te veel macht gaat ten koste van de vrijheid van de mensen. De staat wil van nature haar macht over de mensen vergroten en controle van de mensen is daartoe een middel. De gerechtelijk macht moet ervoor zorgen dat de regering niet te veel macht naar zich toetrekt, maar de rechters mogen niet toetsen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en ook niet aan de Grondwet (als enige land binnen Europa).”

De eerste etappe vertrekt om 12.00 uur vanuit Noord-Brabant.
Route 1e dag:
vertrekpunt Parksesteeg 3 Overasselt, via Nederasselt (1 e tussenstop) naar Balgoij (einde dag 1).

Route 2e dag:
vertrekpunt Balgoij, via Lienden, Batenburg, Appeltern naar Beneden Leeuwen (einde dag 2).

Aanklachten

 • In het pamflet schrijft de groep dat de belastingdienst een amoreel monster is. Dat duizenden mensen bewust tot de bedelstaf bracht door het toeslagensysteem pas te veranderen toen dit aan het licht kwam.
 • Grote bedrijven krijgen enorme bedragen als steun (bijvoorbeeld KLM 3,4 miljard), terwijl er de komende anderhalf jaar 10.000 faillissementen gaan vallen onder de kleinere bedrijven. En tienduizenden ZZP-ers nu al hun bedrijfjes hebben moeten stoppen. De rekening van al die steun en problematiek gaat zo’n 150 miljard euro kosten en uiteraard zijn de belastingbetalers (u en ik) degenen die voor de kosten op gaan draaien.
 • We hebben te maken met beperkingen op basis van achterhaalde gemanipuleerde feiten, zonder transparantie en met uitsluiting van burgerlijke rechtsmiddelen zoals het buiten werking stellen van grondrechten, privacy rechten en de wet openbaarheid van bestuur.
 • Vasthouden aan vrijheid berovende maatregelen en doorgaan met het sanctie- en boetebeleid.

 • Dwang op zorginstellingen waarbij de oude kwetsbare mens de relatief korte tijd die deze nog heeft in gevangenisomstandigheden opgesloten wordt en mocht deze komen te sterven het hem of haar niet vergund wordt dit proces in troostvolle geborgenheid met geliefden te kunnen doormaken.
 • Het niet inzetten van preventief beleid om het menselijk immuunsysteem te versterken.
 • Het creëren van een maatschappij met mondkapjes en afstand, waarvan het nut op zijn minst zeer discutabel is.

Inenting

 • Het nagenoeg alleen inzetten op vaccins, terwijl er normaal gesproken een minimale periode van vijf jaar voor staat. Waar biedt een vaccin dan nog bescherming voor? Maar de gedane bestelling voor de vaccins uit Oxford kan in september al beschikbaar komen.
 • En het zal dadelijk vanzelfsprekend gevonden worden dat we verplicht ingeënt gaan worden, of dat anders sancties in het leven geroepen gaan worden voor mensen die niet gevaccineerd willen worden. Vrijheid van zelfbeschikking over je eigen lijf verdwijnt hiermee.
 • Aan het ministerie van volksgezondheid zijn door bezorgde burgers vragen gesteld of vaccins veilig zijn en krijgen daarop geen antwoord, omdat daar geen (onafhankelijk) onderzoek naar verricht wordt. Wat

5G – supersnel draadloos internet

 • 5G is heel belangrijk voor het verdienmodel van de Telecombedrijven, de financiële markten, oorlogvoering op afstand, kunstmatige intelligentie, maar ook als controlemiddel voor de staat de burgers te kunnen volgen (biedt o.m. de mogelijkheid tot gezichtsherkenning waar je ook loopt) en om in te kunnen zetten als defensiewapen bij demonstraties en ongewenste groepsvorming.
 • Ook hier heeft de burger weinig voordeel van (4G voldoet prima), terwijl steeds meer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat de gezondheidsschade van de elektromagnetische straling op langere termijn immens is en onomkeerbaar. Maar de Nederlandse regering gaat de discussie over gezondheidsschade niet aan.

Uitnodiging

Zij willen bovenstaande zaken ter discussie stellen op tal van plekken in Nederland. Alternatieve media en andere groepen die de structurele beperkingen als een inbreuk op onze vrijheid ervaren worden uitgenodigd om zich van tijd tot tijd te voegen bij de groep.

Prominenten worden eveneens uitgenodigd zich zo nu en dan te voegen om daarmee gesprekken te voeren en videoverslag van te maken.

Ze willen zich melden bij gemeentehuizen, kerkpleinen en marktpleinen om mensen toe te spreken en info uit te wisselen.

Blog (livestream) maken over dit hopelijk nationale gebeuren.

Het moet een tocht worden van verbinding en transitie waarin we de vele goede dingen die ieder mens te bieden heeft in het groot gaan ervaren.

Vrijheidsboom

De vrijheidsboom is een geschenk van Sjaak en krijgt een plek in Den Haag. Het is een 4 meter hoog kunstobject.

Foto’s Sjaak Bruijsten

3 Comments

 1. Een fantastisch mooi initiatief en ik hoop dat het massaal gevolgd zal worden. Zelf kan ik helaas niet deelnemen maar ik zal proberen op een aantal stops aanwezig te zijn. Ik hoop dat jullie een aantal vaccins met gezond verstand kunnen meenemen naar Den Haag. Daar blijkt een grote behoefte aanntebbestaan.

 2. Er wordt jammer genoeg nog niets gezegd over de miljarden die naar Brussel worden gestuurd, die de Nederlanders beroven van steun in de zorg, onderwijs, pensioenen, baanverlies,het voorkomen van faillisementen enz. enz.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.