Facebook scherpt censuur #corona berichten aan, DLM Plus kiest voor Telegram en MeWe

Facebook gaat de censuur opvoeren op de berichtgeving over corona. Niet alleen de media die nieuws verspreiden, dat de ‘fact checkers’ onjuist vinden worden aangepakt, maar nu ook de Facebook gebruikers die dit lezen en of liken. Dit schrijft de grootste censor ter wereld in een recent bericht. DLM Plus wijkt uit naar andere platforms, maar gebruikt voorlopig ook het censuurplatform in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Wat doet FB precies

Volgens hun bericht vermindert FB de distributie van de nieuwsaanbieder (deze belandt in de onderste regionen zodat deze bij zoekopdrachten praktisch onvindbaar wordt) nadat een bericht als ‘vals’ is aangemerkt door de feitencheckers. Daarnaast zet Facebook labels bij het bericht om te waarschuwen.

Met andere woorden er blijft nog maar 1 waarheid over die door de overheid als zodanig wordt aangemerkt. Discussie is niet meer mogelijk. Alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen. De wereld wordt herschapen in een weide met uitsluitend witte schapen en een herder, waarbij Facebook zijn uiterste best doet om de herder van de ‘waarheid’ te worden.

Verder vermeldt de grootste censor ter wereld met trots nog een succesje. In de maand maart toonde het Big Brother-bedrijf waarschuwingen bij 40 miljoen covid-19 gerelateerde berichten gebaseerd op 4,000 artikelen van hun ‘onafhankelijke fact-checking partners’. En, jawel, als mensen deze waarschuwingen zagen dan ging 95% niet naar het oorspronkelijke bericht.

Maar daar is het niet bij gebleven, ze verwijderden ‘honderdduizenden stukken misinformatie’.

Stap verder

Toch is dit blijkbaar nog niet genoeg. In een update gaat FB nog een stapje verder in ‘de strijd tegen de misinformatie’.

Ze hebben de mensen geselecteerd die door FB als ‘vals’ geselecteerde informatie heeft geliked, becommentarieerd of erop gereageerd. Aan deze zondaren tonen zij de komende weken informatie over covid-19 die WHO gerelateerd is. Letterlijk schrijft de BigBrother-company:

‘We willen mensen die gevaarlijke misinformatie hebben gezien over het virus in contact brengen met de waarheid van gezaghebbende bronnen in het geval ze claims horen of zien buiten Facebook.’
(We want to connect people who may have interacted with harmful misinformation about the virus with the truth from authoritative sources in case they see or hear these claims again off of Facebook’)

Lees Mededeling Facebook over berichtgeving corona virus

Kortom als Facebook je als gebruiker gemarkeerd heeft met een kruisje achter je naam, ben je nog niet jarig. Ze gaan je er dan straks aan herinneren wat de Waarheid is.

Telegram messenger

We hebben gekozen voor Telegram als vervanger van Messenger, dat zowel op je telefoon als app en op de de laptop/desktop onder telegram.org gratis te ontvangen is.

Met Telegram kan je berichten versturen, foto’s, video’s en files van elk type (doc, zip, mp3, etc), groepen maken tot 200.000 mensen of channels om een onbeperkt publiek te bereiken.

Het bedrijf achter Telegram is gevestigd in Dubai.

Telegram is gesponsord door Pavel Durov en zijn broer Nikolai. Pavel ondersteunt Telegram financieel en ideologisch, terwijl Nikolai’s input technologisch is. De meeste ontwikkelaars achter Telegram komen oorspronkelijk uit St. Petersburg. Het Telegram team moest Rusland verlaten vanwege de lokale IT regels en heeft een aantal locaties geprobeerd, waaronder Berlijn, Londen en Singapore. Nu zitten ze in Dubai, maar zijn klaar om opnieuw een andere locatie te zoeken als de lokale regels veranderen.

Zij zien als de twee belangrijkste onderdelen van Internet privacy, het beschermen van privégesprekken en het beschermen van persoonlijke data. Alle Telegramchats en groepchats zijn privé.

Sticker sets, channels, en bots op Telegram zijn openbaar.

Het is mogelijk steeds een melding te ontvangen nadat we een artikel hebben gepubliceerd door je aan te melden als ‘subscriber’ op ons ‘public channel’.

Het DLM Plus-account heet t.me/dlmplus.

MeWe

MeWe is (voorlopig) ons alternatief voor Facebook.

De oprichter Weinstein richtte een aantal jaar geleden MeWe op omdat, zoals hij zei:“Social media niet is uitgevonden om als data verkocht te worden en evenmin om het regeringen wereldwijd mogelijk te maken om toegang te krijgen zodat ze alles over ons weten.” Hij bouwde daarop een sociaal netwerk “dat mensen niet bespioneert, mensen niet traceert en evenmin verkoopt.” Nadeel is dat het Amerikaans is.

MeWe claimt de privacy van de gebruiker keihard te beschermen. Het werd uitgebracht in 2016, en begon serieus te groeien in 2018 naar 3 miljoen leden. Wij geven hem het voordeel van de twijfel.

Het DLM PLus account is https://mewe.com/join/dlmplus

 

Rob Vellekoop, 19 april 2019

5 Comments

  1. De BildeRberg-Groep Sloper,
    De Sloper,

    Nu is het een mooi moment voor iedereen een basis inkomen,wie meer wil,mag en kan werken.

    Ik dank U!

  2. Vreemd eigenlijk dat bijvoorbeeld Del Bigtree niet weggefilterd wordt door youtube.De laatste paar uitzendingen van the highwire rieken aardig naar omkoping van de hoofdrolspeler. Maar misschien heb ik het mis….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.