Commissie doet onderzoek naar corona maatregelen en komt met schokkende getuigenverklaringen

Foto 123rf - Den Haag

De onderzoekscommissie BPOC vindt dat de Tweede Kamer ernstig tekort schiet bij de controle van de regering. Zonder tegenstand volgen zij de maatschappij ontwrichtende en onmenselijke maatregelen van dit kabinet, met als hoogtepunt de noodwet die in september door de Tweede kamer aangenomen werd. De commissie komt daarom zelf in actie en hoort deskundigen zoals artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren en legt hun verklaringen vast per video en op schrift. Tot nu toe hebben vier deskundigen verklaringen afgelegd die ronduit schokkend zijn.

BPOC

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie BPOC 2020 doet onderzoek naar de door de overheid genomen maatregelen vanwege Covid-19, het coronavirus.

De commissie neemt hiervoor verklaringen af van deskundigen zoals artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren met de centrale vraag:

“Waarom zijn sinds 15 maart 2020 vanwege Covid19 beperkende maatregelen in ons land opgelegd, zijn deze maatregelen effectief en staan de opgelegde maatregelen in verhouding tot de ziekte die veroorzaakt wordt door het door het SARS-CoV-2 virus?”

De verhoren zijn openbaar, worden gefilmd en gestreamd. De commissie maakt van de verhoren een proces-verbaal waarmee een eindrapport met bevindingen en conclusies opgesteld wordt. Dit zullen ze aanbieden aan de Tweede Kamer. Ondertussen zijn gehoord Prof. Michaéla Schippers, Dr. Bettina van Steenis, Drs. Mario Ortiz Martinez en Renate Tillema, Psychiater.

(Parlementair) onderzoek

De Tweede Kamer zwijgt echter in alle talen en voert hun taak namelijk de controle van de regering niet uit. De BPOC heeft deze taak nu op zich genomen.

De Kamer kan zelfstandig onderzoek instellen naar beleid en projecten en dat onderzoek door Kamerleden laten uitvoeren. Er kunnen daarbij meerdere instrumenten worden gebruikt. Het zwaarste middel is onderzoek op basis van de Wet op de parlementaire enquête (Wpe). Sinds 2016 kent de Tweede Kamer ook de mogelijkheid voor het houden van een parlementaire ondervraging.

Een van de commissie onafhankelijk jurist, Mr Frank Stadermann, neemt de verhoren af om een evenwichtig verhoor en eindrapport te  kunnen garanderen.

De BPOC heeft een groot aantal deskundigen uitgenodigd, waarop velen positief hebben gereageerd.

Deze deskundigen komen uit alle delen van de samenleving. Mensen uit de medische wereld, de sociale wereld, de rechtswereld, de economische wereld (voorbeeld: banken), maar ook ondernemers uit de horeca- en evenementenbranche hebben zich bereid verklaard om mee te werken.

Prof. Michaéla Schippers

Zij is hoogleraar gedrag en prestatiemanagement Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft de belangrijkste gevolgen van de maatregelen in kaart gebracht. Allereerst wijst ze op framing door de overheid. Ze zegt:”De coronacrisis wordt geframed als een oorlog tegen een onzichtbare vijand.” Ze bedoelt met framing, de informatie op een bepaalde manier weergeven. Je kunt bijvoorbeeld nadruk leggen op het aantal doden, of op het aantal overlevenden. “…de overheid legt de nadruk op bepaalde aspecten zoals mortaliteit en de noodzaak om elkaar te helpen.”
Dit proces van framing zorgt dat mensen gehoorzaam worden.

Verder constateert ze op basis van onderzoek onder andere.
– bij mensen onder de 35 jaar zijn de klachten van angst, depressie en andere mentale klachten verdriedubbeld.
– mensen ontwikkelen zelfs PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) al na 11 dagen lockdown
– wereldwijd zijn door de maatregelen honderden miljoenen werkloos geworden
– schatting van mei 2020: vermoedelijk zullen 100 miljoen mensen overlijden aan honger door de lockdowns en daaraan gerelateerde situaties (volgens World Food Programme zelfs 138 miljoen)
– aantal zelfmoorden door de coronamaatregelen stijgt
– mei 2020, zijn 28 miljoen operaties uitgesteld. In Nederland bijvoorbeeld is door uitgestelde zorg het aantal amputaties (diabetici) met tientallen procenten toegenomen
– ouderen kwamen door maatregelen in een sociaal isolement en stierven van eenzaamheid

Lees hier de volledige verklaring

Dr. Bettina van Steenis

Van Steenis is huisarts. In de eerste plaats mist zij een alternatieve oplossing om het virus te bestrijden, nu het kabinet uitsluitend inzet op vaccinatie.
Omdat zij waarschijnlijk als er straks een vaccin komt, als arts dat vaccin zal moeten toedienen, wil ze weten wat dat vaccin zou inhouden. Ze doet verslag van haar zoektocht naar meer informatie over dit vaccin. Ze komt echter niet veel verder dan een paar bijzonderheden.
Zij kwam erachter dat voor het ontwikkelen van dat vaccin de fabrikant gebruik zal maken van nieuwe genetische technieken. Dat vindt ze opmerkelijk, omdat nooit bewezen is dat deze nieuwe technieken werkzaam zijn. Bovendien kunnen zij bijwerkingen hebben, zoals ieder vaccin, maar daarvan is nog geen profiel.

“Uit de vakliteratuur blijkt dat het vaccin van AstraZeneca een genetisch gemanipuleerd chimpansee adenovirus is, waarin sars-cov-2 RNA ingebouwd wordt. Normaal gesproken worden van een virus de belangrijke eiwitten geïsoleerd en die worden dan door middel van het vaccin ingespoten in het menselijk lichaam. Ons lichaam moet dat eiwit dan als vreemd eiwit herkennen en daartegen antistoffen maken. Op het moment dat wij contact krijgen met het werkelijke virus (bijvoorbeeld bij een griepgolf), herkent ons lichaam dat virus als vreemd en maakt dan de antistoffen aan. Het verschil tussen de vaccins zoals tot op heden geproduceerd en het komende vaccin is dat niet de eiwitten maar het genetisch materiaal van dit virus wordt ingespoten. En het gevolg daarvan is dat onze eigen lichaamscellen die eiwitten moeten aanmaken. Op zich heb ik als arts hierover geen oordeel, maar ik was en ben wel nieuwsgierig hoe dat dan werkt.”

In haar zoektocht langs verschillende instanties waaronder het RIVM kreeg zij echter op die vraag geen antwoord.

Haar volledige verklaring.

Drs. Mario Ortiz Martinez

Hij is van huis uit biochemicus, die zich heeft gespecialiseerd tot moleculair bioloog (moleculaire genetica). Dit houdt in dat ik kennis heb op het gebied van DNA/erfelijk materiaal. Bij mijn specialisatie tot moleculair bioloog kwam ik in aanraking met de techniek PCR (polymerase chain reaction).

“Het is vanwege mijn kennis op het gebied van de PCR dat ik mij tot de BPOC2020 heb gewend, omdat ik misstanden in het regeringsbeleid signaleer.”

Op basis van de in Nederland gebruikte PCR test mag je niet concluderen dat iemand ziek of besmettelijk is, terwijl de overheid dit wel doet. De PCR test toont alleen het bestaan van een brokje van het erfelijk materiaal van het virus aan. Om ziekte of besmettelijkheid vast te stellen, is meer nodig, namelijk aanvullend medisch onderzoek.

De PCR test kent overigens een foutmarge wat betekent dat in werkelijkheid het aantal positief PCR geteste mensen lager ligt dan de overheid meedeelt.

Daarnaast is het zo dat wanneer je maar lang genoeg doorgaat met vermeerderen van brokstukjes RNA, uiteindelijk iedere test positief uitvalt. Zijn kritiek op de gehanteerde test in het laboratorium is dat ze te lang doorgaan met vermeerderen.

Zijn verklaring.

Renate Tillema

Mevrouw Tillema is een vrijgevestigd psychiater.

Veel van haar patiënten worden getriggerd door de maatschappij die vervuld is van angst voor het coronavirus en voor de maatregelen en hun psychische klachten versterkt zien of opnieuw aangewakkerd.

Zij ziet in de hele maatschappij de angst toenemen. Het gevolg is dat mensen zijn gaan leven op een hoog stressniveau; zij ontspannen niet meer, en dat is slecht voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarnaast vreest zij dat de angst van de volwassenen, de ouders en leerkrachten, wordt geprojecteerd op de jeugd en dat er een hele generatie gaat opgroeien die getraumatiseerd zal zijn en ook onveilig gehecht zal zijn. Zij ziet nu een maatschappij waarin mensen naar elkaar kijken en op elkaar letten, en waarin mensen zich onveilig voelen.

Haar verklaring I

 

Rob Vellekoop, 20 oktober 2020

27 Comments

 1. Laat ze dan eerst de burger taken van de banken herzien en niet alleen op eigen gewin uit zijn!

 2. En wat zullen ze met de uitkomst van dit Onderzoek doen? Naast zich neerleggen zoals ze met alles doen wat hun niet aanstaat?
  Waarom worden die zelfde Kamerleden niet op het rooster gelegd? Zij stemmen toch overal mee in? Zij zijn mededader met alles wat nu fout gaat in de samenleving, zelfs tot het (onrechtstreeks) doden van onschuldige mensen.
  Trouwens een vraagje, als de kamer buitenspel is gezet door die noodwet, krijgen ze dan ook minder (liefst geen) salaris uitbetaald?

 3. Ein-de-lijk. Ik ben zo erg teleurgesteld in deze Tweede Kamer. Gaan continu mee in de paniek van een heel klein aantal medici. Bijvoorbeeld het mondkapje. Werkt aantoonbaar niet. En wordt nu overal toch verplicht. Ik ben ook teleurgesteld in de reguliere landelijke kranten. Gaan al maandenlang mee in de corona-paniek. Er zijn heus wel kritische artsen. Kijk hier http://www.janbhommel.com/post/brief-van-een-wanhopige-huisarts maar bijvoorbeeld.

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Ik ben een terrorist want ik bekritiseer die lui van de BildeRberg-Groep.
  Uw o zo geweldige koning die lacht u ook uit,met de middel vinger om hoog.
  Ik krijg van de stasie een boete van 99,- eurotjes,wat en hoeveel boete zou Uw koning met zijn geweldige familie krijgen?
  Wat ik wel te horen heb gekregen dat er een meisje daar 1 ton heeft met niets doen,heeft u kind ook een ton op de spaar rekening staan..en dan bedoel ik dus een positieve saldo.

  Jaren geleden was er een slogen….samen zullen wij alles eerlijk delen!!!!

  Nu zijn we al weer tig jaar veder…en er is weer een nieuwe slogen,laten we meer naar elkaar om kijken……tja kijken kijken kijken kijken…blijf voor al kijken..niet aankomen want dat is weer iets anders..krijg je te maken met MeToe.

  Het enigste wat telt is…blijf ventileren,blijf voor al frisse lucht in ademen.
  Ps.ik hang maar weer eens aan de DIGI-TAP!!!(land verraders)

  Ik dank U!

 5. Ook in andere landen zoals Australië wordt de politiek onder de loep genomen. Opgelegde maatregelen die buiten proportie zijn en de omstreden PCR test is daar ook onder vuur. De HCQ, die 70% van de mensen hadden kunnen redden volgens een arts in Amerika in de eerste lijn, waarbij mensen met een handjevol medicatie binnen een week hersteld zijn en die in de ban was gedaan en zelfs artsen in Nederland, die door onze minister Hugo de Jonge als kwakzalvers weg werden gezet. De onderzoeken in ziekenhuizen, waarbij een dodelijke docering van vier maal de normale docerering gegeven werd om de dodelijkheid van het medicijn te kunnen bevestigen! Echt zo bizar dat dit heeft kunnen plaats vinden.
  Bizar dat er nietwerkende mondkapjes opgedrongen zijn, die onze afweer en onze gezondheid schade geeft!
  De angstzaaierijen, die door de politiek en media overal voor angsthysterie gezorgd heeft. Overal borden langs en op de weg en zelf in winkels waar we continue angstwaarschuwingen kregen opgedrongen, zoals je ziet bij hersenspoelen in landen zoals China!
  Mensenbdurven zich amper meer te uiten, want zijn bang om verstoten te worden. Het ergste van alles zijn de kinderen die in een onveilige en angstige wereld moeten opgroeien.
  Zij krijgen allerlei psychische problemen en ontwikkelingsstoornissen!
  Hopelijk dat de spoedwet helemaal van de baan geschoven gaat worden, zodat we onze vrijheid en veiligheid weer kunnen omarmen en de opgrlopen sociale en economische schade terug kunnen brengen!

 6. Een stofzuigervertegenwoordiger verkoopt stofzuigers.
  Een autovertegenwoordiger verkoopt auto’s.
  Een volksvertegenwoordiger verkoopt …?

  Helaas heeft het Nederlandse volk nooit een antwoord op deze vraag kunnen vinden.

 7. Ik vind wel dat de commissie merkwaardig veel tijd nodig heeft gehad om te ontdekken dat mevrouw Marijnissen en de heren Baudet en Wilders minister-president Mark Rutte stevig in het zadel houden.

  Tenzij ik zelf veel minder tijd nodig heb om te ontdekken dat de vanouds beste methode om vieze zaakjes in de doofpot te werken de benoeming van een commissie is.

 8. NB: de commissie komt pas in actie nádat de spoedwet is aangenomen!

  Ik hoef al niet eens meer weten wie de commissieleden betaald en wat voor mooie bedragen ze zullen gaan opstrijken.

 9. Wie worden er ‘verhoord’ (gehoord) van de andere kant? Ik krijg er een beetje een theatergevoel bij zo.
  Ik zie hier een net zo stevige fuikwerking als bij de maatregel-believers en -uitvoerders. Ik zou graag zien dat juist díe groep verklaringen af gaat leggen!

 10. T.a.v. Rob:
  Wie weet lig ik fout maar gewoonlijk laten commissieleden zich prima betalen voor hun diensten. Ik denk dan even aan de leden van de commissie Stiekem, die van de commissie Samsom etc. Hadden de commissieleden van de BPOC al een inkomen door een vaste betrokkenheid met de BPOC? In dat geval hebben ze het afgelopen halfjaar niets voor de mensen gedaan maar zich daar wel eerlijk voor laten betalen.

 11. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  @hans bosman,

  Een volksvertegenwoordiger verkoopt …?

  Helaas heeft het Nederlandse volk nooit een antwoord op deze vraag kunnen vinden.

  Ja wel…verkopen zo veel mogelijk ….gebakke lucht!!!!…en dan zit daar ook nog eens dikke vette subsidie bij,het zei van de belastingbetaler en of van uit Brussel.

  Ik dank U!!

 12. Door de niet intelligente maatregelen die getroffen zijn kun je stellen dat er meer doden te betreuren vallen dan in het geval dat er geen maatregelen getroffen zouden Zijn!
  Daarom behoort er een commissie, tribunaal ingesteld te worden!

 13. ja hier in Belgie vraagt de meerderheid van de bevolking zelf om verstrengingen toe te passen zo hyper angstig hebben ze dit volk gemaakt en de angst is de grootste boosdoener om het immuunsysteem te verzwakken, voor het overige zie ik bijna geen protesten meer
  Niemand weet juist hoe ver het staat zowel met besmettingen als opnames Ze slaan er maar cijfers op los niemand ziet waar de waarheid ligt Wat opvalt toch, heel komisch, gans Europa kleurt ineens ROOD Waartoe zou dit dienen ??? (de agenda van Bill Gates natuurlijk)zo zie ik het toch

 14. Vraag.de spoedwet is in 2de kamer aangenomen.moet nog door eerste kamer.
  Als in de wet staat dat in het vervolg 1ste kamer buiten spel wordt gezet en hugo zelf mag bepalen zijn ze dan niet erg dom om deze wet aan te nemen?

 15. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Wat dacht u van deze!!!

  Covid-19 is ook een drama voor pensioenen???
  Sommigen zullen langer moeten werken,anderen zullen genoegen moeten nemen met een lagere levensstandaard.
  De meesten in dit land hebben alleen maar schulden,hoe moet je dan met nog minder genoegen nemen??
  De democratische mensen hebben jaren aan de stuk uit gesproken dat dit een welvarend land is!!!????….hoe komt het dat allerlei banken uit de grond worden gestampt om de minderbedeelde mensen iets te kunnen geven voor hun dagelijkse overleving???

  Welvarend land????….VOOR WIE DAN WEL???…kinderen van oome willem???
  1 ton op de bankrekening met niks doen voor deze maatschappij???
  De kinderen van het gepeupel staat dik vet in het krijt bij een bank vanwege studie schuld dank zij D66!!!

  Geachte elite!!!!…smelt eens een aantal goudblokken om en maak daar eens geld van voor de bevolking……de bevolking heeft letterlijk en figuurlijk honger!!!!!!!!!!!!!

  Eigen bevolking eerst!!!!!!!!!!

  Ik dank U!!

 16. Het is een pracht initiatief en ook heel nodig. De tweede kamer zal niet gaan helpen. Corona/Covid-19 is zeer complex. De gehele tweede kamer moet op de hoogte zijn net als RIVM e.a. In de Staatscourant zijn 5115 kamerstukken te vinden aangaande Agenda 2030. Hier is het antwoord vinden. Een verwijzing naar de EU is ook op zijn plaatst Horizon 2020. Er zijn wel mogelijkheden en dat is het onomstotelijke bewijs dat Corona in de vorm zoals deze nu wordt gepresenteerd veel minder gevaarlijk is dan wordt aangegeven. refr:Thomas V. Inglesby,MD
  Directeur,Johns Hopkins Center for Health Security

 17. Eerst maakt onze regering een blunder van jewelste en zet die blunder vervolgens om in een misdaad. Er is helemaal geen corona-pandemie. Er is wèl een pandemie van bedrijven die massaal en met keiharde mokerslagen kapot worden gemaakt. Maar het Nederlandse volk wordt echt niet wakker. Integendeel: dat volk wordt zelfs de spreekbuis van hun misdadige regering.

  Je moet tamelijk pienter zijn om er achter te komen hoe dom je bent. Dus Nederlanders en wakker worden…vergeet het maar!

 18. Wat mij opvalt is dat -de griep- ineens niet meer aanwezig schijnt te zijn (dus waarom nog een griepprik halen bij uw huisarts?), en ineens alles Covid-19 gerelateerd schijnt te zijn.
  De 6.000 tot 8.000 griepdoden elk jaar zijn -verdwenen-, het zijn ineens allemaal corona-doden geworden?
  Verder is er een enorme concentratie op -angst-.
  Iedereen wordt -angst- aangepraat, vooral voor het nog niet gedetecteerde / geconcentreerde virus!
  Het is een soort van niet gedetecteerd virus, niemand heeft het nog ‘gezien’, of gedetecteerd, geïsoleerd, laat staan onder een microscoop bekeken, maar wel moeten we er zeer ‘angstig’ voor zijn!
  Intussen wordt er wel een vorm weerstand opgewekt tegen dit nog niet geziene en nog niet geconstateerde virus gevormd, via allerlei -wat-.
  Ja, -wat- eigenlijk.
  We worden -gedwongen- tot het dragen van, mondkapjes, terwijl op de omdoos vermeld staat dat dit echt niet helpt tegen dit virus en enkel en alleen voor commerciële doeleinden beschikbaar is (dat laatste is mijn toevoeging), maar wie het geld volgt weet wat ik bedoel.
  Een aantal eeuwen geleden vermeldde Nostradamus al, dat angst -verstikkend- werkt.
  Ons wordt momenteel -angst- aangepraat, en dit zal voor veel landgenoten verstikkend werken….longen .. bedankt overheid !!!
  Ik weet nog niet hoe, maar -mijn buik- (lees gevoel) SCHREEUWT dat we er allemaal in worden geluisd!! , maar ik weet nog niet helemaal — HOE –??
  Heeft iemand een antwoord ???
  .

 19. Wakker worden en ontdekken dat je in een nachtmerrie zit?
  Ik snap dat velen zich nog een keer omdraaien

 20. En de volgendd verschrikkelijke actie staat al klaar namelijk: 060606 patent, zoek maar ff met duckduckgo O ja en daar komen ambtenaren ook niet onderuit.

 21. Is er een land op de wereld, die ondanks besmettingen alle regels laat varen?
  Laten we eens gaan kijken wat er daar gebeurt. Gewoon kijken. Observeren. Ervan leren en er hoop uit putten dat er veel meer mogelijk is, dan waar we in zitten en voor hoe lang?
  Politici zijn volgens mij ook gewoon bang dat ze met een catastrofale mislukking van hun beleid in de geschiedenisboekjes terecht komen. Mede daarom handelen ze, zoals ze handelen, denk ik.

 22. Mooi werk, ga door! Maar … de grote vraag is waarom het Coronabeleid is zoals het is. Is dat alleen vanwege Corona? Dat is bijna niet voorstelbaar, gegeven alle wetenschappelijke tegenargumenten en alle dramatische consequenties. “Schrijf niet toe aan kwaadwillendheid wat je met domheid kunt verklaren”, maar … zo dom kan de overheid toch niet zijn?

 23. Nee, de overheid is niet dom. Wel bang imho
  Net als iedereen, niemand uitgezonderd.
  Volg je gezonde verstand.
  Bescherm jezelf en je dierbaren
  Kritisch zijn… is alleen goed wanneer je de eigen woede hebt leren kennen als frustratie en verdriet.
  Het leven is minder maakbaar dan je zou willen.
  Neemt niet weg.. dat ik critici blijf volgen.

  Tip. Weeg af wat belangrijk is voor uzelf.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.