Ouders vertellen over hun kinderen op school: het lijkt wel oorlog

Foto 123rf - gevangen

De Onderzoekscommissie (BPOC2020) breidt het werkveld uit. Na allerlei medici en wetenschappers te hebben verhoord over de gevolgen van de corona maatregelen komen nu de ouders en in een later stadium journalisten en politieagenten aan de onderzoekstafel. De ouders vertellen soms in tranen hoe hun kinderen op school de mondkapjesverplichting moeten ondergaan.

Ouders vertellen

Op zaterdag 5 december en zondag 6 december hebben verschillende ouders en docenten op uitnodiging van de commissie een verklaring afgelegd.

De commissie heeft naar eigen zeggen indrukwekkende verhalen gehoord.

Renate Smoorenberg is moeder van een autistische zoon. Zij vertelde in tranen hoe haar zoon de hele dag een mondkapje droeg op school, en op een gegeven moment besloot om thuis te blijven. Nu zit hij ongelukkig en Netflixend achter de computer, kan hij niet meer sporten en wordt hij steeds zwaarder.

Ook het verslag van moeder en docent Bianca Bakker is droevig stemmend.
Zij vertelt dat ze tegen het dragen van mondkapjes is en voor vrijheid en gezondheid. “Bacteriële infecties aan de luchtwegen worden inmiddels in verband gebracht met het dragen van mondkapjes.”

“Daarbij hebben de hoofdpersonen van deze poppenkast – Rutte, De Jonge en Van Dissel – steeds zelf aangegeven dat een kapje totaal niet werkt. Wij moeten onze bek houden en gewoon luisteren.”

Bakker werkt op een school die vooruitlopend op de mondmaskerplicht al verwachtte van medewerkers dat zij deze zouden gaan dragen. Tegelijk werd gevraagd om collega’s aan te geven die dit niet deden. Ook de leerlingen moesten hierop worden aangesproken. Ze zegt dat dit echter totaal in strijd is met haar gevoel.

Ze vertelt te weigeren om “leerlingen aan te spreken om een ongezond niet werkend mondmasker te dragen.”

Sfeer van controle

Dit alles is strijdig met haar gevoel. Er heerst een sfeer van controle op de school, waarbij “continu op je gelet wordt, je verraden kunt worden voor het opkomen van je gezondheid”.

Het personeel heeft opdracht om te controleren en leerlingen aan te spreken. Ze omschrijft de situatie op school als oorlog, met een bewaker voor de deur die bij de ingang controleert op afstand houden en mondkapje dragen, maar dit ook doet in de klassen.

Ze vertelt ook over de school van haar dochters. Hier stonden de eerste dagen na invoering van de mondkapjesplicht zelfs veel volwassenen te controleren!

Korte lontjes

Bianca Bakker vervolgt:”De lontjes worden kort. Vechtpartijtjes op scholen. Ruzies. Docenten die nors en kortaf reageren. Plezier uit het onderwijs lijkt massaal verdwenen.
Thuissituaties die niet gezond zijn, stress, psychische klachten, relatieproblemen bij ouders.”

“Ik wil gewoon lucht. Voor alle mensen. Ik wil weer normaal.”

Komende weken zullen nog meer ouders en docenten hun verhaal komen doen bij de commissie.

Bekijk en beluister alle verhoren van ouders hier.

BPOC

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie BPOC 2020 doet onderzoek naar de door de overheid genomen maatregelen vanwege Covid-19, het coronavirus en wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Ze neemt hiervoor verklaringen af van deskundigen zoals artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren, maar ook ouders, docenten en politieagenten.

De verhoren zijn openbaar, worden gefilmd en gestreamd. De commissie maakt van de verhoren een proces-verbaal waarmee een eindrapport met bevindingen en conclusies opgesteld wordt. Dit zullen ze aanbieden aan de Tweede Kamer. Ondertussen zijn onder anderen gehoord Prof. Michaéla Schippers, Dr. Bettina van Steenis, Drs. Mario Ortiz Martinez en Renate Tillema, Psychiater.

De Commissie roept ook journalisten en politieagenten op. De BPOC is recent een onderzoek gestart naar het functioneren van de politie en de onafhankelijkheid van journalisten. Zij worden opgeroepen zich te melden bij de commissie om (indien gewenst onherkenbaar en anoniem) een persoonlijke verklaring af te leggen.

Is een journalist bijvoorbeeld vrij om kritische stukken over de regering en de genomen maatregelen te schrijven? Worden die stukken door de redactie ongecensureerd geplaatst?

De commissie garandeert dat zij uiterst vertrouwelijk met de verstrekte gegevens om gaan!

 

Rob Vellekoop, 8 december 2020

 

2 Comments

  1. Let eens op het oplopende aantal ”besmettingen” na het invoeren van de bekluierplicht.In alle landen die dat gedaan hebben lopen de aantallen meteen op .Toeval?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.