Viruswaarheid stopt, maar wel als als overwinnaar

Het videoverslag van Potkaars van de persconferentie wordt ingeleid door het afspelen van het alternatieve Wilhelmuslied. Na dertien minuten verschijnen de kopstukken van Viruswaarheid (VW) in beeld, Jeroen Pols en Willem Engel. Zij hebben een trieste boodschap, maar hebben niet verloren. “De samenleving verliest als een democratische rechtsstaat op deze manier met critici omgaat, dat is het einde van de democratie.” Wij blikken meteen terug met verslagen van DLM Plus van die roerige periode in de vaderlandse geschiedenis.

Van Viruswaanzin naar Viruswaarheid

DLM Plus maakt voor het eerst melding van Viruswaarheid, dat toen nog Viruswaanzin heette, in juni 2020. De aanleiding was een verboden demo in Den Haag, namelijk die van 21 juni.

In de laatste week van juni 2020 stonden een reeks demonstraties in zowel Den Haag als Amsterdam op het programma, met verschillende organisatoren, waaronder Viruswaanzin.
Zo melden zij vooraf op hun kenmerkende manier:

21 juni 2020 Grote demonstratie, terug naar normaal
KOM OP VOOR JE VRIJHEID, JE LEVEN EN JE RECHTEN!
Den Haag, Malieveld 13:00-17:00 uur
VERBODEN door burgemeester in veiligheidsregio
https://www.facebook.com/events/2683859725167081/
https://t.me/viruswaanzin

De organisatie schrijft:
“We kunnen je niet tegenhouden houden om naar Den Haag te komen.

Als je besluit toch te komen doe dat rustig, doe dat in vrede en doe dat vooral geweldloos.
Liefde en geduld. We roepen je niet op, maar we kunnen je niet tegenhouden.

We roepen je op om uiting te geven aan jouw gevoel bij deze beslissing.
Er is een wake nodig voor het openbaar bestuur. Onze bestuurders die het publieke belang dienen hebben je hulp nodig om het pad terug te vinden naar de democratie

Daarom vragen we je om een bloem te plukken of te kopen en breng ‘m dit weekend naar je plaatselijke stadhuis. Het is een hele kleine moeite en een heel sterk signaal vóór de democratie & vóór de vrijheid . Leg het stadhuis vol, film het, maak foto’s en deel het! Dit kan je doen bij jouw eigen stadhuis in jouw gemeente of bij het stadhuis in Den Haag (5 min. lopen vanaf het Malieveld).”

Lees meer over deze roerige junimaand in de verslagen van DLM PLus: Acties voor vrijheid tegen 1,5-meter-maatschappij van 20 tot 27 juni

Hoe probeerde de overheid VW te muilkorven?

Jeroen somt nog eens de miezerige methoden op waarvan de overheid gebruikmaakte om de stichting te stoppen:
– ze werden van sociale media verbannen
– hun bereik werd geminimaliseerd
– ze kregen te maken met gecoördineerde haat- lastercampagnes door politiek en media
– AIVD infiltraties
– inzet van talloze staatstrollen
– strafrechtelijke onderzoeken
– pogingen van het Openbaar Ministerie om de stichting te diskrediteren
– weigeren van de AMBI-status
– vrijwilligers werden onder druk gezet

Waarom stoppen ze?

Jeroen Pols somt een paar redenen op. Hij vertelt dat twee jaar door de overheid is geprobeerd om de bankrekening van stichting Viruswaarheid op te heffen. Na drie rechtszaken is dit gelukt en zonder bankrekening is een deelname aan het maatschappelijk verkeer onmogelijk.

Hij zegt letterlijk:

“Als je naar de duistere praktijken van de overheid kijkt, dan zitten we in een postdemocratisch tijdperk. Je mag best kritiek hebben op de overheid, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je in de gevangenis komt en geen bankrekening meer hebt.”

Een andere reden is dat het voor de vrijwilligers op de achtergrond niet meer veilig is. Viruswaarheid wil voorkomen dat ook zij in de problemen raken.

De derde reden is dat de doelstelling van de mensenrechtenorganisatie geslaagd is. In de eerste plaats was hun doelstelling om mensen te informeren en om te demonstreren. Hij zegt, dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld in het publieke debat. Ze hebben 30 rechtszaken gevoerd, waarvan de eerste in juni 2020. Daarnaast onder andere meerdere tegen de PCRtesten, tegen het RIVM, tegen de avondklok, censuur van YouTube, Twitter en Facebook, maar ook drie tegen INGbank, de vaccinatiepromotie, vaccins en demoverboden.

Volgens Pols zijn alle rechtszaken gevoerd en hebben ze laten zien dat de rechtsstaat in Nederland stuk is. Hij vindt ook dat ‘het regime ontmaskerd is’. “Mensen kennen  ondertussen massaal het bedrog in de politiek. Onze taak is vervuld”

Hij besluit relativerend dat zij voor de troepen vooruit liepen, in een tijd dat weinigen zich uitspraken. “Het werk gaat door, ook zonder ons, met nieuwe mediakanalen.”

Hoogtepunten

Volgens DLM Plus waren dit de echte hoogtepunten van Viruswaarheid. Het waren sensationele overwinningen tegen Rutte, die met name de tegenstanders van het coronacrisisbeleid heel gelukkig maakten.

Hoe verder?

Viruswaarheid gaat verder als Voorwaarheid.nl. Het is volgens de heren een kennisdatabank en ook een historisch document, dat in de toekomst van groot belang gaat zijn. “Wij zullen deze kennis uitbreiden en toegankelijk houden. Voorwaarheid wordt een documentatiecentrum.”

Zij zullen de lopende rechtszaken nog afhandelen, zoals de strafzaak tegen Willem Engel (beschuldigd van opruiing), de bodemprocedure tegen de Gezondheidsraad, het hoge beroep tegen demonstratieverboden en nog een aantal andere zaken. De enige nieuwe zaak die gevoerd wordt is die voor David Icke op 9-12-2022.

Galerij der moedigen

Voor DLM Plus hoort het duo Engel / Pols thuis in de Galerij der Moedigen. Daarvan waren we eind december 2020 al overtuigd.

Einde

Het stoppen van Viruswaarheid, betekent het einde van een mensenrechtenorganisatie door toedoen van een overheid die hen het werken onmogelijk maakte.

Willem Engel besluit:”Het is goed om te zien wat er in Nederland aan de hand is. 

Lees nog een terug wat er met ons land gebeurde tijdens de 1,5 meter maatschappij in 165 artikelen.

Rob Vellekoop, 26 november 2022

4 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Virus-Virus???
  Bio-WAPENS!!

  Amerikaanse bio-militaire activiteiten in Oekraïne moeten ‘volledige aandacht’ krijgen: Chinese gezant bij de VN.

  Vooruitlopend op de komende negende toetsingsconferentie van het Verdrag inzake het verbod op biologische en toxinewapens,die op 28 november in Genève van start gaat,schetste K….v een reeks stappen die kunnen worden genomen om de wereldwijde risico’s van zowel natuurlijke als menselijke -gemaakte epidemiologische risico’s.
  De officier wees erop dat sinds de laatste keer dat de staten die partij zijn bij het verdrag in 2016 werden gehouden,de wereld te maken heeft gehad met een aantal nieuwe bedreigingen, “waaronder de pandemische verspreiding van menselijke en dierlijke infecties (COVID-19, apenpokken,Afrikaanse varkenspest) koorts),risico’s van moderne vooruitgang in biotechnologie en synthetische biologie,evenals de militaire biologische activiteiten van het Pentagon in verschillende delen van de wereld.”!!!

  Ik dank U!

 2. dankjewel, willem en jeroen. Jullie zijn en blijven een voorbeeld voor de zwijgende massa, die overigens alles gaat verliezen omdát ze ZWIJGEN.

 3. Nou bedankt voor jullie inzet, de regering kan bliksem snel reageren als het hun uitkomt. Geweldig dat jullie dat hebben bewerkstelligt.
  Niemand kan zich nog verschuilen achter elkaar zg traagheid van de Overheid.

  Met z’n allen gaan we naar een afschuwelijke dictatuur, ongeacht onze hersen spinsels van Liefde goede wil enz.
  Wat zijn onze concrete daden in het fysieke?
  Allen een fijne dag toegewenst.

 4. Bedankt voor jullie inzet, prachtige mensen!! De mensen worden, ook mede door jullie, snel wakker!! Bewuste mensen zijn de grootste angst van de machtshebbers!! De toekomst ziet er goed uit!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.