Tweede Kamer is doodsbenauwd voor 4 juli

#Boerenopstand

Het dreigt een maandag te worden waarop niet alleen de boeren in opstand komen, maar waarbij ook de bouw en de truckers zich zullen aansluiten. En zelden waren parlementsleden in het openbaar zo bezig met hun eigen hachje als tijdens het Kamerdebat van 30 juni.

Blokkade

Politici maken zich op voor een keiharde blokkade op maandag 4 juli. Dat blijkt ook uit de oproep van stikstofminister Van der Wal, die de mainstream gretig naar buiten brengt, aan de boeren om niet mee te doen aan blokkeeracties. Geruchten gaan dat actievoerders onder andere Schiphol of distributiecentra voor supermarkten willen blokkeren. Ze raadt hen aan het gesprek aan te gaan. Ze suggereert dat er veel boeren zijn die dit ook willen.

Tuig in debat

Tijdens het Kamerdebat van 30 juni, waarbij Kamerleden ook vragen konden stellen aan Rutte, blijkt heel duidelijk dat de meeste volksvertegenwoordigers meer bezig zijn met hun eigen hachje dan het lot van de boeren. Of zoals de premier het verwoordt, het gaat over het ‘lastigvallen’ en het hinderen van leden bij ‘het vervullen van hun democratische taken’.

De meeste woordvoerders zijn erg verontrust over de boosheid die leeft in de samenleving. D66-er Paternotte zegt angstig dat er mensen aan de deur komen om je mening te veranderen. Als antwoord hierop wil hij een demonstratieverbod op de stoep bij politici thuis.

Om hun woorden kracht bij te zetten spreken ze steeds meer over relschoppers (Van der Staaij), vandalen met hooibalen en vuurwerk (Rutte) en tuig Kuiken, PvdA). Segers (CU) zegt dat je niet moet willen praten met iemand die met een hamer een politie-auto te lijf gaat.

Haga neemt nadrukkelijk afstand, hij zegt:”Boeren zijn geen tuig, ze zijn wanhopig.” Ook Van Meijeren (FVD) tapt uit een ander vaatje dan de rest van de Kamer.
Hij vraagt naar de toestand van Bosman (CDA), maar wordt daarop bot het woord ontnomen door de Kamervoorzitter.

Hij gaat verder:”Men speculeert dat er boze boeren bij hem aan de deur geweest zijn. Men speculeert dat er sprake is geweest van intimidatie of bedreiging. Het gaat om de aanleiding van dit debat. Er wordt zelfs gespeculeerd dat er een aanval is gepleegd op de parlementaire democratie. Dat wordt allemaal de boeren in de schoenen geschoven. De boeren worden hiermee in een kwaad daglicht gesteld. Als het niet zo is en als het allemaal anders ligt, dan hoor ik heel graag wat er precies aan de hand is. Dat is van groot belang voor dit debat.”

Dat lijkt me een juiste inschatting van het debat. Het parlement speelt de boeren de zwarte piet toe, nadat zij door Rutte c.s. tot aan de rand van de afgrond zijn gedreven. En vervolgens willen ze dat de premier keiharde maatregelen tegen hen neemt. Ze mogen natuurlijk wel demonstreren, maar alles begeleid en gecontroleerd. Ja, ja.

Een antwoord

De Tweede Kamer met uitzondering van BBB, FVD, Haga en PVV hebben maar 1 antwoord op de onrust bij de boeren: meer politie-inzet. De suggestie om met een bemiddelaar te komen is een giftig grapje, want de maatregelen met de heilige doelen blijven namelijk overeind. Dus de bemiddelaar doet het leuk als versiering, maar dan zonder enige waarde.

De Minister van Justitie zegt ‘ongewenst en onaangekondigd bezoek aan politici strenger te gaan aanpakken’. Vol enthousiasme vraagt Kuiken (PvdA) of de ‘rellers’ misschien als criminele groepering kunnen worden aangemerkt. De overheid gaat in ieder geval alles in het werk stellen om de maandagblokkade te voorkomen.

Klaver (Groen Links) komt nog met zijn bijdrage om boetes uit te delen aan iedere boer die met een trekker over de snelweg rijdt en hij wil in beslagname van het voertuig.

De meerderheid van de Kamer heeft blijkbaar geen enkele boodschap aan de onrust van de boeren en de ellende die hen te wachten staat.

Muizen

Aan het einde van het debat probeert Klaver nog even een motie erdoorheen te jassen. In de motie staat dat bedreiging, geweld en intimidatie niet worden getolereerd. Hij stelt voor, geslepen als hij is, hierover nog even per fractie te stemmen. Gelukkig ontmaskert Van der Plas (BBB) hem, door aan te geven dat niet alle fracties om 23.45 uur nog aanwezig zijn.

En daar blijft het niet bij. Justitie gaat de boeren blijkbaar behandelen als ‘staatsgevaarlijk’. De politiek haalt alles uit de kast en is meedogenloos voor de burger, waarvoor ze tegelijkertijd zeggen op te komen.

Houd zicht op de acties van de Boeren, lees ons wekelijks overzicht

Rob Vellekoop, 1 juli 2022

3 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Al die kindertjes van die lui uit de 2de kamer die worden ook ouder,zodra die over een bepaalde leeftijd komen krijgen die te maken met de afrekening.

  IK PERSOONLIJK DOE EEN ALGEMENE OPROEP AAN DE BOEREN

  stop met het uitleveren van al jullie producten….DE BOER IS TROEF!
  Laat die lui ook maar kapot gaan van de honger zoals jullie ook kapot gemaakt gaan worden.met het stikstofje…..
  vroeger had je ZURE REGEN en LEKKERKERK..en PALING DIE LICHT GAVEN IN HET DONKER!
  Vroeger groeide er ook al varens in de bossen!!

  Ook ondergetekende heeft dat debatje gevolgd…die meneer uit Roosendaal die gaat ook nog een keertje keihard op zijn plaat!

  Ik heb hier meer weg geschreven…..Nederland is 1 grote dictatuur geworden,en zeker na het covid gebeuren inclusief het opsluiten van burgers.

  Worden wij wakker?

  Ik ben al zo 20 jaar geleden wakker geworden,en gezien heb hoe ik gebruikt en misbruikt ben door de Nederlandse staat/overheid!
  List/leugens/volksverlakkerij/uitbuiting/het schenden van de rechten van de individuele mens/ontvoering cq kidnapping van ander mans kinderen/corruptie onder hoog geplaatste personen/vriendjes politiek ook in dit huidige kabinet!

  De Nederlander gaat ook het beruchte groene hesje aan trekken–net als in Frankrijk–voor zo lang als het moet/nodig is!

  De Boer is troef,lever een half jaar lang niets meer uit..geen enkel product!

  Ik dank U!

 2. Met het ondertekenen van een wet door WA heeft het leger en de politie een license to kill, https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2022-203.html straffeloos en bij willekeur. Het gewapende geweld zal toenemen tegen ongewapende burgers zoals we al hebben kunnen ervaren de afgelopen 2 jaar. Nu komen de standrechtelijke executies en doodstraf om de hoek kijken.

 3. Het blijkt keer op keer dat men geen kennis en inzicht heeft hoe de staat en haar handelen te duiden. Men heeft daadwerkelijk nooit geleerd hoe de realiteit over de staat wordt uitgelegd. Daar komt vanaf nu verandering in.

  Een ogenopener en verstandsverbijsteraar.
  Lees het een keer of 10 en je gaat het zien!

  https://archive.org/details/AnatomyOfTheState-Rothbard

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.