Boeren geframed, maar publiek staat nog steeds achter hen

Er woedt een onzichtbare oorlog tegen de boeren en hun sympathisanten. Niet alleen met het doel de boeren schrik aan te jagen, maar ook om de publieke opinie te beïnvloeden en te zorgen voor het ‘corona-effect’. De schappen in bepaalde supermarkten worden leger, de blokkades door de boeren van distributiecentra, ondanks ME-inzet, gaan gewoon door. Het publiek staat nog steeds achter de boeren.

Framen

In zijn analyse van de psychologie van het totalitarisme biedt schrijver Desmet een bonus. Hij trakteert de geduldige lezer op een verklaring voor het fenomeen dat zich opnieuw afspeelt in NL, tijdens de demonstraties en blokkades van de boeren. We hebben al kunnen vaststellen dat het Parlement het in de broek doet voor de acties van de boeren. (Lees hier)

In de eerste plaats woedt er een psychologische oorlog, zowel van de kant van de boeren en truckers als van de overheid. De boeren hopen met de blokkade van havens, wegen en distributiecentra de regering ervan te doordringen dat ze een economisch wapen inzetten in plaats van wat demonstratieve wandelingen door centra van steden. Het is hen ernst, het is een serieuze actie omdat zij ernstig bedreigd worden.

De regering slaat terug op een miezerige manier. Ze probeert de boeren te framen als extremisten, tuig, oproerkraaiers, gewelddadig. Een keihard voorbeeld is hoe parlementslid Boswijk (CDA) “ziek” thuis zat en daardoor niet een zitting in de Tweede Kamer kon bijwonen. Die ziekte bleek veroorzaakt doordat een 70-jarige vrouw hem had bezocht. Ondertussen werden de boeren wel als gewelddadig weggezet. ‘Missie geslaagd’ dus.

Boswijk

Het grootste deel van de Tweede Kamer viel over elkaar heen om voor de camera hem steun te betuigen. Ondertussen sprongen de massamedia op dit feit, met als enig doel het framen van de boeren, hen in een kwaad daglicht stellen. Hierdoor kan de publieke opinie zich gaan keren tegen de boeren waardoor de regering straks gemakkelijker de boeren kunnen offeren op het altaar van hun onteigeningsplannen.

Van Meijeren omschreef dit zo tijdens het debat van 30 juni in de Kamer:

“Het gaat mij absoluut niet om de persoon van de heer Boswijk. Die verwijt ik ook niets. Het gaat om de aanleiding van dit debat. Juist doordat er zo veel onduidelijk over is, worden er allerlei speculaties gedaan. Men speculeert dat er boze boeren bij hem aan de deur geweest zijn. Men speculeert dat er sprake is geweest van intimidatie of bedreiging. Het gaat om de aanleiding van dit debat. Er wordt zelfs gespeculeerd dat er een aanval is gepleegd op de parlementaire democratie.

Dat wordt allemaal de boeren in de schoenen geschoven. De boeren worden hiermee in een kwaad daglicht gesteld. Als het niet zo is en als het allemaal anders ligt, dan hoor ik heel graag wat er precies aan de hand is. Dat is van groot belang voor dit debat.”

Corona-effect

Op dezelfde manier waarop het ‘virus’ als verhaal en later de ‘wappie’ zwart werd  gemaakt, vandaar dat ik dit het ‘corona-effect’ noem.

Dat verhaal – de suggestie – was namelijk tijdens de coronacrisis ‘het virus’ en later de antivaxers. De massa geloofde het verhaal van de overheid omdat het verbondenheid creëert, iets waaraan ze een enorme behoefte hebben. (Lees meer hierover in Hoe kon de massa blind achter het coronaverhaal aanlopen? Desmet legt uit.)

De slogan van destijds in NL was niet voor niets, samen tegen corona. Massamedia en politiek speelden hierop gretig in. Wie weet komen ze straks wel met “samen tegen de boeren”.

Maar zover is het nog niet. De publieke opinie is voorlopig nog op de hand van de boeren. De frame-spelletjes zijn nog niet succesvol.

Knokploegen

Bij dat framen hoort ook de inzet van de knokploegen van Rutte, waarover talloze beelden circuleren op het internet. En doordat dit steeds duidelijker blijkt, worden ook hiervoor weer mensen opgepakt.


De ‘politie-in-burger’ lokt geweld uit bij vreedzame demonstranten, waarna bijna altijd verslaggevers van massamedia ter plaatse zijn om de gewelddadigheden vast te leggen van zich hevig verzettende mensen. Dit wordt vervolgens aan het publiek gepresenteerd als ‘gewelddadig verzet’.

Bekijk ook dit filmpje nog even over de sadistische manier waarop Rutte’s politie zich gedraagt tegen vreedzame demonstranten op 28 juni van dit jaar. Zij sympathiseerden met de boeren.

Bizar politiegeweld in Den Haag tijdens #boerenprotest – video –

Houd zicht op de acties van de Boeren, lees ons wekelijks overzicht

Rob Vellekoop, 5 juli 2022

1 Comment

 1. Het territorium wat men Nederland noemt is eigendom van het bedrijf de staat der Nederlanden met eigenaar willem alexander en directeur mark rutte.

  Op de keper beschouwt is dit territorium gekaapt door slechts een kleine groep criminelen, zijnde Koning en Kabinet. In stand gehouden door het monopolie op geweld.

  De door de staat gecreerde realiteit waarin men leeft is niet de werkelijkheid van het gezond (boeren)verstand.

  Wil je begrijpen hoe dit systeem werkt, zoals het werkt voor alle territoria op deze planeet?

  Murray Rothbard wijdt je in, in deze kennis over wat de staat is en niet is. De anatomie van de staat:
  https://archive.org/details/AnatomyOfTheState-Rothbard

  Voor wie niet kan lezen:
  https://www.youtube.com/watch?v=eVEBrEjE36k

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.