Angstmonitor – met hittegolven kan je mensen hysterisch maken

Niet alleen de angst voor een virus benutten de autoriteiten optimaal om het dreigingsniveau te verhogen en mensen angstiger te maken. De combinatie hittegolf en klimaat kan de massa ook de stuipen op het lijf jagen. Voeg daaraan toe controleverlies en het plaatje is af. Dit zorgt voor een bezorgde, angstige bevolking die eenvoudig kneedbaar en vooral uiterst gehoorzaam is aan het gezag. Rijp om transhumaan te worden.
Interessant is ook direct de ‘feitencheckers’ die reageren op de foto. Kijk onderaan dit bericht voor hun voorspelbare reactie, het is fijn dat ze het ongewild voor meer aandacht zorgen.

Klimaathysterie en maximumtemperaturen

Bovenstaand plaatje vertelt alles wat er op het ogenblik aan de gang is.
De jaren 2019 en 2009 hebben vergelijkbare temperaturen met 2022. Toch waren in 2009 mensen in eerste instantie aangenaam verrast met een hittegolf. Echter is in de loop van de tijd de nieuwsvoorziening over warme temperaturen veranderd in waarschuwingen voor extreme hitte.

De overheid zet campagnes op om mensen te waarschuwen voor de vreselijke gevolgen ervan. De burgers worden als kleine kinderen gewaarschuwd genoeg te drinken en binnen te blijven, alsof zij dat zelf niet meer kunnen bedenken. Het is maar net op welke manier je omgaat met warmte. Warm je de mensen bij voorbaat op met angstaanjagende waarschuwingen, dan is de toon gezet voor onrust en angst, terwijl in 2009 niet meer aan de hand was dan in 2019 en 2022. Toen klonken hogere temperaturen als uitnodiging voor groen vertier.

Kleuren

Als je kijkt naar de presentatie van de temperaturen, dan switchen de nieuwsvoorlichters van rustgevend groen, naar onheilspellend rood. Dat alarmeert de mensen al voordat ze waarschuwingen en instructies hebben gekregen. Warmer biedt allerlei voordelen waaraan de massamedia ons in 2009 herinnerden. Groen nodigt uit te denken aan de natuur, aan het strand en ander vertier dat met warmer weer veel aanlokkelijker is. En zo stelden de media het weer toen aan de mensen voor.

In 20019 en 2022 draaien de massamedia de munt om. Eerst komen ze met een mogelijke keerzijde van warm weer. Het heftig rood en geel kan je bijvoorbeeld associëren met brand en pijnlijke hitte. Dat is niet direct het beeld waarbij je je zwembroek/pak inpakt en het water opzoekt. Het verontrust in plaats van dat het aanzet tot genieten van de zon. Het geeft eerder angst dan optimisme.

Klimaat

Daarmee is het opstapje naar klimaat en opwarming van de aarde snel gemaakt. Want zo suggereren de media:’Zie je wel, de aarde staat al bijna op het kookpunt, als we niet snel ingrijpen en minder stikstof gaan uitstoten, dan gaat het mis’. Ondertussen heeft de regering de schuld voor opwarming/stikstofuitstoot gelegd bij de boeren. met andere woorden door deze vorm van berichtgeving haalt de controlezieke overheid twee slagen binnen.

Allereerst gaan we de stikstof/opwarmingstheorie serieuzer nemen. Immers de massamedia vertellen ons dat we met het weer de verkeerde kant opgaan. En door het onophoudelijke ‘nieuws’bombardement van cijfers over opwarming (kijk maar naar de temperatuur) lijkt het allemaal nog te kloppen ook. Dus het levert meer dreiging voor naderend onheil.

Daarnaast draagt de hittegolf bij aan meer angst. Volgens de overheid/media kan het mis gaan met van alles en nog wat. Het ziet er onheilspellend uit, die komende hitteperiode.

Regen

In Australië en in landen in het Midden-Oosten is het algemeen bekend dat de overheid de technische middelen heeft om het weer zodanig te beïnvloeden dat het gaat regenen, deze kennis dateert al uit het begin van de 20e eeuw.

De hamvraag is dan: als de overheid zegt zo begaan te zijn met de gezondheid en het welzijn van de burgers, waarom laten ze het dan niet regenen?

Controle

En zo komen we bij het slot. Controle. Om al die angst en bezorgdheid voor een mogelijke terugkomst van het virus, de opwarming van de aarde, het teveel aan stikstof, een oorlog met de Russen, een tekort aan voedsel te voorkomen hebben we behoefte aan zekerheid als middel tegen de nijpende angst voor wat komen gaat.

Gelukkig wil de overheid de burger die zekerheid geven. Ze stellen alles in het werk, melden ze via de overheidsgetrouwe media, om de opwarming tegen te gaan en ze hebben voldoende vaccins ingeslagen voor de winter, als het er weer om gaat spannen. Daarvoor heeft de Volksgezondheidsminister al gewaarschuwd.

Het is helaas niet alleen de overheid die meer controle wil (met het doel meer macht uit te kunnen oefenen), maar ook de burger die af wil van die nekkende onzekerheid en angst. Dat is de reden dat de overheid de meest draconische maatregelen ook zo gemakkelijk door het Parlement krijgt. Het grootste deel van de bevolking leeft in permanente staat van angst en daarvan willen ze echt verlost worden.

De remedie tegen angst is echter niet meer controle (want dat is schijn), maar minder overheid, die niet meer in staat is om de bevolking dag in dag angst aan te jagen.

Rob Vellekoop 17 juli 2022

PS.

Reactie ‘Feitencheckers van Facebook’ op het artikel.

1 Comment

 1. Even loskomen van al die Staatscontrole die haar monopolie op geweld en terreur blijft uitoefenen
  (wie herinnert zich die agenten nog die met herdershonden een woning binnenvallen om een kinderfeestje op te breken?).

  Kijk weer eens omhoog.
  De James Webb Space Telescope heeft op 11 Juli haar eerste foto gepubliceerd. Een foto met duizenden sterrenstelsels.

  Relativering voor het besef dat dit stukje land geterroriseert wordt door slechts een kleine groep “mensen”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Webb%27s_First_Deep_Field

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.