Boerenprotest escaleert en regering slaat venijnig toe

Deze week verscherpen de boeren hun acties. Haalt de regering het hele mediaspektakel van stal om het boerenprotest zoveel mogelijk te framen en gaat verder door beelden te manipuleren. Ze proberen op allerlei manieren de boerenacties in een kwaad daglicht te zetten. Kortom, kijk naar de stapsgewijze ontknoping van de manier waarop de ‘democratische’ regering zijn tegenstanders probeert uit te schakelen.

Escalatie

Het hoogtepunt van de acties van deze week ligt op woensdag als boeren acties door heel Nederland voeren. Op een aantal grote snelwegen leggen zij zand, afval, hooi en mest. Hierdoor staat het verkeer veel langer vast dan tijdens langzaam rijden acties of het verkeer stremmen door trekkers op de rijbanen stil te zetten.

Aan de felle reacties van de overheid kan je merken dat deze acties veel meer impact hebben dan alle vorige.

 

Internationaal

Naast de acties deze week op snelwegen gaan de boeren ook internationaal.

De boerengroepering FDF praat met de regering van Polen, Minister van landbouw en die van Justitie. Ook doen zij verslag van de Nederlandse situatie tijdens een bijeenkomst op 27 juli in Polen met boerenorganisaties uit Polen, Litouwen, Griekenland en de VS.

Volgens de vice-voorzitter van FDF Jos Ubels is er enorm veel steun voor de boeren vanuit het buitenland.

Pittig rechts

De overheid reageert op diverse manieren op de verharde acties. Natuurlijk schakelen zij de NPO in. En dat is geen enkel probleem via de D66-connectie.

Het Nederlandse medialand schijnt namelijk een echte D66-aangelegenheid te zijn, als we luisteren naar wat Bosma hierover in de Tweede Kamer naar voren brengt.

De NPO verzamelt BN-ers om de boeren avond aan avond te framen. Deze keer proberen ze Caroline van der Plas (BBB) te verleiden zich uit te spreken voor Trump en Marine Le Pen. Volgens de coryfeeën hebben de #boeren ‘rare vrienden’, omdat Trump en Le Pen hen steunen.

Kelder vindt dit toch wel ‘pittig rechts’. Caroline blijft echter stoïcijns onder deze aanvallen onder de gordel. De BN’ers in overheidsdienst zetten hun werkzaamheden voorlopig tevergeefs voort.

Levensgevaarlijk

De premier gebruikt iedere gelegenheid om zijn sluw verdeel & heersspel, dat hij goed beheerst, door te voeren. We verzamelden deze week een paar voorbeelden.

Let op het zinnetje:”De meeste boeren doen dat ook.” Met andere woorden de meesten uiten volgens hem hun onvrede op een legale manier, een deel niet. Als het hem nu lukt om op deze manier deze twee groepen tegen elkaar op te zetten, hoeft hij niet meer op reis en kan hij rustig op het Scheveningse strand gaan liggen.

Ook weet hij Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland, met naar eigen zeggen 35 duizend agrarische ondernemers, los te weken van het algemene boerenprotest door hen een worst voor te houden. De worst heet Remkes en moet bemiddelen tussen regering en boeren zonder dat het de agrariërs iets kan opleveren. Rutte heeft namelijk op voorhand al uitgesloten, dat hij de boeren tegemoet zal komen.

De voorzitter van de LTO Sjaak van der Tak licht zijn toezegging toe met ‘Premier Rutte heeft mij toegezegd dat er ook voor het kabinet géén taboes zijn.’
Deze actie zou weleens de dolksteek en daarmee het einde van de protestacties van de boeren kunnen betekenen, want de eenheid die er was is weg. Tenzij de leden van LTO massaal hun lidmaatschap opzeggen of Van der Tak de laan uitsturen.

Dit is de reactie van de voorman van Farmers Defence Force FDF op de ongelukkige manoeuvre van het LTO.

Extremisten

Voor de overheid is dit nog niet genoeg.

Burgemeester Bruls van Nijmegen, de stad waar de boeren tijdens de Driedaagse ook aanwezig waren, zegt de actievoerders van de boeren als ‘extremisten’ te beschouwen. Hij adviseert iedereen ‘om niet het gesprek te voeren met de extremisten, want dat helpt niet en geeft hen een podium dat ze niet verdienen.’ In feite stuurt hij erop aan om hard te gaan optreden tegen de actievoerende boeren.

Het maakt het voor hem op deze manier gemakkelijker de politie geweld te laten gebruiken tegen de boeren. En door de term ‘extremist’ te gebruiken is de kans groot dat veel burgers het met hem eens zijn. Eigenlijk speelt hij bewust in op het risico dat de boeren nemen met hun verharde acties op de snelwegen.

Door hun aanpak lopen ze het risico de sympathie van de burgers te verliezen. Bruls en kompanen doen er alles aan om vooral te benadrukken dat wat de boeren doen levensgevaarlijk is en de burger in gevaar kan brengen. Gelukkig zal de regering dan hard optreden uit bezorgdheid voor de burger, dat is de valse suggestie die uitgespeeld wordt.

Miljonairs

En verder gaan de acties van de massamedia om de boeren zo veel mogelijk te framen. Volgens het CBS werkt 21 procent van de miljonairs in de landbouw. Met andere woorden je hoeft geen medelijden met hen te hebben. Daarnaast betaalt ieder Nederlands gezin via de EU ook nog eens een paar honderd euro per jaar voor de boer.

Het massieve media-offensief is ingezet tegen de boeren. Even massief als ze destijds de coronakolder dagelijks de woonkamer injoegen, gaan ze nu tekeer tegen het boerenprotest.

Lees zelf maar: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/ieder-nederlands-gezin-betaalt-jaarlijks-500-extra-belasting-om-boeren-te-steunen

Persoonlijke aanvallen

Daarnaast zijn er de aanvallen in de persoonlijke sfeer. Boeren mogen nog niet voor de deur gaan staan van een minister.

Niet alleen Caroline van der Plas (BBB) wordt aangevallen, zij wordt zelfs met de dood bedreigd en heeft daardoor tijdelijk gas teruggenomen, maar ook de voorman van FDF.

Mark van den Oever wordt geprobeerd in een kwaad daglicht te stellen door de suggestie dat hij zou rommelen met geld. Hij haalt echter de angel uit de aantijgingen door bankafschriften openbaar te maken op Facebook.

Manipulatie van beelden

Het heeft er zelfs alle schijn van dat de massamedia gebeurtenissen in scene zetten en vervolgens kopiëren. Kijk hier maar eens naar, doe het tijdig want voor je het weet heeft FB de beelden weggehaald.

Rob Vellekoop, 30 juli 2022

5 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Ik heb nooit geweten dat een boer van werken en eerlijk zaken doen miljonair zou worden.
  Het is een cirkel van kapitalistische graaiers waar de boer GEEN deel aan uit maakt,die wordt gewoon gebruikt door die miljonairs.

  Maarrrrr…wat mij is opgevallen dat het NIET alleen in dit maffia landje gaat om de zo genaamde —-STIKSTOFJE—,in meerdere landen moeten de boeren verdwijnen…en nu reist de vraag…wat gaat hier achter schuil…..bijna alle ondernemers hebben staats steun gehad(covid) die nu ook weer terug betaald moet gaan worden….door de eigen overheden die massaal sancties aan Rusland hebben uit gedeeld,komt de economie in gedrang…met als gevolg…ontslagen/duurdere producten/faillissementen….afgelopen jaren de werkende bijna gratis hebben moeten werken,want die mogen ook geen rooie rot cent meer bezitten,alleen maar zoveel mogelijk schulden…..ik ga meer denken aan de totalitaire armoede op wereld niveau.

  Volodymyr Zelensky wilde in begin 2021 al wapens van de EU en de USA.
  Meneer Zelensky kom NIET op dit Nederlandse schone grondgebied!!!,deze Meneer heeft heel erg vieze handen!!!

  Ik dank U!

 2. hoe zien de intussen verwijderde ‘gemanipuleerde beelden’ van Facebook eruit?

 3. Als we maar eens uiteindelijk een einde maken aan het crimineel graaien van de elite, die denken met al hun geld te kunnen uitmaken wat er gebeuren moet?

 4. Eerst jatten ze land door eindeloos geld bij te draaien en dan mogen de plaatselijke bevolking door oorloggeweld deze ellende compenseren!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.