Aanhouding verslaggevers alternatieve pers tijdens boerenopstand

Op woensdag 8 juli zijn twee verslaggeefsters aangehouden die verslag deden van de actie van de boeren in Wijster. Zij maakten videoverslagen van de boerenopstand die al voor het weekeinde begon en nog steeds loopt door het hele land.

Blokkade

Zowel Irhuia van het mediakanaal Revrouwlutie als Eline van Onrecht TV zijn tijdens hun aanhouding rond 10.30 uur bezig een videoverslag te maken van de boeren die zich na de blokkade van een afvalverwerkingscentrale (VAM) in Wijster terug hebben getrokken.

De boeren worden daarna door meer dan 10 politiebusjes vervolgd. Even later zullen naast de verslaggevers ook iets meer dan 40 boeren gearresteerd worden.

Samen met Onrecht TV verzorgt RevrouwLutie protestacties van de boeren en van de vrijheidsdemo’s. Acties die de reguliere media, aangestuurd door de overheid, meestal negeren. Naast deze twee live stream kanalen is er  Gewoon Roy en zijn er nog een aantal.

Demonstratieverbod

In Drenthe geldt een demonstratieverbod.

De verslaggevers zijn gearresteerd vanwege een vage aanklacht dat hun foto’s ergens circuleerden. De geheime politie van Rutte hield hen aan en voerde hen per busje af.

Beiden zijn later op de dag rond 17.30 uur vrijgelaten. Eline is gedagvaard voor opruiing en Irhuia voor het aanwezig zijn op een verboden demo. Hun zaken dienen in november.

Het ziet ernaar uit dat de overheid geen pottenkijkers wil toelaten en evenmin dat politie activiteiten tegen de boeren door honderdduizenden tijdens live streams te volgen zijn. Ik heb alleen niet het idee dat beide dames zich niet laten intimideren door hun aanhouding.

RevrouwLutie

Irhuia is sinds 2015 actief, het jaar waarover ze schrijft van haar persoonlijk ontwaken.
Het ontstond vanuit het gedwongen mee moeten doen aan de Participatiewet in Amsterdam. Hierdoor kon ze niet anders dan op de barricaden te klimmen, omdat het dwars inging tegen haar rechtvaardigheidsgevoel.

Vandaar uit komt ze in aanraking met andere wakkere en actieve mensen en allerlei andere onderwerpen. Onderwerpen waarbij ze zich soms echt wel afvroeg; dit kan toch niet waar zijn? Ze doet verslag onder de naam RevrouwLutie.

Dit is haar Facebook pagina.

Onrecht TV

Eline is een van de verslaggeefsters die videoverslagen maakt voor Onrecht TV. Zij melden dat ze “het echte nieuws brengen”. En wanneer “jou onrecht aangedaan, komen ze graag met jou in contact”. Zij maken live rapportages en nieuws over onrecht.

Rob Vellekoop, 9 juli 2020

4 Comments

 1. MIJN man kon meegaan naar zweden of vertrekken heeft ie toch gekoze voor ons na een jaartje of wat zaten we in een fuck uitkering wat een hel effe met de bus was niet te doen via die grappige wet moest ik leren een baan te krijgen al die tijd was ik huismoeder ,daarna een huisoma mijn dochter toen net een vaste baan. man, 4 keer per week op verplicht sollicitatie cursus door ,alle stress liep ik chaky ,in de rondte, kon haast niet meer denken, daarna een hart aanval over en uit

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Ruim 40 boeren….40×390,00=15600 Euro!!!
  dan nog een aantal mensen van de media en pers
  10 390,00=3900 Euro…het totaal pakketje wordt dan 19500 Euro.

  Nou dat is toch een leuk centje wat die lui van de NSB – club ff binnen harken
  in een paar uurtjes.

  Holland!!!!de tulpjes en kaasjes——–De internationale —politie Staat van de E-U!!!
  Die zijn goed in—het hacken van burgers(EN NU IS HET NIET RUSLAND)—het aftappen via internet-telefoon–het jatten van goederen—het in elkaar slaan van individuele burgers die niet in het gareel lopen–de media het zwijgen opleggen —onder valse voor wensellen mensen op pakken en af voeren(De Stasi/MfS deed dat ook)

  Mensjes van de POLITIE—-ik als SOFI-NUMMER roep de gewone burger op om op te komen voor hun rechten EN te blijven staan voor je rechten!!!!!!!

  Het voetjes volk!!!!——-kom in opstand tegen het graai kapitalisme/belasting ontduikers en onderdrukkers!!!!

  Voor de BOERTJES heb ik dit—–lever geen producten meer—laat die zelfde NSB- lui maar verhongeren met hun eigen geweldige gezinnetjes…jullie maken het voedsel voor die lui en hebben de troef in jullie eigen handen—laat die NSB- Dictators/Commandoors/Dirigenten,maar lekker kapot gaan van de honger!!

  En wel hier om….andere lui van de NSB-club sluiten ook mensen af van DRINK water,wat nota bene de eerste levens behoeft van de mens is…geen water tot je beschikking ..is de dood die er op volgt(moord met voor bedacht raden),het staat vermeld in de rechten van de mens(Brussel)dat je ten alle tijden recht hebt op drink water!!

  Voor Mark Rutte heb ik nog even dit—-Flikker 60000 ambtenaren de laan uit,het zijn niets zeggende baantje die zij zelf gemaakt hebben,is en blijft een veeeeeel te grote kosten post..en ik als belasting betaler hoef dan ook niet NOG MEER belasting te gaan betalen!

  Laat die ontslagen ambtenaartjes maar eens in de tuinbouw werken…in plaats van mensen van buiten af naar hier te halen en hier voor een grap stuiver te laten werken.

  Ik dank U!!

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  15000 corona boete’s zijn er uit gedeeld x 400,- =6000000 Euro.

  Dat hebben die lui uit de ambtenaren piramide (De NSB-Club)maar toch weten uit te delen….cq binnen weten te harken(graaien).

  DE Ambtenaar —-GRAAIT DOORRRRRRRR!!!!!!!

  In wie zijn zakken verdwijnen al die gejatte Euro;s???—-of welke gaten gaan hier mee gedicht worden in de begroting??—of wordt daar het geleden MKB daar mee uit betaald???

  De Ambtenaar is een los lopende geld incasseerder.
  Kijkt u ook weleens naar het programma op RTL 7,STOP POLITIE???
  Is precies zo’n geval.

  Voor de boeren—-ga met al jullie producten in lockdown,lever 2 maandenlang geen producten meer uit….sloop de graai kapitalisten!!!

  Onthoud 1 ding——DE BOER IS —-TROEF!!!!!!

  Ik als sofi nummer MOET van 130 naar 100km gaan rijden…de kantoor panden schieten in Rotterdam als padden stoelen uit de grond—het enne naar het andere vakantie huizen parkje en recreatieparken vliegen uit de grond,te kust en te keur…..dat is wat er gebouwd is——-daar voor MOET er nou 100km gereden worden….je zal maar een iets snellere auto hebben gekocht waarmee je niet harder mag dan 100km…ben je mooi genaaid als sofi-nummer door je eigen overheid!!!!!

  Het wordt tijd—-DE—hoogste tijd,dat de sofi-nummers een staats greep gaan plegen…net als Meneer Van balen en zijn handlanger Guy Verhofstadt in Kiev hebben gedaan onder toe zicht van de gehele EU.

  Ik dank U!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.