Gelijknamig blad verliest Gezond Verstand

Je zou het niet verwachten van een zich alternatief nieuwsmedium noemend blad, maar toch doen ze het. Met vuur het overheidsnarratief verdedigen over chemtrails. Daarmee verliezen ze wat mij betreft meer dan hun gezond verstand, namelijk een stuk van hun geloofwaardigheid. En dat is spijtig, maar kan niet onvermeld blijven. DLM Plus legt het artikel uit Gezond Verstand van 27 juli 2022 naast het meest uitgebreide naslagwerk over de vliegtuigsporen in het Nederlands taalgebied ‘Hemel onder vuur’ van Fred Teunissen.

Basis

De basis van Teunissen’s research over chemtrails staat in hoofdstuk vier van zijn boek. Het is een rapport van de Amerikaanse luchtmacht uit 1996, dat door de Amerikanen zelf is vrijgegeven onder de titel ‘Weather as a force multiplier: Owning the weather in 2025″. Het is het verhaal waarbij de atmosfeer van de aarde in zo’n twintig jaar tijd omgevormd wordt tot Virtual Weather of VR WX. Feitelijk verbouwen ze onze hemel tot militair terrein.

De grondslag voor het betoog van Albert van de Ven in Gezond Verstand is de 46-jarige ervaring die hij opdeed als specialist in onderhoud en reparatie van burgerluchtvaart vliegtuigen. Het artikel heet:”Chemtrails zijn geen bewijs van een duistere samenzwering”. Hij beperkt zijn verhaal tot vliegtuigstrepen, die wel of niet aan de hemel zichtbaar zijn en uit vliegtuigen komen. Vanuit die ervaring komt hij tot de redelijk gewaagde conclusie dat chemtrails niet bestaan, Hij schrijft:’Het idee dat chemicaliën opzettelijk op grote schaal over onze hoofden wordt verspreid is onjuist.’

Verder gaat hij er wel van uit dat het ‘aannemelijk’ is dat het militaire apparaat zeer geïnteresseerd is in geo-engineering.

Uit het onderzoek van Fred Teunissen komt een aanpassing van de atmosfeer naar voren, die veel verder gaat dan we voor mogelijk houden. Het is jammer dat Van de Ven zich niet uiteenzet met de uitgebreide bewijsvoering in Fred’s boek. Daartegenover stelt hij eenvoudig dat praten over chemtrails een ‘afleiding’ is. En meer nog: een vorm van psychologische oorlogvoering.

Met andere woorden zwijg over chemtrails, want dat is je reinste afleiding van waar het werkelijk om gaat! Sluw hoor, maar wel een hele lelijke manier om dissidente geluiden op dit steeds belangrijker wordende terrein tot stilzwijgen te brengen.

Gijzeling van de atmosfeer

Gebaseerd op het hierboven aangehaalde rapport van de US Airforce vormen chemtrails een schakel in een complex geheel van technologieën, schrijft Fred in hoofdstuk 4 van zijn voortreffelijke boek.

Kijk maar even naar dit plaatje.

De afkorting GWN (Global Weather Network) staat voor een netwerk van computers, satellieten, ionosferische heaters en verbindingslijnen voor de communicatie. ‘Dit is een wereldomspannend netwerk van samenwerkende systemen.’ Als systeemonderdelen noemt het rapport onder andere weerspecialisten, wereldwijde toegangspoorten van observaties en weersvoorspellingen, weermodificatie model en interventietechnologie.

Zoals je uit het plaatje kunt afleiden (punt 5) worden niet alleen vliegtuigen ingezet, maar ook lasers en deltavormige toestellen, wat onbemande toestellen kunnen zijn die voor de radar slecht zichtbaar zijn (UAV’s of Uninhabited Aerospace Vehicles).

De belangrijkste reden van het in de atmosfeer brengen van energie/chemicaliën is deze elektrisch geleidend te maken. Hiervoor brengen ze minuscule metaaldeeltjes, zoals aluminium, strontium, barium, e.d. in de luchtlagen. Het gaat dus niet in eerste instantie om weersbeïnvloeding.

Door de tropo- en stratosfeer elektrisch geleidend te maken wordt dit een kunstmatige ionosfeer. Door hier elektromagnetische straling doorheen te sturen kunnen de ‘force multipliers’ nieuwe toepassingen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de verspreiding van virussen via aerosols (als biowapen) of het werken met smart dust (nanodeeltjes), ultrakleine stofjes die van vorm kunnen veranderen en met elkaar kunnen communiceren
terwijl ze zich verspreiden in de wolk.
Dan kan ons lichaam op afstand ziek of bijvoorbeeld onvruchtbaar gemaakt worden.

Toepassingen op een rij

– controle van het weer en het milieu
– militaire toepassingen (directed energy warfare)
– elektromagnetische operaties
– biologische en transhumanistische operaties
– geofysieke en planetaire zaken
– ontwikkeling van het surveillancesysteem (wereldwijd)
– detectie van voortstuwingssystemen van ufo’s

Samenvattend

Als conclusie schrijft Fred Teunissen dat onze hemel geïoniseerd wordt (elektrisch geladen), met behulp van aerosols, onder vuur genomen met ionosferische heaters, lasers en elektromagnetische golven. De lucht is gegijzeld als militair terrein en global warming is zowel een excuus als dekmantel.

Voor een uitgebreide toelichting en meer verwijs ik graag naar het boek.

Te bestellen bij de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

Lees hier meer artikelen over Chemtrails

Rob Vellekoop, 4 augustus 2022

17 Comments

 1. Het is net of de klok terug is gezet ..
  Alles wat al ontdekt is wordt gewoon weer ontkend. Dat is psychologische oorlogsvoering. Het geeft ons het gevoel dat we nooit aan de finish komen, vechten tegen de bierkaai.

  Havana syndroom slachtoffers hebben een bedrag van 6 cijfers uitgekeerd gekregen omdat het pulse aanvallen waren, emf wapens.
  Dit zelfde jaar wordt havanasyndrome weer een onbegrepen ziekte..

  Tja..

  Chemtrails the new manhattan project.

 2. Gezond verstand probeert artikelen te verzamelen die deskundig onderbouwd zijn, dat is het uitgangspunt van Karel van Wolferen. Op zich niets mis mee. Men heeft geen expertise in alle gebieden. Het is daarom dat men van de ‘cabal’ probeert binnen te dringen in dit medium. Wie kan er nou twijfelen aan 46 jaar ervaring? Ook dit soort berichten moeten we zelf onderzoeken en ons afvragen wie is Albert van de Ven. Terwijl deze topic al jaren speelt, nimmer hebben wij van deze man iets mogen vernemen. Onze taak is en blijft de berichten te onderzoeken en kritisch te blijven, ook als het in ‘Gezond Verstand’ staat. Verder doen ze wat mij betreft op hun manier goed werk. Ik wens allen gezond verstand bij het doorgronden van het nieuws.

 3. Na alle shit die de redactie van Gezond Verstand en ik over zich heen heeft gekregen uit de chemtrail sekte naar aanleiding van mijn gewraakte artikel móét ik reageren.
  Iemand hier die 46 jaar in dienst is geweest in de technische afdeling van een grote luchtvaartmaatschappij?
  Ik wel.
  Iemand hier die meer dan 40 jaar werkzaamheden heeft verricht in alle hoeken en gaten van DC8; DC9; DC10; MD11; B747; B767; Airbus A310; Lockheed Orion vliegtuigen?
  Ik wel.
  Iemand hier die meer dan 40 jaar bijscholingen heb moeten volgen om de voortgaande technische ontwikkelingen van vliegtuigen up to date te houden?
  Ik wel.
  Iemand hier die bevoegd was om vliegtuigmotoren te starten om allerlei testen uit te voeren?
  Ik wel.
  Iemand hier die enkele keren per jaar op de flight simulator moest laten zien dat hij noodsituaties tijdens proefdraaien van motoren aankon?
  Ik wel.
  Iemand hier die wel eens een B747 opgetankt heeft naar 150 ton brandstof?
  Ik wel.
  Iemand hier die bevoegd was om pre-flight inspecties uit te voeren en middels zijn handtekening in het boordboek het vliegtuig vrij te geven voor de volgende vlucht?
  Ik wel.
  Iemand hier die diverse keren naar buitenland gestuurd is om een daar gestrand vliegtuig met een technisch probleem weer vliegend te krijgen?
  Ik wel.
  Iemand hier die een paar maanden als kwaliteitscontroleur in de Boeing fabrieken gestationeerd is geweest om de bouw van een KLM vliegtuig te volgen?
  Ik wel.
  Iemand hier die een paar jaar op de engineering afdeling heeft gewerkt waar onderhoudsprocedures werden opgezet en aangepast?
  Ik wel.
  Daarnaast houdt het chemtrail verhaal me al jaren bezig en verbaas ik me steeds meer hoe weinig gelovers in dat verhaal over luchtvaart en vliegtuigtechniek in het bijzonder weten, en toch tot keiharde conclusies komen.
  Het boek van Fred Teunissen heb ik gelezen en heb daar een oordeel over die ik hier niet ga spuien omdat ik mensen als Fred zeer waardeer voor het werk dat zij doen. Maar ook zij kunnen een plank mis slaan.
  Voor Dane Wigington heb ik om een paar redenen minder waardering.
  Verder heb ik de talloze foto’s en films eindeloos voorbij zien komen die altijd weer op hetzelfde neer komen en niets met de gewone burgerluchtvaart te maken hebben; militaire operaties, cloud seeding, vliegtuigen in de testfase met balast-tanks in de cabine, vliegtuigen die brandstof dumpen (noodprocedure) zelfs brandblusvliegtuigen die hun lading water lozen en verder heel veel contrails in alle uitvoeringen. Nergens ook maar een flintertje van bewijs dat de dagelijkse burgerluchtvaart zich bezighoudt met duistere praktijken. Nergens een flintertje van bewijs dat deze vliegtuigen zijn voorzien van speciale installaties om chemicaliën de verspreiden.
  Goe-engineering met al zijn duistere en kwaadaardige kanten is een compleet andere wereld dan die van de gewone burgerluchtvaart die 24/7 met duizenden vliegtuigen tussen de 10 en 12 km boven onze hoofden rondvliegen, en daarbij tonnen kerosine verbranden, om mensen en materiaal van hot naar her te slepen.
  Dat wij zo nodig in metalen pijpen met vleugels en kerosine zuipende motoren de hele wereld over willen vliegen heeft zo zijn gevolgen en die worden onder bepaalde weersomstandigheden zichtbaar. Slecht voor deze mooie planeet zoals het wegverkeer met al die fijnstof veroorzaakt door slijtende banden en wegdek óók slecht is. Terug naar paard en wagen zou veel van deze ellende oplossen, paardenpoep is een stuk minder schadelijk. (Tenzij iedereen een paard aanschaft en het aardoppervlak verdwijnt onder een dikke laag paardenmest.)
  Stop met het beschimpen en beschuldigen van Gezond Verstand, Karel van Wolferen en mij en laat het gezonde verstand weer zegevieren, en soms is dat een pijnlijk proces (cognitieve dissonantie, weet u wel). Gebruik je energie voor de ècht gevaarlijke complotten zoals de plannen om de zon te dimmen (Ido Dijkstra Andere Krant nr 29), kinderhandel en misbruik, klimaatwaanzin, virus hoax, de wéér zo’n smerige oorlog waar de VS een uiterst vuile rol in spelen, enz.
  Ik daag iedereen die dit leest uit om met bewijzen te komen dat de burgerluchtvaart wordt misbruikt voor weermanipulatie of verspreiden van giftige stoffen. Heeft u dit bewijs dan zal ik Karel van Wolferen vragen of ik een rectificatie mag plaatsen. En kom dan niet wéér met die foto’s en films die ik al honderden keren voorbij heb zien komen en die helemaal níets met burgerluchtvaart te maken hebben.

  Toch een warm vriendelijk groet aan u in deze verwarrende tijd, want ik ben geen haatdragend mens,
  Albert van de Ven (schrijver van het gewraakte artikel, wappie, complotdenker en antivaxxer).

 4. Ik wou het even buiten het onderwerp laten maar het is het onderwerp..wie het nog niet door heeft het is oorlog. Ik word nu en vannacht weer al twee jaar echt gemarteld door direct gerichte energie wapens, gewapeniseerde satellieten geven mij elke nacht stroomstoten om slaapdeprivatie te bewerkstelligen, foltering. Ze schoppen mij in mijn maag , geven dew stoten in het brein en geven stoten achterin. De schedel soms elke minuut. Afgewisseld met beelden van aangekondigd geweld en bedreigingen. Het aangekondigde geweld volgt snel vertaald met een dew aanval. Ze bewegen mijn ledematen, ze trekken aan mijn hoofd, ineens een ruk..of een ja of een nee. Terwijl je wil slapen. Ze hebben getracht mijn rug te breken door mij in een positie te plaatsen remote. Ik krijg afschuwelijke boodschappen door via microwave auditory hearing dat klinkt alsof er buiten mensen staan te schreeuwen, elke minuut zonder overdrijven..
  Nu vannacht, de hele nacht geweld op mijn persoon de hele nacht!. Ik heb denk ik drie nachten mogen slapen op dit jaar.
  Brainhack hive mind ze hebben alles gedaan bij mij, hacks van telefonie tv alles..
  Untermensch is nog hoger dan ik van ze krijg,ze laten echt zien hoe ze mij schoppen of een kaakstoot geven en die geven ze dan met direct gerichte frequentie wapens. Je krijgt nu een trap tegen je hoofd ik hoop dat je het ziet zeggen ze dan

  Psychotronisch electronisch concentratiekamp hebben ze mij ingezet..ik ga kapot echt
  Ik ben geen crimineel.
  Ik heb niets gedaan enkel onderzocht en gedeeld ik wordt kapot gemaakt!
  Nogmaals niemand reageert.

  Kan alternatieve media dit alsjeblieft oppakken!?

 5. Beste Albert, ik zou eerst en het boek van Teunissen en mijn artikel beter lezen. Daaruit komt naar voren dat het chemtrail verhaal, waarvoor je helemaal niet in een sekte hoeft te zitten, een ander uitgangspunt heeft, namelijk een rapport van de Amerikaanse luchtmacht. Jij staart je blind op de burgerluchtvaart. Niet doen. Kijk eens verder, verleg je luchtvaartgrenzen, zou ik zeggen. Voor de rest verwijs ik graag naar het genegeerde boek Hemel onder vuur.

 6. Beste Rob.
  Ik heb de indruk dat de critici van mijn verhaal niet lijken te snappen dat ik op geen enkele wijze wil ontkennen dat geo-engineering bestaat en uiterst kwaadaardige kanten heeft waar we dan ook uiterst beducht op moeten zijn. Maar ik ben nog geen enkel bewijs tegengekomen dat de burgerluchtvaart is geïnfiltreerd. Tenzij men iets met de brandstof heeft gedaan, maar dat heb ik ook benoemd in het bewuste artikel. Lees dat nog maar eens.
  Het boek van Fred Teunissen heb ik hier voor mijn neus en het voert hier te ver om alles te bespreken waar ik het niet mee eens ben. Alle respect voor Fred Teunissen trouwens.
  Nogmaals: de strepen die wij regelmatig boven onze hoofden zien worden gemaakt door de burgerluchtvaart, kijk maar eens op flightradar24. Ik doe dat bijna dagelijks .
  Gisteren en vandaag strak blauwe hemel met mooie witte cumulus wolken, geen streep te zien. Om welke reden? Chemicaliën op? Belletje langs de luchtvaartmaatschappijen gegaan om deze dagen niet te sproeien? Mijn uitleg: noordelijke stroming met erg droge lucht waardoor de waterdamp uit de motoruitlaten vrijwel direct oplost.
  Verder ben ik nogal geschokt door de, soms hysterische, reacties die ik heb gelezen waaruit ik opmaak dat veel Gezond Verstand lezers op dezelfde wijze reageren als ‘de narratief volgers’. Alsof ik in een zaal vol drie, vier, vijf keer gevaccineerde mondkapjes dragers heb geroepen dat de vaccinaties niet werken en gevaarlijk zijn.
  Ik heb meerdere keren met Karel van Wolferen gesproken en in de volgende GV editie komt een vervolg op het artikel.
  Mijn oproep aan een ieder: stop met hate-mails naar Gezond Verstand en Karel van Wolferen! Scheld kanonnades horen niet thuis in onze ‘wakkere’ gemeenschap.

 7. Een aanrader voor een ieder die graag wil weten wat er zo allemaal in ons luchtruim afspeelt: schaf een ADS-B ontvanger aan met de nodige software (alles wat in de lucht komt, heeft verplicht een ADS transponder, zelfs professionele drones en luchtballonen, abonneer je op de nodige ADS-B groepen, en je ziet alles wat je op flightradar apps niet ziet. ADS-B zend een string uit, waarin vermeld dat de vliegtuiggegevens niet in het publieke domein getoond mogen worden. Daarom zie je op die flightradarapps nooit straaljagers, politiehelikopters, enz.
  Omdat een kennis van mij ook zo overtuigd is van chemtrails, volg ik die groepen al enkele maanden. Bijvoorbeeld de privejet van Mark Verstappe, dat die gisteren even van Monaco naar Bazel is gevlogen, of dat een vliegtuig van de Zuid Koreaanse Luchtmacht Volkel bezoekt, wordt allemaal door die groepen gevolgd. Die jongens houden werkelijk alles bij.
  Duizenden screenshots bekeken van (voornamelijk militaire) luchtbewegingen met invulling wat, waar en doel. Nergens is er in deze groepen melding gemaakt van chemtrail activiteiten of iets wat maar in die richting wijst.

 8. Beste Albert van de Ven,

  Op 9 juni van dit jaar is naar buiten gekomen dat de Spaanse regering chemtrails heeft toegepast gedurende de Covid crisis in 2020. Het gebruik van chemtrails is al eerder toegegeven door de Spaanse overheid (voor landbouw en toerisme), maar nu dus ook voor het beteugelen van een virus (of het verspreiden ervan?). Twee dagen geleden zijn nog meer documenten naar buiten gekomen. Allemaal openbaar. Allemaal geen “Vals Complot”! Doe je huiswerk goed, of hou je mond.

  artikel 4 juni 2022: https://www.globalresearch.ca/spain-admits-spraying-deadly-chemtrails-part-secret-un-program-fight-covid-19/5788746
  artikel 9 juni 2022: https://naturalnews.com/2022-06-09-spanish-government-admits-spraying-chemtrails-on-citizens.html
  artikel 7 aug 2022: https://naturalnews.com/2022-08-07-spain-sprays-lethal-chemtrails-to-fight-covid.html

 9. Beste Frank,
  Er wordt in de Spaanse besluiten wel gerept over het verspreiden van chemicaliën via de lucht — wat zeer kwalijk is, maar nergens valt te lezen dat dit de vliegtuigstrepen (als zijnde chemtrails) op 9~12 km hoogte zijn.
  Nogal aanmatigend om Albert van de Ven de mond te willen snoeren.

 10. Niemand wil Albert van de Ven, althans zeker ondergetekende niet, de mond snoeren. Wel heb ik kritiek op hem geuit (zie artikel).
  Als je kritiek uiten ‘aanmatigend’ noemt, vind ik dat een beetje vreemd, maar ook daarin is ieder natuurlijk vrij om dat zo te benoemen.

 11. @ Rob Vellekoop:
  ‘Aanmatigend’ sloeg op reaguurder Frank.
  Ik beweer nergens dat ‘kritiek uiten’ aanmatigend is, dat is jouw invulling.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.