Weermodificatie (chemtrails) wereldwijd volgens VN-registers en nieuwsberichten

Foto via ChemtrailsMeldpunt

Dat weermodificatie (foutief chemtrails genoemd) een wereldwijd algemeen aanvaard verschijnsel is, blijkt uit rapporten van het VN-bureau WMO over verschillende jaargangen en uit een reeks recente nieuwsberichten voor de liefhebber verzameld door AWM.

Termen

Laten we beginnen met even wat termen voor alle duidelijkheid op een rijtje te zetten:

– cloud seeding (letterlijk wolken zaaien) is een techniek waarbij zilverjodide, ‘droog ijs’ (bevroren CO2) en andere chemicaliën worden uitgestrooid in de wolken waardoor wolken worden omgezet in ijskristalwolken van gekoelde waterdruppels.

– weermodificatie is het bewust manipuleren of veranderen van het weer. Een van de meest gebruikte methoden daarbij is cloud seeding.

Registers

Het AWM laat twee registers zien die je volledig kunt downloaden.

Het gaat hier om registers van het Expert Team Weather Modification 1984-1985 en 2004-2005. Dit geeft een inventaris van de activiteiten van de leden van het WMO, wat staat voor World Modification Organization. Dit is een bureau van de Verenigde Naties en is gevestigd in Genève. De overzichten laten zowel experimenten zien als operaties door overheidsorganisaties of particuliere ondernemingen. Als er geen informatie van een bepaald land is, wil dit niet zeggen dat het lid geen weermodificatie-activiteiten heeft. De links naar de Registers staan verderop onder het kopje Bronnen.

Een bescheiden deel van de activiteiten zijn experimenten, maar het overgrote deel zijn projecten die over meerdere jaren lopen.

Opvallend is dat de VS zowel over 1984 en 1985 steeds tussen de twintig en dertig projecten vermelden en dat voor de jaren 2005 en 2006 geen enkele aangemeld is. De projecten in 84 en 85 zijn neerslagbevordering, hagelonderdrukking, mistverspreiding en sneeuwvalstimulering.

In dezelfde periode noemt West-Duitsland drie hagelonderdrukkingsprojecten en een niet nader gespecificeerd weermodificatieproject. Ook Oostenrijk, Frankrijk, Italië en de USSR schijnen actief te zijn geweest.

Voor de periode 2005 en 2006 staan weer een rijtje ijverige landen op het gebied van de weersbeinvloeding. In Oostenrijk schijnt een hagelonderdrukkingsproject te lopen van 1981 tot 2000 met vliegtuigen. Ook Bulgarije en Duitsland zijn actief op dit gebied. Daarnaast doet eveneens Japan aan neerslagbevordering (met een project dat loopt sinds 1994), Mongolië, Marokko, Oezbekistan en Zuid-Korea hebben ook hun weersactiviteiten.

Rusland geeft aan met een aantal projecten te doen aan neerslagbevordering, bescherming tegen lawinegevaar en hagelonderdrukking.

Recent in het nieuws

Denk niet dat weermodificatie een vergeten tak van sport is en dat bepaalde media daarover niet berichten. Op dit ogenblik zijn er nog altijd wereldwijd activiteiten. Het Anti Weather Modification kanaal op YouTube (voor hoe lang nog?) verzamelt ter illustratie nieuwsberichten van over de hele wereld.

Om een paar recente berichten aan te halen, die zij onder de loep nemen:

Een bericht van 23 januari 2024 uit het Manilla Bulletin: ‘Het ministerie van Landbouw past cloud seeding toe tegen El Nino.
The Sun van 23 januari 2024 uit Maleisië schrijft over cloud seeding.

TV Brics van de Arabische Emiraten op 24 januari 2024 kondigt het vijfde onderzoeksprogramma van regenbevordering aan met de prijswinnaars voor deelname aan het programma. De New Mexico Political Report (VS) van 24 januari 2024 spreekt over de financiering door de overheid van een cloud seeding pilot programma.

Idaho (VS), de Boise State Public Radio (30-1-24): deze staat experimenteert met nieuwe manieren om de sneeuwval te stimuleren door het gebruik van propaangas. Ze gebruiken hiervoor 57 generatoren en drie vliegtuigen voor cloud seeding sinds 2003.

Iran, Islamic Republic News Agency, 28 januari 2024: Het land meldt een nieuwe methode van cloud seeding ontwikkeld te hebben (met binnenlandse bedrijven) met als doel binnen vijf jaar een redelijke regenval te krijgen.

Russisch rapport over 25 jaar weermodificatie

Interessant is ook het verslag van het Russisch agentschap van atmosferische technologieën ATTEX, dat van de WMO website is verwijderd, maar gelukkig nog wel te downloaden (zie Bronnen beneden). Het rapport heet ‘Twenty-five years of cloud seeding seeding activity to modify weather conditions in cities’.

Cloud seeding heeft hier als doel het voorkomen van neerslag in de steden om op die manier de gemeentelijke kosten te verminderen voor:
– het verwijderen van sneeuw en het schoonmaken van de straten in de grote steden
– het creëren van gunstige meteorologische omstandigheden voor sociale programma’s
– sportcompetities
– evenementen om regenval te verminderen

Ze verwijzen hierin ook naar de Olympische Spelen van 2008 in Peking waar de weermodificatietechnologie succesvol werd toegepast tijdens de openings- en sluitingsceremonie.

Er zijn vier basisconcepten van cloud seeding:
– de verspreiding van wolken
– vernietiging van wolken of reductie van de regen- en onweersbuienintensiteit
– voortijdige voorkoming van neerslag
– vermindering van de neerslagintensiteit door het laten bewegen van meer regenwolken naar hetzelfde gebied om zodoende ‘overseeding’ te krijgen.

Om dit alles te bereiken worden verschillende types vliegtuigen ingezet waarmee ze zilverjodide sprayen, droog ijs. Ze zetten liquid nitrogen generatoren in voor ijsdeeltjes en gebruiken systemen om pakketjes met poeder te droppen die zich na uitstrooiing automatisch openen.

Volgens de Russen zijn deze technieken ook waardevol bij nucleaire ongelukken zoals Tsjernobyl (1986) en Fukushima (2011).

Conclusie

Alles op het gebied van weermodificatie blijft een schimmig geheel. De meeste overheden weigeren tegenwoordig openheid van zaken te geven aan het publiek. Dit terwijl het er alle schijn van heeft dat bijna elk land ter wereld activiteiten op dit gebied heeft. Natuurlijk ook Nederland, waarvan het bewijs zich iedere dag boven onze hoofden afspeelt in het luchtruim.

Het is niet eenvoudig cloud seeding activiteiten terug te vinden op de website van de World Modification Organization van de VN. Via het onderdeel https://library.wmo.int/ is echter wel degelijk maar met moeite het een en ander terug te vinden.

Bronnen

Ons dossier Chemtrails en Geoengineering
https://www.dlmplus.nl/category/chemtrails/

Register 2005-2006 weermodificatie
https://web.archive.org/web/20190722233432/http://www.wmo.int:80/pages/prog/arep/wwrp/new/wea_mod_register_2007.html

25 jaar Cloud seeding
https://web.archive.org/web/20120625130622/http://www.wmo.int/pages/prog/arep/wwrp/new/documents/OBS.Koloskov_Russia.pdf

Register 1984 en 1985 weermodificatie
https://library.wmo.int/viewer/35292/download?file=wmo-td_182.pdf&type=pdf&navigator=1

 

Meer info

De Nederlandstalige literatuur op dit gebied is schaars.

We hebben een schrijver/onderzoeker van eigen bodem in de persoon van Fred Teunissen. Hij schreef ‘Hemel onder vuur‘.

Daarnaast is er een tweetal vertalingen beschikbaar van Elana Freeland. Van haar verscheen ‘Chemtrails en HAARP‘ en ‘Geoengineering en transhumanisme‘.

Alle boeken zijn verkrijgbaar bij de sponsor van DLM PLus, Academy of Happiness.

Rob Vellekoop, 7 april 2024

1 Comment

  1. Gisteren was het onweerachtig. Daar waar het onweer zich voordeed was het in de lucht bruinachtig grijze massa, zonder wolken. Dat zag je vroeger niet. De kleuren in de lucht zijn compleet anders dan vroeger. Vroeger was het bewolkt, nu is de volledig lucht wit zonder echte wolken. Het is een bizar verschijnsel waar weinig mensen van wakker liggen. Ik heb nog maar pas gehoord over cloud seeding en ik ben WOEST.

    Dus door de weermodificatie veranderd ons klimaat. Wat zij dan weer uitleggen als KLIMAATSVERANDERING. Greta heeft hier blijkbaar ook nog nooit van gehoord of ze vindt het OK?

    De natuur is zich al aan het wreken en het zal nog erger worden als ze niet stoppen met de natuur nog meer naar de kl….. te helpen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.