Universiteiten doen aan boekverbanning en heksenjacht

Universiteiten in Nederland en Belgie lijken bezig met een zuiveringsactie. Zowel op de universiteiten van Amsterdam als Gent maken bestuur inclusief studenten zich schuldig aan boekverbanning en heksenjacht. Anno 2023 is de heksenjacht weer terug in de universitaire wereld.

Heksenjacht in Amsterdam

Laurens Buijs is geschorst. Hij is docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Buijs schrijft in een opiniestuk dat hij zich niet meer vrij kan uiten over thema’s waarover hij wetenschappelijk onderzoek doet. Als voorbeelden noemt hij kritiek op gender- en coronabeleid, op de rol van religies, zoals bijvoorbeeld de islam en dergelijke. Hij zegt letterlijk in onderstaand interview met Powned:”Er wordt een fatsoensbeleid uitgerold dat zo ver gaat dat het steeds meer ten koste gaat van het vrije woord.”

Ook, “Wetenschap is een eerlijke strijd voor waarheid.”

Nadat studenten en collega’s klachten over Laurens hadden ingediend is hij twee weken geleden geschorst. Hij vindt ‘genderemancipatie een dwaalspoor’. Hierop luidt de aanklacht tegen hem ‘discriminatie’. De docent beschouwt de kritiek op hem en de schorsing als een vorm van radicalisme. Deze schorsing staat volgens hem niet op zichzelf. In het hele land kan het als je bepaalde opvattingen uit tot een heksenjacht leiden.

* Publicaties van Buijs vind je hier

* Interview met Buijs

Boekverbanning in Gent

Op 25 januari 2023 verbande de universiteit van Gent het boek De psychologie van het totalitarisme.  Dit gebeurde volgens Matthias Desmet, de schrijver van het boek en professor aan deze universiteit na zijn interviews bij Tucker Carlson en Alex Jones.

Mattias Desmet reageert eind 2022 uitgebreid op de lading kritiek die hij met name in de Belgische mainstreammedia en vanuit de wetenschappelijke wereld over zich heeft heen gekregen. Hij is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent. In zijn geruchtmakend boek geeft hij onder andere antwoord op de vaak gestelde vraag Hoe kon de massa blind achter het coronaverhaal aanlopen?

Lees meer hierover hier Psycholoog Desmet intellectueel gelyncht in Belgische media en wetenschappelijke wereld.

Desmet schrijft over zijn aanvaring met het bestuur van de universiteit. Vanwege zijn afwijkende mening werd hij eind 2021 uit het consortium van zijn faculteit (psychologie) gegooid, zijn collega’s wensten niet geassocieerd te worden met hem vanwege zijn openlijke verklaringen over ‘massa formatie’ tijdens de coronacrisis. Hij noemt dit zelf, excommunicatie vanwege een afwijkende mening.

In september 2022 werd zelfs een onderzoek gestart naar door zijn faculteit naar zijn wetenschappelijke integriteit. Dit onderzoek leverde de verbanning van zijn boek op.

Een van de voornaamste bezwaren tegen zijn boek schijnt te zijn dat het vol met fouten en slordigheden zou zitten. Hij geeft aan dat zijn belangrijkste criticus professor Nassir Ghaemi is. Desmet analyseert deze uitgebreid in zijn artikel. Hieruit kan je de mening trekken dat hij van mening verschilt met Ghaemi over allerlei zaken. Maar een meningsverschil tussen collega’s kan toch moeilijk leiden tot de verbanning van een boek aan een universiteit!

Naar aanleiding van de kritiek op het boek verzoekt de universiteit van Gent Matthias Desmet de tekst van zijn boek te corrigeren, dat wil zeggen die ‘fouten en slordigheden’ zoals onder anderen door Ghaemi aangegeven. Desmet vraagt daarop de uni of zij na het lezen van zijn tegenwerpingen tegen de bezwaren van Ghaemi kunnen aangeven welke fouten dit dan precies zijn.

Verband met de Great Reset

De ‘andere mening’ of de mening die het overheidsverhaal niet dekt of daarover kritisch is wordt door regeringen steeds minder getolereerd. Het aan de bevolking gepresenteerde scenario moet blijkbaar kritiekloos gevolgd worden. zo niet, dan volgt een bestraffing. Hierbij is een deel van de bevolking door psychologische operaties van de overheid zodanig beïnvloedt dat ze uit eigen beweging al heksenjachten beginnen. De verdeeldheid die dit zaait brengt de Great Reset alleen maar dichterbij.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Stuur het dan per e-mail door en verklein de kans dat het bericht gecensureerd wordt.

Rob Vellekoop, 10 februari 2023

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.