Speech Poetin – samenvatting zonder verdraaiing van zijn woorden

Tijdens zijn twee uur durende toespraak voor het Russische Parlement heeft Poetin zijn visie gegeven op de oorlog met Oekraïne en duidelijk gemaakt in welke positie volgens hem de NAVO en de VS Rusland heeft gemanoeuvreerd. Ook heeft hij de samenwerking binnen het START verdrag opgeschort. Wij geven de samenvatting die Russia Today ervan maakte, omdat dit waarschijnlijk de enige bron is die de woorden van de president niet verdraait.

Dialoog

Volgens de president heeft Rusland geprobeerd op een vreedzame wijze de kwestie met Oekraïne na 2014 op te lossen, maar waren westerse leiders in het geheim een compleet ander scenario aan het voorbereiden.

Rusland is niet alleen van plan zijn eigen belangen te beschermen maar ook zijn geloof dat de moderne wereld niet verdeeld moet zijn in beschaafde landen en de rest. Hij benadrukt de behoefte aan nauwe partnerschappen zonder uitzondering.

Hij wil dat Moskou open blijft staan voor een constructieve dialoog met het Westen en gaat door met het oproepen voor een verenigd en rechtvaardig wereldwijd veiligheidssysteem. Maar in plaats van samenwerking, vindt Poetin, dat het Westen slechts een verward antwoord heeft gegeven en zich verstopt achter de paraplu van de NAVO. Deze gaat door met het uitbreiden van zijn grenzen in de richting van Rusland terwijl Amerikaanse legerbases zich over de wereld verspreiden.

Waarom Rusland optrad in Oekraïne

Poetin herinnert eraan dat alle Russische voorstellen van garantie voor veiligheid direct door de VS en de NAVO werden afgewezen. Dit maakte duidelijk dat het groene licht voor agressieve acties door Kiev al gegeven was. Volgens de president is er duidelijk bewijs dat een andere strafexpeditie werd gepland in Donbass voor februari 2022.

Hij vindt dat Kiev en zijn westerse steunpilaren het conflict zijn begonnen, terwijl Rusland nu ingrijpt om er een einde aan te maken.

Westerse naties gebruikten de “afkeurenswaardige methode van bedrog” tijdens de campagnes in Joegoslavië, Irak, Libië, en Syrië, stelt Poetin. Voor wat betreft Oekraïne zegt hij, dat het Westen openlijk heeft toegegeven dat de 2014-2015 Minsk overeenkomsten bluf waren. Terwijl “Donbass in brand stond en bloed werd vergoten,” speelden de Oekraïense supporters “met de levens van mensen,” zo verklaart hij.

Poetin vervolgt met de claim dat het het Westen niet kan schelen wie het steunt in hun strijd met Rusland, vandaar dat zij een oogje dicht knijpen voor Oekraïense strijders die zich openlijk uitspreken voor beruchte Nazi divisies en hun insignes dragen.

(De Oekraïense president Zelensky heeft een van de aanvalseenheden de ‘eretitel’ toegekend van ‘Edelweiss’. Dit was een beruchte Wehrmacht devisie die betrokken was bij talloze oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog, volgens een bericht in Russia Today.)

De Russische president beweert dat het Oekraïense volk vervangbare gijzelaars zijn voor Kiev en zijn westerse sponsoren, die Oekraïne bezet houden in een politieke, militaire, en economische greep, het land verwoesten voor komende decennia.

Lange-afstandswapens

De president suggereert dat het Westen Oekraïne behandelt als een stormram tegen de Russen, en het slagveld gebruikt als een test schietbaan. Hij benadrukt dat er een ding dat ‘iedereen moet begrijpen’ namelijk, des te groter de reikwijdte van de westerse wapensystemen geleverd aan Oekraïne, des te verder Rusland gedwongen zal worden om de dreiging af te duwen van zijn grenzen. ‘Dat is niet meer dan natuurlijk’, aldus de president.

De westerse elites verbergen niet langer hun werkelijke bedoelingen en roepen openlijk om een “strategische nederlaag van Rusland”. Hij beschuldigt hen ervan een lokaal conflict te transformeren in een wereldwijde confrontatie, maar dat de Russen ‘overeenkomstig’ zullen reageren op de dreigingen.

Tegelijkertijd dringt Poetin erop aan dat het Westen erkent dat het Rusland militair niet kan verslaan, vandaar dat het toenemend agressieve informatie lanceert tegen de Russische cultuur, geschiedenis, de Orthodoxe Kerk, en andere traditionele waarden.

Sancties hebben gefaald

Het Westen heeft niet alleen een militaire en informatie frontlinie geopend tegen de Russen, maar ook een economische, aldus de president. Deze pogingen hebben echter averechts gewerkt en hebben volledig gefaald, ondanks pogingen de inflatie aan te wakkeren, de roebel te laten crashen, en schaamteloos de deviezenreserves van de Russen te stelen, voegt hij toe.

“Anti-Russische sancties zijn slechts een middel,” observeert Poetin, met het doel, zoals westerse officials zelf hebben verklaard, om de Russische burgers te laten lijden. “Maar zij maakten een rekenfout, en de Russische economie bewees sterker te zijn dan het Westen had verwacht”.

“Rusland past zich niet alleen aan de nieuwe realiteit aan, maar brengt zijn economie naar nieuwe grenzen, en werkt met partners aan een stabiel en veilig systeem van internationale betrekkingen, onafhankelijk van de dollar en andere westerse reserve valuta.”

START opgeschort

De Russische president Poetin verklaart dat Moskou zich terdege bewust is van de westerse betrokkenheid bij pogingen door Oekraïense strijdkrachten om de Russische strategische luchtvaart aan te vallen. Dit gekoppeld aan ‘absurde’ verzoeken van de NAVO om toestemming te krijgen om de Russische defensie faciliteiten binnen het framework van het New START nucleaire verdrag te inspecteren, laat Moskou geen andere keuze dan zich tijdelijk terug te trekken uit de overeenkomst, zo kondigt de president aan.

Bron Russia Today

Rob Vellekoop, 23 februari 2023

4 Comments

 1. De Bilderberg- Groep Sloper,
  De Sloper,

  Lang geleden stroomde het Maidanplein in Kiev vol met Oekraïners die verandering eisten;zij wilden aansluiting bij Europa.
  Maar president Viktor Janoekovitsj weigerde het associatieverdrag met de Europese Unie te tekenen en ontvluchtte later het land.

  Toen barstte de strijd los tussen het bewind in Kiev en de pro-Russen op de Krim en in Oost-Oekraïne.
  Een paar maanden later bevonden de opstandelingen van het eerste uur zich op het slagveld.

  Dit is het verhaal van een opstand die uitmondde in een oorlog die er nu is gemaakt door de gewelddadige wereldleiders.

  Nederland samen met de Usa stoppen het land vol met wapens te kust en te keur, huurlingen van westerse makelij lopen er rond die dood en verderf zaaien,er is geen haan die daarnaar kraait.

  Poetin is o zo slecht,man dat was hij toen hij al aantrad.
  Zelensky schopt ieder persoon die tegen het huidige beleid is de laan uit of in het gevang,de media wordt daar geleidelijk monddood gemaakt.

  Dan heb ik nog niets gezegd over het Nederlands kabinet beleid,daar zakt gewoonweg letterlijk en figuurlijk je broek van je reet!
  Triest voor woorden dat er zulke ranzige mensen dit land moeten besturen,die dood en verderf creëren door middel van NOG MEER wapens…Nog meer wapens…NOG veel meer wapens…..wanneer gaat het bij die lui doordringen dat je deze oorlog niet kunt winnen….liters bloed kleven er aan hun handen!

  Poetin heeft diverse malen medegedeeld om in gesprek te gaan met Zelensky…maar dat wordt NIET toegestaan door onze Regering cq Brussel en de Usa!…..ze moeten en zullen deze oorlog winnen…koste wat kost…..kortom de Nederlandse politieke/kabinet lui hebben en houden deze oorlog in stand,dus zijn OOK mede schuldig aan oorlogsmisdaden die daar zijn begaan!
  Er zijn namelijk OOK Russische burgers gesneuveld in de Donbas…er is ook een ziekenhuis plat gebombardeerd waar Russische burgers verbleven.

  Kloten dat ik moet leven met een smerig regime hier met als hoofddader M.Rutte!
  1675 kinderen!
  KOM—NIET–AAN—ONZE–KINDEREN!!!!!!!!

  Ik weet niet hoeveel huwelijken die door zijn toe doen kapot zijn gegaan.
  Hele levens heeft hij gewoon verwoest,en ze doen net of ze gek zijn.
  Ik weet niet hoeveel mensen er NU nog in de ellende zitten door toedoen van de geweldige M.Rutte dat zullen er zeker weten bizar veel mensen zijn!

  M.Rutte met zijn tribunaaltje die hij aan het op zetten is voor Poetin,het is de omgedraaide wereld.

  Ik dank u!

 2. We zien het in alle westerse landen: regeringen die oorlog voeren tegen hun eigen bevolking. Deze oorlog maakt deel uit van de onuitgesproken angst van “onze” westerse leiders om de macht te verliezen. Want eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan voeren ze oorlog tegen je (we zitten er middenin!) en dan verliezen ze. Overal in de wereld staan de mensen op tegen “hun” leiders en de NATO. Politici die het belangrijker vinden om de oorlog in Oekraïne financieel te steunen terwijl ze hun eigen bevolking laten barsten -waaronder ook Rutte en zijn kliek- zijn misdadigers van de ergste soort waarop je natuurlijk NOOIT moet stemmen. De doodklap die Rusland gaat uitdelen aan al die gecorrumpeerde westerse leiders en de NATO gaat exemplarisch worden. Ik kots op dat politieke tuig dat zwatelt over klaajmut tsjeensj maar de bek dichthoudt als er een nucleaire winter dreigt.

 3. De enige echte oplossing van het wereldwijde probleem is een democratisering van het monetaire systeem. Zo zou men een bovengrens aan het bezit van geld kunnen instellen (die trouwens nog best hoog mag zijn) of renteloos geld in omloop kunnen brengen. Want precies in dit laatste schuilt het eigenlijke probleem: rente zonder geld maakt bankiers en politici zin- en werkloos. Daarom krijgen we dat tuig niet weg. Toch nog, na 35 jaar niet te hebben gestemd, lid geworden van het FvD.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.