Geldkrapte als oudste banktruc nu gebruikt in o.a. de VS

Geldboom - (123rf) Alleen banken kunnen gratis geld plukken.

Er zijn al een aantal banken omgevallen en dankzij Amerikaanse staatshulp overeind gebleven. Nog meer banken staan er minder rooskleurig voor. De oorzaak hiervan is het toepassen van de oudste banktruc ter wereld.

Geldkrapte

Op dit moment is er wereldwijd een verkrapping van de geldmarkt aan de gang. Dat betekent dat er minder geld in omloop is.

In de afgelopen 150 jaar is de de krapte op de geldmarkt al vier keer eerder samengevallen met een recessie. Elke keer volgde een depressie met een werkloosheid die in de dubbele cijfers liep.

Nu zijn we voor de vijfde keer in een dergelijke situatie aanbeland. En het bevestigt het verhaal van beide banken, waarvan de klanten dringend hun geld nodig hadden.

In 1921 bijvoorbeeld was er 2 procent verkrapping in de geldomloop, die voldoende was om de depressie van 1921 te veroorzaken. Op dit moment in 2023 zitten we ook al op 2% verkrapping.

Truc

Periodes van kredietuitbreiding  en krimp volgen elkaar op.

Op deze manier wordt het vertrouwen in de economie gestuurd.

Wat laten ze gebeuren. Eerst is creëren ze een periode van groei. Dan is er nog gemakkelijk aan geld en leningen te komen. Zoals de afgelopen periode met een lage rente. Dan volgt een periode met een krimpende economie, waarbij lenen moeilijker wordt en de hoeveelheid geld die in omloop is afneemt.

Dus het spel begint met het verstrekken van leningen/kredieten tegen een gunstige rente. Hierbij kunnen de banken veel meer geld uitlenen dan ze daadwerkelijk in kas hebben. Dat komt doordat ze geleerd hebben dat slechts een fractie van de personen met een tegoed bij de bank deze ook komen opvragen. (Lees meer over geldschepping hier)

Wanneer de klanten echter hun geld van hun rekening tegelijkertijd komen opvragen, dan is sprake van een bank run en komen de banken in de problemen. Zij hebben in het geval van de Amerikaanse banken hun geld belegd in obligaties tegen een toen geldende lage rente. De rente is echter een paar punten hoger geworden. Hierdoor zijn hun obligaties minder waard geworden. Dat wil zeggen, als zij zoals nu gedwongen zijn hun laagrentende obligaties te verkopen krijgen ze er minder voor dan hun oorspronkelijke inleg. Zij komen dus geld tekort en vallen om.

Hierdoor verliezen bedrijven en particulieren hun geld dat ze bij de bank hebben ondergebracht en gaan failliet doordat ze niet meer aan hun eigen verplichtingen kunnen voldoen. In deze periode van recessie kunnen allerlei financiële aasgieren daarna bezittingen ver onder de marktwaarde opkopen. En dat is nu precies wat crisis na crisis gebeurt en waarvoor ze bedoeld zijn!

Manipulatie

Op het ogenblik stijgt de rente. Hierdoor komen allerlei banken in de problemen, de overheid kan hen in eerste instantie nog ondersteunen door de rekeninghouders te compenseren en te voorkomen dat veel meer mensen en bedrijven bij banken hun geld gaan weghalen.

Let op het gaat dus steeds om banken die veel geld van bedrijven en particulieren hebben ontvangen in een tijd dat de rente laag was!

Met andere woorden de truc is ervoor zorgen dat er een periode van groei en lage rente is, dit kan wanneer je een groep multimiljardairs hebt die via transnationale investeringsmaatschappijen talrijke multinationals bezitten, waaronder banken. Als ze ervoor zorgen hun vinger in de pap te hebben bij instellingen als de BIS (overkoepelend orgaan van centrale banken), IMF (Internationale Monetaire Fonds) en bijvoorbeeld via het WEF (World Economic Forum) bij de regeringsleiders dan kan het spel beginnen.

Vervolgens zorg je ervoor dat de rente verhoogd wordt, en doordat je weet wanneer alles plaats gaat vinden, kan je ook hierop vooruitlopen met je beleggingen.

In dit spel van manipulatie trappen de brave burgers al enkele eeuwen en het lijkt voorlopig nog niet op te houden.

Ondertussen maken we ons druk over welke partij de verkiezingen gaat winnen, maar deze partij zal niet machtig genoeg zijn zich te onttrekken aan het spel van de Giants (Lees hier meer over de Giants)

Dus zullen ook zij weer vervallen tot puppets van de machtige elite! Precies wat zich steeds weer herhaalt.

Lees verder over
Geldschepping door banken
Giants die de wereld besturen/manipuleren

Bankendossier

Rob Vellekoop, 15 maart 2023

2 Comments

 1. The Belief System of The Americans:

  1. Thank You for Keeping America Save.

  2. Thank You For Your Service.

  3. Support Law Enforcement

  Simple Minded People.

  A Nation of Idiots.

  You Have Been Fucked Over For Generations.

  The No.1 Export Product of the Ruling Tribe in the U.S.A. is WAR.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  De uitbreiding van de EU moet kosten wat kost door gaan en met volle gang richting Rusland!!!…de volgende brandhaard die de VS en de EU voorbereiden is Kazachstan.

  Geleidelijk komt er een keihard IJzeren Gordijn die de lui van de EU aan het maken zijn tot stand.

  De olie heeft bijna het dieptepunt bereikt, alleen het klootjesvolk moet de winsten nog aanvullen bij de elite lui,die zogenaamd investeren in duurzaamheid….tja het is maar wat en waarin je gelooft…en die geloofwaardigheid is ver—-heel erg ver beneden de nulgrens uit gekomen….dankzij de o zo geweldige voorgaande kabinetten.

  Wees trots dat er nog mensen hier in dit land zijn die het voedsel produceren, anders krijg je vies smerig voedsel uit de USA via Canada op je bordje, wat vol zit met rotzooi en chemie.

  Mark Rutte zegt(bij VI 13-03 JL)…er zijn GEEN lange rijen bij de voedselbanken….uhhh???

  GELD MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.

  ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.