Rutte heeft niets te zeggen (deel 2): the Giants

De Matrix deel 2.

Toen Forum voor Democratie probeerde aan te tonen dat het regime van Mark R. samenzwoer met het World Economic Forum zagen ze de overweldigende invloed op de regering over het hoofd van acht andere instellingen. In dit artikel komt de macht van de investeerders aan de orde. Daarna die van de BIS, WHO, VN, NAVO, EU en de Bilderberg-groep. Voor invloed van de WEF lees dit artikel.

Web

De elite, cabal of de cult, zoals David Icke ze noemt, heeft via tal van organisaties zijn tentakels in iedere regering ter wereld. In het eerste artikel kwam de invloed van het World Economic Forum ter sprake, dit omdat Rutte een “fan” lijkt te zijn van de oprichter en voorzitter van de organisatie Schwab. Dankzij hun netwerk laat de cabal regeringen exact doen wat ze wil.

In dat opzicht is het idee dat zoiets bestaat als een democratie, een land waar de bevolking het voor het zeggen heeft, volkomen absurd. Regeringen zijn niet meer dan puppets aan de lijntjes van de elite die de wereld in eigendom hebben.

Over dat bezit schrijft Phillips in zijn boek Giants en legt hij uit hoe investeerders de wereld aansturen.

Reuzen

Volgens Peter Phillips, die hiernaar enkele jaren onderzoek heeft gedaan, zijn er zo’n twee a drieduizend miljardairs wiens vermogen wordt beheerd en belegd door 17  investeringsmaatschappijen met een gezamenlijk kapitaal in 2019 van 50.000.000.000.000 (50.000 miljard) dollar. Deze maatschappijen worden geleid door zo’n 200 mensen die bepalen op welke manier dit geld geïnvesteerd wordt zodanig dat er voldoende winst mee wordt gegenereerd, want dat is de kern van het kapitalisme. De grootste is BlackRock, die 6.000 miljard dollar te investeren heeft. Daarnaast is Vanguard ook een bekende.

Dit totaal te investeren vermogen is echter zoveel geld dat weinig meer overschiet, aangezien de reuzen al 90% van de wereld bezitten. Vandaar dat dankzij privatisering van overheidswerken er objecten vrijkomen die kunnen worden opgekocht en waarmee winst kan worden gemaakt. Denk aan snelwegen, waterreserves, havens, vliegvelden, universiteiten, enzovoort. Oorlogen creëren ook ruimte tot geld verdienen en investeren. De 17 investeren namelijk ook in oorlog.

Oorlog

Vandaar dat de VS permanent in oorlog is. Zij hebben 1000 militaire bases in 140 landen. Phillips geeft uitdrukkelijk aan dat deze troepen er niet zijn om de democratie te beschermen, maar om de vrijheid van het kapitaal te garanderen. Zodat overal ter wereld ongestoord zaken kan worden gedaan. Naast het militaire overheidsapparaat wordt een groot leger van huurlingen ingeschakeld. Een van de grootste bedrijven op dit gebied is volgens Phillips G4S.

Deze investeringsgiganten hebben aandelen in 150 tot 200 multinationals. Die op hun beurt gebruikmaken van de wereldhandelsorganisatie WTO, het Wereld Economisch Forum (WEF) en het Internationale Monetaire Fonds IMF om hun kapitaal te vermeerderen. Amazon bijvoorbeeld is volgens de professor voor 56% bezit van de transnationale investeringsmaatschappijen.

Facilitators

De media ziet Phillips als een van de zogenaamde ‘facilitators’. Dat werkt als volgt. Het Atlantic Council, met vertegenwoordigers uit de NAVO landen is een club met hoog veiligheidspersoneel, investeerders  en  mensen uit het bedrijfsleven, zijn de beleidsmakers. Zij huren op hun beurt grote Public Relations adviesbureaus in (de grote drie Omnicom Group, IPG en WPP) die weer samenwerken met een paar honderd kleine PR bureaus. Zij maken persberichten als ondersteuning van het uitgezette beleid voor regeringen en ministeries.

De media (waaronder de grote zes: AT&T, Comcast, CBS, Disney, Fox en Viacom) sturen dit als nieuws de wereld in. Tachtig procent van de nieuwsberichten zijn op deze manier voorbereid door PR bureaus. Dus de functie van de media is om het kapitalisme te beschermen zodat de reuzen investeerders ongestoord hun gang kunnen gaan. Terwijl de media suggereren aan objectieve nieuwsvoorziening te doen.

Boek

Phillips zegt dat wij de alternatieve media keihard nodig hebben. omdat zij spreken voor de main stream, het gewone volk van de wereld, dat wordt gecensureerd en onderdrukt.

Van de wereldbevolking, zegt Peter, leeft 80% met minder dan 10 dollar per dag, 20% van de wereldbevolking is de middenklasse en 1% wordt gevormd door de extreem rijken, de transnationale kapitalisten klasse. Van de armen moet de helft rondkomen met 2,50 dollar per dag, en 1 miljard heeft slechts 1,25 dollar te besteden.


Dit is zijn boek, helaas alleen verkrijgbaar in het Engels.

Artikelen over WEF
Wil regering Rutte met WEF de Great Reset invoeren?
The Great Reset is gedoemd te mislukken

Rob Vellekoop, 9 januari 2022

1 Comment

  1. Hij doet net of het vanzelfsprekend is, staat hij nou in dienst van ome Klaus of van het Nederlandse volk??????????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.