Stemmen we in met WO III of protesteren we voor Vrede bijvoorbeeld in Amsterdam?

Zondag 25 februari heb je weer een kans om je afkeur, niet-instemming, te laten zien door aanwezig te zijn op de demonstratie Voor Vrede in Amsterdam. Gewoontegetrouw vindt dit plaats op de laatste zondag van de maand van 12 tot 16 uur. Als extra motivatie laten we een Ex-NAVO generaal aan het woord, die waarschuwt voor de oorlogshitsers in Europa en de VS.

Oorlogshitsers

De Duitse gepensioneerde generaal Harald Kujat, voormalig voorzitter van de NAVO militaire commissie van 2002 tot 2005, waarschuwt voor de door de VS en NAVO gestarte oorlog in Oekraïne om Rusland als wereldmacht uit te schakelen. Hij staat in Duitsland bekend als een uitgesproken criticus van de manier waarop de NAVO en de Europeanen Oekraïne misbruiken voor geopolitiek voordeel van de VS. Generaal Kujat behoort volgens Wikipedia tot de inner circle van Vladimir Poetin.

Volgens Kujat is er een geopolitieke machtsstrijd aan de gang tussen de VS, China en Rusland. Volgens de generaal kan alleen China de VS als wereldleider vervangen. Vandaar dat de VS eerst Rusland wil verzwakken of zelfs uitschakelen met het Oekraïne-conflict. Hierna zouden ze zich dan uitsluitend op China hoeven te richten in de strijd voor de hegemonie. Hij verwacht dat ook die strijd in een indirecte oorlog zal plaatsvinden, zoals nu Oekraïne als proxy gebruikt wordt, waarbij de VS ondersteund zal worden door de NAVO, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Australië.

De oorlog in Oekraïne is een keerpunt in de relatie tussen de grootmachten. Aanvankelijk wilde Rusland namelijk samen met de NAVO conflicten of crises oplossen.

In plaats daarvan staan nu twee machtsblokken tegenover elkaar. China met Rusland en andere BRICS-landen aan de ene, tegenover de NAVO-landen aan de andere kant.

China streeft naar een vervanger van de petrodollar, met een wereldmunt gebaseerd op de gouden standaard. In dit nieuwe blok leven 3,8 miljard mensen. Veertig extra landen hebben ondertussen interesse getoond om mee te doen aan BRICS, waaronder Algerije, Nigeria, Pakistan en twee NAVO-landen, namelijk Griekenland en Turkije.

Rusland wil Europa veroveren?

De generaal begrijpt niet waarom de zogenaamde defensiespecialisten angst voor oorlog met Rusland verspreiden, waarbij ze ervan uit gaan dat na Oekraïne en de Baltische staten ook Polen door de Russen zal worden aangevallen.

Hij ontzenuwt deze angst eenvoudig. Kujat noemt daarvoor drie argumenten:
– Poetin heeft gezegd heeft dat Rusland niet geïnteresseerd is om nog een land, Oekraïne, erbij te hebben, omdat ze al het grootste land ter wereld zijn.
– In februari 2022 viel Rusland met 190.000 soldaten Oekraïne binnen, terwijl dit land twee keer zoveel goed getrainde soldaten had; hun intenties waren blijkbaar niet om heel Oekraïne te bezetten. Daarbij komt nog dat het bezetten van een dergelijk groot land een enorme bezettingsmacht vereist.
– Rusland heeft sinds 1990 te kennen gegeven een buffer met NAVO-landen te willen hebben, zonder Oekraïne zou er geen buffer meer zijn.

Als het Westen niet serieus streeft naar vrede via onderhandelingen, zal Oekraïne straks niet meer zijn wat het ooit was. De generaal sluit af met de verzuchting:

“Het Westen kan zich zelfs gedwongen voelen een militaire nederlaag te voorkomen door zich actief met de oorlog te gaan bemoeien. Dit zou het risico van een Europese oorlog betekenen, uitgevochten op het Europese continent, inclusief het risico van een nucleaire oorlog.”

Video van de generaal

 

Info demo

Vredesdemonstratie : https://t.me/+UfxrqJCOZAE1ODZk
Rob Vellekoop, 24 februari 2024

2 Comments

  1. De oorlog tegen de Russen verloopt zeer succesvol maar ten gevolge van de buitengewoon complexe situatie aan het front vluchten de Russen steeds verder naar voren en vallen de door onze westerse leiders ondersteunde NAZI’s steeds verder naar achteren aan.

  2. Rusland is niet te verslaan. Door niemand niet! Никогда ! Nooit!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.