Niks mis met mazelen, ze verhogen juist de weerstand

123rf

Verhalen over vaccinaties in de massa media neigen ernaar heel eenzijdig te zijn en in het algemeen vaccinaties te bestempelen als universeel, essentieel goed en zonder nadelen. Dit onwetenschappelijke vooroordeel komt met name van nieuwsberichten over mazelen, volgens het World Mercury Project van Kennedy, en dit zijn vaak hysterische tirades tegen mensen die niet ingeënt zijn.

Alhoewel gezondheidsinstanties de uitroeiing van mazelen sinds de 80-er jaren hoog in het vaandel hebben staan, hebben meer dan 50 jaar massa-inentingen tegen mazelen met hoge doses er niet toe geleid dat het virus zich niet meer verspreid.

Mazelen vaccinaties hebben echter ook zorgwekkende consequenties. De meest belangrijke is wel het verschuiven van het risico op mazelen naar leeftijdsgroepen die voorheen door hun natuurlijke afweer werden beschermd.

Met name bij kinderen jonger dan 1 jaar en volwassenen van ouder dan 20 kunnen mazelen ernstige complicaties geven. Volgens onderzoekers waren de mazelen in de periode voordat ertegen gevaccineerd werd goedaardig, maar is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Terugblik

Voordat begonnen werd met inentingen tegen mazelen in de 60er jaren kregen bijna alle kinderen de mazelen voor de volwassen leeftijd en accepteerden ouders en doktoren de mazelen als een min of meer onvermijdelijk onderdeel van de jeugd. In de geïndustrialiseerde landen was de morbiditeit en mortaliteit van de mazelen al gering en afnemend, en veel experts vroegen zich af of vaccinaties wel nodig waren.

Bij uitbraken van mazelen in de pre-vaccinatie periode in specifieke groepen, bijvoorbeeld militaire recruiten en inwoners van dichtbevolkte vluchtelingen kampen, kan sterfte door mazelen hoog zijn. Echter was voor de gezondheidswerkers zowel voor als na introductie van de massa vaccinaties duidelijk dat slechte voeding en aangetaste gezondheid de veroorzakers van sterfte in verband met de mazelen waren. Personen met ondergewicht liepen dan het grootste risico. Volgens een onderzoek naar de sterfte door mazelen in het door oorlog verscheurde Bangladesh van de 70er jaren bleek dat de meeste kinderen die stierven waren geboren of twee jaar voor of tijdens de belangrijkste hongersnood.

Mazelen vaccinatie en kinderen

Voor de invoering van de massa vaccinatie programma’s tegen mazelen beschermden de moeders, die mazelen gekregen hadden, hun kinderen door de doorgave van maternale antistoffen. Echter verschilt langs de natuurlijke weg ontvangen weerstand heel veel van die via inentingen verkregen. Moeders die in plaats van de inenting zelf de mazelen kregen kunnen meer weerstand doorgeven aan hun babies.

Een Luxemburgs onderzoek uit 2000 bevestigt het gevoeligheidsverschil. De onderzoekers vergeleken  serum samples van Europese adolescenten die rond 18 maanden waren ingeënt met serum samples van Nigeriaanse moeders die niet gevaccineerd waren, maar op jonge leeftijd een mazelen infectie hadden opgelopen.

Zij keken naar de capaciteit van de antistoffen die werden gedetecteerd in het serum om de verschillende wilde types van mazelen. De onderzoekers ontdekten dat de sera van moeders met natuurlijke mazelen immuniteit de sera van de gevaccineerde teenagers aanzienlijk overtroffen. De onderzoekers trokken de conclusie dat gevoeligheid voor mazelen bij kinderen van gevaccineerde moeders groter is.

Weerstand

Wat is er gebeurd met mazelen bij kinderen na het verdwijnen van de maternaal doorgegeven bescherming? Een overzicht van 53 Europese studies (2001–2011) met de nadruk op de last van mazelen bij hen die te jong zijn om te worden beschermd, kwam naar voren dat 83% van de gevallen van mazelen voorkwam bij jonge kinderen.

Tegelijkertijd zijn de voorspellingen van een toename van de gevallen van mazelen bij oudere teenagers en volwassenen ook uitgekomen.

Recente uitbraken van mazelen in Europa en de VS, veel gevallen zijn personen van 15 jaar of ouder:

  • In de U.S., 57 van de 85 gevallen van mazelen (67%) in 2016 waren minimaal 15 jaar oud. Amerikaanse onderzoekers hebben voorzichtig geschat dat ten minste 9% van de gevallen van mazelen voorkomt bij gevaccineerde personen.
  • In Italië in 2017, 74% waren personen van ten minste 15 jaar, en 42% van hen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.
  • Op Sicilië(N=223)ontdekten onderzoekers dat de helft van de gevallen volwassenen waren van 19 jaar of ouder. In Frankrijk van 2008 tot 2011 (N=305) werden de volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar twee keer zoveel opgenomen in het ziekenhuis als besmette kinderen.

Evaluatie

Het World Mercury Project concludeert dat tijdens de pre-vaccinatie periode de meeste inwoners van de geïndustrialiseerde landen de mazelen accepteerden als normaal en zelfs als een triviale jeugdervaring. Veel mensen inclusief doktoren begrijpen de interactie tussen mazelen en voeding, met name de link tussen vitamine A tekort en mazelen: “Mazelen bij een kind verergeren meestal een voedingstekort, en kinderen die al een vitamine A tekort hebben lopen een groter risico om aan mazelen te sterven.” In plaats van het verminderen van de leeftijd van de mazelen vaccinatie naar steeds maar jongere leeftijd zoals voortdurend wordt voorgesteld, is het belangrijker om de voeding van kinderen te ondersteunen en te bouwen aan de algehele gezondheid —door praktische interventies bijvoorbeeld met bestaande diëten van relatief goedkope voeding die lokaal beschikbaar zijn en goed binnen het bereik van de armen.”

Ironisch genoeg beschermen acute jeugdinfecties zoals mazelen tegen kanker, terwijl de stijging van chronische jeugdziekten wordt gelinkt aan toegenomen kanker risico’s.

Al deze afwegingen samen met het gevaarlijke verlies van een kind van beschermende maternale antistoffen en de hogere graad van mazelen en complicaties bij oudere tieners en volwassenen—suggereren dat mazelen vaccinaties een vernieuwd nauwkeurig onderzoek vereisen.

 

https://worldmercuryproject.org/news/natural-measles-immunity-better-protection-and-more-long-term-benefits-than-vaccines/?utm_source=mailchimp

Oorspronkelijk ‘Natural measles immunity – better protection and more long-term benefits than vaccines‘, World Mercury Project.

Vertaling Rob Vellekoop, 17 augustus 2018

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.