Macron opnieuw vernederd door #GiletsJaunes tijdens 100e protestdag

In de 15e week van de protesten van de Franse Gele Hesjes is Macron opnieuw door hen vernederd. Ondanks zijn pogingen om de Gilets Jaunes antisemitisme in de schoenen te schuiven waarvoor zelfs een heuse betoging werd georganiseerd geven de demonstranten geen krimp. Ze lijken juist met iedere aanval of streek van Macron sterker te worden en met meer overtuiging zich tegen zijn asociale beleid als ‘president van de rijken’ te keren. Zaterdag 23 februari komen opnieuw honderdduizenden op de been.

Sinds kort hebben zij min of meer met elkaar afgesproken dat zij de route die ze in hun steden en dorpen afleggen niet meer voorleggen aan de autoriteiten, maar zelf bepalen waar ze zich zullen vertonen. Frankrijk is immers van het volk, dan kunnen zij ook bepalen waar zij tegen hun ongewenste president demonstreren.

Streek Macron

Macron is een echte straatvechter. We hebben al gezien dat hij zijn troepen genadeloos terreur laat uitoefenen op de Gilets Jaunes. (zie hier)
De politie heeft de beschikking over granaten die levensgevaarlijk zijn en regelmatig in de menigte gegooid worden. Daarnaast is het gebruik van de 4 centimeter grote rubber kogels berucht met veel slachtoffers onder de demonstranten tot gevolg. Deze week voegt hij hieraan toe het wapen van de verdachtmaking, door de Gilets Jaunes te beschuldigen via de media, van antisemitisme, een veel gebruikt pressiemiddel door tal van politici wereldwijd om tegenstanders onderuit te halen.

Het verrassende van een beweging zoals die van de Gilets Jaunes is dat zij geen enkele sturing hebben. Hierdoor reageren zij vaak heel spontaan. Zoals hier waar zij deze week tegen antisemitisme demonstreren.

Desondanks komen er vandaag volgens een schatting van de vakbond van de politie 200.000 Gele Hesjes op de been om 15.30 uur. Het lijkt mij aan de lage kant, gezien de enorme opkomst in de grote steden Toulouse, Bordeaux en Marseille naast de massale opkomst door heel Parijs. Met name ook omdat de demonstraties steeds meer uitwaaieren over de dag zelf en zelfs ervoor zoals in Bethune of erna zoals vorige week zondag toen nog duizenden gele demonstranten Parijs de hele dag lam legden.

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken komt met een schatting van, schrik niet, 11.600 waarvan 4.000 in Parijs.

 

Demonstraties door heel Frankrijk tijdens Acte15

Aftrap in Bethune

Parijs

Toulouse

Caen en Montlucon

Marseille

Bordeaux

Straten kleuren geel in Clermont-Ferrand

Zelfs in het dure Cannes

Naast de vele demonstraties horen blokkades van wegen ook nog steeds tot de instrumenten van verzet

Nimes

Lille

Rennes

Rouen

Gewelddaden troepen Macron

Iedere zaterdag met de Gele Hesjes bouwt zich als volgt op. De troepen van Macron ‘begeleiden’ de demonstranten, dat wil zeggen zij houden hen op met controles of wegafzettingen, zij gaan met peletons midden tussen de betogers lopen of steken met 13 robocops enorme drukke pleinen over. Keer op keer pikken zij er dan een Gilets Jaunes uit en nemen deze man of vrouw te grazen. Net zoals deze man overkwam die in zijn gezicht wordt geschopt nadat hij op de grond is gewerkt door een aantal agenten.

Het geweld is een extreme manier van Macron om de Gele Hesjes te laten voelen dat hij, de president van Frankrijk, de baas is en dat zijn troepen zonder gewetensproblemen het verzet er wel uit slaan. Het tegenovergestelde lijkt het geval te zijn. Steeds meer Fransen zijn woest over deze minachting van Macron voor zijn landgenoten.

Hier richt een politieagent zijn rubberkogel geweer op het gezicht van demonstranten die slechts enkele meters van hem verwijderd zijn. Op deze manier hebben talloze Gilets Jaunes letsel opgelopen.

 

Lees ook het Dossier over de Gilets Jaunes

Rob Vellekoop, 24 februari 2019

2 Comments

  1. Hoe is het mogelijk dat mensen blijven denken dat Macron en consorten niets maar dan ook niets in te brengen hebben, net als Rutte hier! Zij worden aangestuurd door een onzichtbare groep psychopaten die meer willen voor hun zelf en veel minder voor het volk. Luister maar eens naar George Carlin (RIP) en begrijp hoe het de vork in de steel zit!
    https://www.youtube.com/watch?v=cKUaqFzZLxU&t=2s

  2. Het destructieve beleid van de laatste kabinetten wordt ook niet langer gepikt? Kwestie van afwachten tot de zuidelijke grenzen gepasseerd worden?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.