Verzet tegen #5G neemt explosief toe

123rf

Het verzet tegen de zogenaamde ‘uitrol van 5G’ is de afgelopen periode enorm toegenomen. Daarom is het de hoogste tijd om een kijkje te nemen in actieland, om te zien welke actiegroepen er zijn, en waar zij acties voeren. Voorlopig zijn de telecom bedrijven bezig met het testen van 5G apparatuur, maar ook hiertegen is het verzet groot.

Internationaal verzet

In steden als Brussel, Florence, Rome, kantons in Zwitserland en enkele staten in Amerika is het actiegroepen gelukt om de uitrol van 5G stop te zetten.

Brussel
Terwijl Eindhoven wel testgebied voor 5G apparatuur wordt, kiest de Brusselse minister Celine Fremault in de eerste plaats voor de gezondheid van de inwoners van Brussel. Zolang zij deze zekerheid niet heeft wordt er niet getest. Lees verder: Brussel weigert test met 5G, mensen zijn geen proefkonijnen

Florence
“5G veroorzaakt schade aan het lichaam!” Florence remt 5G en past het voorzorgsbeginsel toe.
Op 28 maart 2019 heeft een meerderheid in de gemeenteraad van de stad voor deze  motie gestemd.
(Lees verder)

Rome Capitale XII
Met 11 stemmen voor en 3 onthoudingen heeft de XII Gemeente Roma Capitale in maart van dit jaar besloten om het te doen zonder de gevreesde experimentele straling van 5G . Een groot deel van de stad Rome kon daarom draadloze zenders van de vijfde generatie mijden.
(Lees verder)

Petities

Er lopen een aantal landelijke en internationale petities.

Geen 5G zonder onderzoek‘ (met 18.105 handtekeningen) deze actie wil dat de Nederlandse overheid de gezondheid serieus gaat nemen en geen 5G uitrolt vóórdat de effecten tot en met 4G getest zijn en oké zijn bevonden.

Petitie ‘Stop 5G’. Op 19 juni 2019 zijn er 6.574 ondertekeningen. Het ministerie van Economische Zaken overweegt om straling van zendmasten landelijk aan banden te leggen. Door de uitrol van 5G wordt een wildgroei aan antennes verwacht, onder meer in lantaarnpalen en bushokjes. Dat levert mogelijk gevaar op voor de volksgezondheid. (Teken hier)

Daarnaast is er een internationale oproep om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen. Deze is al meer dan 100.000 maal ondertekend door wetenschappers, artsen, milieuorganisaties en burgers uit 187 landen.

Briefactie tegen 5G

Een modelbrief voor degenen die hun gemeente schrijvend onder druk willen zetten.

Standaard brief voor gemeentes en politiek https://www.facebook.com/groups/651306271970159/permalink/651626698604783

Landelijke protestdag

De Werkgroep Landelijke Demonstratie 5G Den Haag organiseert op 09-09-2019 een demonstratie
STOP 5G IN DEN HAAG. (Meer info over demo)

Deze actiegroep is opgericht omdat de gemeente Den Haag in 2020 de eerste 5G stad van Nederland wil worden. Zij willen dit voorkomen. De werkgroep zegt geen vrije keuze te hebben en vindt het daarom ondemocratisch als 5G zou worden ingevoerd.

Verzamelen om 12.00 uur op de Koekamp tegenover het Centraal Station. Daarna volgt vreedzame maar ludieke mars door de stad en is het plan om aan bewindspersonen een informatiemap te overhandigen.

Actie groepen tegen 5G

Een lijst met lokale Facebook-groepen met stralingsbewuste burgers die samen regionale acties kunnen organiseren of tips en ervaringen uitwisselen. (met dank aan stralingsbewust.info)

Amsterdam  *  Culemborg  *  Delft  *  Den Haag  *  Eindhoven  *  Elburg Enschede  *  Haarlem  *  Heusden  *  Hilvarenbeek Loenen  *  Midden-Groningen  *  Sneek  *  Uden  *  Utrecht  *  Utrechtse Heuvelrug  *  Waalwijk  *  Weesp  *  Zutphen

Actiegroepen in Nederland in beeld

Kijk op de Plattegrond van actiegroepen van stralingsbewust.info voor een groep bij jou in de buurt.

 

Informatie sites over 5G en straling

Hier een aantal sites die informatie over 5G verstrekken.

Straling en Zo
(met ruim 3.300 leden). Dit is een besloten groep waar stralingsbewuste mensen kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Stop umts
verzamelt en publiceert informatie met als doel de bevolking te waarschuwen voor gezondheidsschade bij het gebruik van draadloze technologie. De overheid blijft op dit punt ernstig in gebreke.

Lets talk about tech
Deze expertgroep staat voor leefbaarheid en keuzevrijheid voor iedereen en voor veilige, humane en duurzame digitale toepassingen. Ze hebben hiertoe een manifest geschreven.

Zeeuws platform stralingsrisico
Het Zeeuws Platform Stralingsrisico`s bestaat uit burgers die zich al langere tijd met het onderwerp straling bezig houden. Deelnemers zijn onder meer de Werkgroep `Straling en Gezondheid Schouwen-Duiveland`, de actiegroep `3-Wegen, geen mediapark` en individuele leden, waaronder bijenhouders, stralingsgevoeligen, meetspecialisten en geïnteresseerden.

Verminder electrosmog

SOS straling

Stralingsbewust
Verzamelpunt voor informatie en nieuws over straling

EMF Portal
The internet information platform EMF-Portal of the RWTH Aachen University summarizes systematically scientific research data on the effects of electromagnetic fields (EMF). All information is made available in both English and German.

CPLD
Dit is een patiëntenvereniging voor mensen die CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose), PLE, PLME oftewel zonneallergie of last van straling (bijvoorbeeld mobieltjes, zendmasten, Wifi) in huis hebben. De vereniging is opgericht op 15 juni 1998 en is aangesloten bij de Huidpatiënten Nederland, Zorg Belang Gelderland en is er voor iedereen die zich voor de huidaandoening CPLD en straling interesseert.

Overheid

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, stelt dat 5G veilig is. Volgens de Gezondheidsraad is 5G echter niet getest op risico’s voor de gezondheid . Wel stelt de raad dat er onder de zogenaamde ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) blootstellingslimieten voor 3G en 4G geen gevaar is voor de gezondheid, terwijl vele buitenlandse wetenschappers die limieten verouderd  en onveilig noemen.

De gedoogpartijen van Rutte III, PvdA en Groen Links zijn voor 5G, maar willen wel onderzoek.

T-Mobile is de multinational die in 2020 in Den Haag 5G wil aanbieden, als start voor Nederland. De provider, gefuseerd met Tele2, is de eerste die dergelijke plannen aankondigt.

Nog meer artikelen over 5G

Rob Vellekoop, 20 juni 2019

8 Comments

 1. bedankt voor je onderzoek Rob
  laten we ons niet als lammeren naar de slachtbank laten leiden
  desnoods als al die initiatieven geen effect hebben
  de boel tijdig saboteren
  genoeg is genoeg

  hierbij een gedicht gemaakt de Dichter des Vaderlands TSEAD BRUINJA
  geschreven naar aanleiding van de klimaatmars afgelopen maart:

  OVER ZES JAAR VREET HET HELE INTERNET EEN VIJFDE VAN ALLE STROOM
  DE REST GAAT OP AAN DIEPVRIEZERS WAAR MEELWORMEN EN ZEEWIER
  KOUD GEHOUDEN WORDEN OM LATER DOOR EEN 3D-PRINTER
  ALS BLOEDRODE STEAK OP JE BORD TE WORDEN GEDROPT
  HET KOMT ALLEMAAL GOED

  mensen houd moed

 2. Misschien helpt dit ook
  t.jwwb.nl/u50cu_qTPhdGheY4GPCiMeog8mQ=/711×0/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2Fkss0hk%2F5G.jpg

  matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

 3. Was Den Haag niet de stad waar de vogels dood uit de lucht vielen toen er een 5G test werd gehouden!?

 4. De WUR heeft de doodsoorzaak van de spreeuwen in Den Haag onderzocht en vastgesteld: taxusvergiftiging.

 5. Op rembrandplein Adam is een experimentele mast 5g, heb ik op Internet vernomen. ?

 6. Het ook duur en enorme investering qua materiaal, tijd en mankracht en dat voor een vlotte internetverbinding, bestuurderloze auto, slimme koelkast enz. Kunnen we dat niet beter besteden?

 7. Taxusvergiftiging???? Een vogel weet precies wat wel of niet eetbaar is. Bovendien vallen ze allemaal zo’n beetje gelijktijdig dood gedurende de periode dat een test met 5G wordt uitgevoerd en binnen het testgebied. Niks er voor en niks er na. Wanneer worden we eindelijk wakker? Ik ben bang pas als het te laat is….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.