Acht alternatieve kankerbehandelingen

De afgelopen 100 jaar is er principieel weinig veranderd in de kankergeneeskunde. Nog steeds worden slechts drie therapieën geaccepteerd, waar binnen eventuele nieuwe moeten passen. De volgende 8 alternatieve therapieën zijn door de wetenschap nooit serieus geëvalueerd, maar verdienen dit wel. Ze werden zelfs op de een of andere manier verboden.

In de komende weken zal DLM Plus elk van deze alternatieven onder de loep nemen.

De medische stand weigert deze toe te laten omdat er weinig of niets aan verdiend kan worden. Zij verbannen de behandelaars, laten hen vervolgen of brengen hen in diskrediet.

De alternatieve middelen die voorgeschreven worden zijn eenvoudig en natuurlijk, maar maken het verschil tussen leven en dood. Wanneer deze middelen niet door de medische autoriteiten als kankergeneesmiddelen zijn goedgekeurd is het voorschrijven van deze medicijnen bij een kankerbehandeling verboden en kan zelfs vervolgd worden als een poging tot moord op de patiënt.

Sinds de 50-er jaren blijft het resultaat van conventionele kankerbehandelingen steken op een kans van 1 op 3 tot vijf jaar overleving na diagnose. De enige drie therapieën die de laatste honderd jaar zijn toegestaan zijn onveranderd: chirurgie, chemotherapie en radiotherapie.

Dochter van Dr Gerson:
“Als artsen weten dat er een remedie is en zij sturen patiënten naar huis om te sterven, dan is dat een gruwel erger dan de Holocaust”.

 

Essiac
Een Canadees verpleegster Rene Caisse slaagt er in de 20er jaren van de vorige eeuw in duizenden mensen met kanker te genezen. Zij gebruikt hiervoor een eenvoudig kruidenmengsel afkomstig van een genezer van de Indiaanse Ojibwa en noemt het Essiac (omdraaiing van haar achternaam). Artsen erkennen dat het middel werkt. Een groep investeerders probeert het voor 1 miljoen dollar van haar te kopen. Ze weigert, omdat ze niet de garantie krijgt dat dit middel gratis beschikbaar blijft voor iedereen die het nodig heeft. Het middel wordt verboden en Caisse moet haar kliniek na 8 jaar sluiten. Essiac is een thee bestaande uit kliswortel, schapenzuring, iep, Russische rabarber.

PSK / PSP
Het is uiterst merkwaardig dat een anti-kanker geneesmiddel als PSK in met name Japan wordt gebruikt terwijl dat het voor het Westen niet meer is dan een ‘voedingssupplement’. PSK is in Japan een goedgekeurd geneesmiddel gebaseerd op 20 jaar onderzoek en een jaarlijkse omzet van honderden miljoenen dollar! PSK is het best verkochte geneesmiddel tegen kanker in Japan. De paddestoel waaruit het PSK extract wordt gewonnen is al sinds de tijd van de Ming Dynasty in gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde TCM. Meer lezen

Kruidenmengsel
Geslaagd Texaans zakenman Harry Hoxsey krijgt een kruidenformule van zijn vader die heel effectief tegen kanker blijkt te zijn. Hij opent in de 20er jaren van de vorige eeuw in 17 staten klinieken en vele duizenden gevallen van kanker worden genezen. De bewijzen daarvan komen beschikbaar. Toch noemt de medische stand hem ‘de ergste kwakzalver van de eeuw’. Zijn behandelingen worden ondersteund door senatoren, rechters en zelfs artsen. Federale aanklagers kunnen niet bewijzen dat de behandeling zinloos is en pakken hem daarom op technische details als ‘valse’ etikettering. Hij wordt vaak gearresteerd. Nadat al zijn klinieken gesloten zijn geeft Hoxsey na 25 jaar de strijd op in de VS. Hij bouwt een kliniek in Mexico die tegenwoordig nog steeds actief is.


Gerson therapie
Dr. Gerson suggereert dat een goede gezondheid vooral afhankelijk is van een gezond dieet. Zijn therapie streeft naar het bereiken van volledige ontgifting van het lichaam door een reeks klysma’s en een dieet van groenten en fruit. Vlees is verboden omdat de zuur-base balans in het lichaam in stand moet blijven. Eenmaal ontgift is ons lichaam in staat zichzelf te helen. Het publiek in de VS reageert in de 40er jaren van de vorige eeuw enthousiast wanneer met zijn therapie vele kankerpatiënten genezen. De therapie wordt verboden ondanks het feit dat Gerson kan bewijzen dat zijn aanpak werkt. Zijn dochter heeft in Mexico een kliniek geopend. Ook in Hongarije is een vestiging. Meer lezen

Nieuwe Duitse Geneeskunde van Dr. Hamer
Hamer is van mening dat elke vorm van kanker een gevolg is van een diep psychologisch trauma, waarop het lichaam reageert vanuit de hersenen. Ondanks het succes van zijn methode, de volksbeweging die het teweeg brengt, de ondersteuning van vele artsen wereldwijd plus het door Hamer aangevoerde wetenschappelijk bewijs hebben medische instellingen nooit serieus zijn werk onderzocht. Zijn vergunning wordt ingetrokken en uiteindelijk wordt hij zelfs 18 maanden opgesloten in een Franse gevangenis. Zijn behandelingsmethode is niet geaccepteerd en daardoor illegaal. Meer lezen

Leatrile – vitamine B17
Laetrile of vitamine B17 komt voor in abrikozenpitten en is een effectieve remedie tegen vele soorten kanker. Het is sinds de 50er jaren een populair kankergeneesmiddel. Het krijgt de steun van vele wetenschappers en oncologen, totdat de farma-lobby met een keiharde anti-campagne begint. De instituten die eerst positief zijn geweest over het middel, worden gedwongen hun onderzoeken te herroepen. Medische autoriteiten hebben nooit het heilzame gebruik van Leatrile erkend.

Haaienkraakbeen
Dr. William Lane, voedingsdeskundige en biochemicus, beschrijft in zijn boek Sharks don’t get cancer dat tumorgroei kan worden geremd met haaienkraakbeen. Het been voorkomt en verstikt de ontwikkeling van tumoren. Dit gegeven is bekend bij de conventionele geneeskunde en wordt bevestigd door verschillende wetenschappelijke studies. Echter haaienkraakbeen is geen officieel geneesmiddel voor kanker, het is zelfs strafbaar in NL om de claim er aan te verbinden dat het een kankergeneesmiddel is. Ondertussen werken farma-bedrijven wel aan de ontwikkeling van een vergelijkbare stof in het lab omdat dit wel gepatenteerd en commercieel geëxploiteerd kan worden.

Natriumbicarbonaat
De Italiaanse Oncoloog Simoncini stelt dat de oorsprong van kanker niet genetisch is, maar het gevolg van de agressieve schimmel Candida Albicans. Op basis van deze vaststelling behandelt hij zijn kankerpatiënten met natriumbicarbonaat of baking soda dat een van de sterkste vijanden van schimmels in de natuur is. Simoncini ziet de schimmel in het lichaam als een epidemische vervuiling. Chemotherapie verzwakt het immuunsysteem waardoor de schimmel zich nog verder kan verspreiden, omdat deze medicatie lukraak zowel kanker- als gezonde cellen doodt. Meer lezen

Zo’n 1000 jaar geleden wordt natriumbicarbonaat al gebruikt om kanker te bestrijden. Deze behandeling is door de autoriteiten niet toegestaan. Ook Simoncini is geschorst als arts omdat hij natriumbicarbonaat aan zijn patiënten heeft voorgeschreven in plaats van chemo. Door de Italiaanse media is de oncoloog weggezet en belachelijk gemaakt als charlatan en oplichter. In een zaak is hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Deze relatief eenvoudige en goedkope methode stuit zoals we steeds hebben kunnen zien op veel weerstand in het medische circuit. Lees meer via zijn website.

Marihuana of wiet
De Amerikaanse regering heeft toegegeven dat marihuana bepaalde kankercellen kan doden en andere doet krimpen. Aldus een studie van het NIDA – National Institute on Drug Abuse (informatie over medische marihuana). Deze boodschap heeft meer dan 40 jaar op zich laten wachten, omdat in 1974 dit al bij de Amerikaanse regering bekend is. Ondanks al deze vooruitgang heeft het Amerikaanse departement van justitie haar ban op marihuana nog niet opgeheven.

In NL is een halfhartig beleid. Een bedrijf heeft van het Ministerie van Volksgezondheid toestemming om medische wiet te produceren. In de praktijk blijkt deze medische wiet echter niet goed te werken. Het is mogelijk de wiet zelf te produceren omdat het bezit van 5 wietplanten gedoogd wordt. Dit is echter niet eenvoudig omdat er een zekere verhouding van THC en CBD in de geproduceerde olie aanwezig moet zijn. Dit moet de teler zelf gaan leren vaststellen. Er zijn in ons land wel een aantal clubs actief die mediwiet propageren en ondersteunen.

 

Rob Vellekoop, 13 augustus 2015 en 5 juli 2018

Bronnen o.a.
You tube
Volksmedicijn