Vrije pers bestaat alleen in alternatieve vorm omdat er idealisten zijn die zich niet laten muilkorven

Er bestaat geen vrije pers zo lang de overheid of het bedrijfsleven (adverteerders of aandeelhouders) bepaalt welke mening vrij is. Ook niet in ons land, dat bekend staat om de zelfcensuur van journalisten die werken voor de massa media. Daarom is er een alternatieve persbeweging op gang gekomen. Dit zijn voornamelijk idealisten die de waarheid veel belangrijker vinden dan geld en bezit. Met ware doodsverachting storten zij zich op het andere nieuws dat de massa media verboden is te publiceren. De alternatieve media zijn de Robin Hoods van het nieuws.

Zij bezorgen de berichten meestal via het internet en hopen dan een schamele beloning hiervoor te krijgen zodat zij hun waardevolle werkzaamheden kunnen voortzetten.. Zij omzeilen de censors van Facebook, Twitter, Instagram en andere zogenaamde sociale platforms. Er is immers weinig sociaals aan het doorgeven van meldingen die adverteerders of overheden bevallen en tegelijkertijd het ongewenste weglaten of onderaan in de zoekresultaten terecht laten komen. Bedenk ook welke negatieve kracht er uitgaat van de overheidscampagne tegen zogenaamd fake nieuws. Een recent voorbeeld is het coronavirus waar sommige alternatieve media niet over schrijven uit angst om als ‘fake’ nieuws afgedaan te worden.

Het is ondoenlijk om alle vrije media hier te noemen, daarom pikken we er willekeurig enkele uit.

Nederland

In Nederland zijn de alternatieve media door Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren in kaart gebracht. Zij heeft wetenschappelijke onderzoekers een rapport over de alternatieve media laten schrijven. Het heet Rapport politiek en sociale media manipulatie. De titel verraadt meteen de intenties. Het brengt het alternatieve medialandschap in kaart en schroomt niet om hen direct te beschuldigen. Ook DLM Plus valt in de prijzen. De inhoud van het rapport vormt echter “niet per definitie een weergave van het standpunt van de Minister van Binnenlandse Zaken”. Ondertussen worden wel tientallen alternatieve media sites als ‘junk nieuws sites’ aangemerkt. Blijkbaar is O. niet erg gelukkig met deze media.

Ollongren laat zich verleiden tot het verspreiden van dit soort belachelijke plaatjes. Lees verder Ministerie ….met rapport over alternatieve media

 

Daar moet je dan als alternatieve media tegenaan. Zoals Tilasmi Frigge dat bijvoorbeeld doet. Hij is geïnterviewd door Eric van den Berg voor het NRC en heeft het volledige interview opgenomen en op You Tube gezet. Met name Frigges strijd tegen het nepnieuws gehalte van de NOS komt ter sprake in het drie en een half uur durend interview. Het verslag dat het NRC publiceerde vond Frigge eenzijdig en stigmatiserend. Vandaar dat hij het complete interview publiceert zodat de geïnteresseerde lezer kan kijken wat er aan de hand is.

Recent is in Nederland Sypke Zeilmaker ( Internetjournalist in de cel gegooid wegens kritiek op ambtenaren) opgepakt.
Zeilmaker is door 3 politie-agenten overvallen in zijn woning, tegen de grond gesmeten en geboeid afgevoerd naar een cel in Leeuwarden. Hij is opgepakt wegens bedreiging van een ambtenaar van een Friese gemeente.

Julian Assange

Natuurlijk zijn er nog veel meer botsingen tussen de overheden of het multinationale bedrijfsleven en alternatief nieuwsbrengers. Het meest beroemde voorbeeld is Assange. De Australische journalist en klokkenluider Julian Assange is opgesloten voor zijn aandeel in het brengen van nieuws over de oorlogsactiviteiten van de VS. Hij zit in een Engelse cel in afwachting van een uitleveringsverzoek van de VS. Dankzij wereldwijd verzet tegen zijn psychische foltering door de Britten wordt Assange nu waarschijnlijk medisch behandeld.
Lees verder Democratie Verenigd Koninkrijk kraakt door behandeling van Assange

Abby Martin

Ze is Amerikaans journalist, kunstenaar en presentator van The Empire Files, een programma dat zij al een aantal jaar maakt voor de Latijns-Amerikaanse nieuwszender TeleSUR. Hiermee bekritiseert ze de VS, onder andere door de sancties tegen Venezuela aan te kaarten.
Lees verder Galerij der Moedigen: Abby Martin buigt niet voor Amerikaanse sancties

David Icke

De Engelse criticus die Australië niet meer in mag omdat hij zich ‘antisemitisch’ zou hebben uitgelaten volgens de Australische regering. Ik heb tevergeefs geprobeerd hiervan iets terug te vinden in zijn video-boodschappen. Icke is al dertig jaar actief als alternatief medium.
Lees meer David Icke onthult Deep State via tour door Londen

 

Rob Vellekoop, 2 februari 2020

 

6 Comments

 1. Daarom moet je van baudet en wilders niet alles aannemen?
  Dit zijn trollen die de verzetters in beeld moeten krijgen!

 2. Beste Rob,
  Dankzij internet komt de alternatieve media tot bloei.
  De globalisten hebben zich vergist in de kracht van het internet.
  Internet verbindt de sociale klassen die te leiden hebben van de
  globalisten. Het is de medium voor mensen om zich uit te spreken en informatie te krijgen. Met andere woorden ze graven hun eigen graf waarvan zij dachten juist meer controle te krijgen op de bevolking !

  met vriendelijke groeten,
  Ger Kloosterman.

 3. wederom bedankt voor je inspanningen
  om een goed geïnformeerde site on-line te houden
  …….
  heel belangrijk voor de mensen, zoals ik,
  die graag wat meer willen weten
  als de informatie die voor handen is
  en op straat ligt

  met de intrede van camera’s overal
  met name in de politieke arena
  kan iedereen wel bedenken
  dat er door veel politici voor de ‘bühne’
  maar een eind weg gebabbeld wordt
  blablablabla…….en
  met als Rutte toch wel de leukste acteur
  dat compliment wil ik hem niet onthouden

  groetjes aan alle leuke mensen
  Petronella

  zou Mark misschien familie zijn van Edwin Rutte
  ook zo’n kanjer bij de kindertelevisie

 4. Die nep vertoningen die baudet ten toon spreid, daar kan nepoverheid niks tegen beginnen. ..
  .?

 5. Katja O. is die baggersite van Chris Klomp vergeten. Zijn zulke slechte stukken dat de fake news brigade een nieuwe laptop en doosje oxa komt brengen. Misschien dat het helpt? Bespaart je op de ruiten. Heeft Chris nieuwe ramen, blijft ie nog steeds bagger schrijven.

 6. erg jammer dat deze goede en eerlijke site
  vaak ondermijnd wordt door rare berichten
  van mensen die, waarschijnlijk aangetrokken door
  het anonieme karakter, de meest onbegrijpelijke
  en niet te volgen berichten doen uitgaan

  er is in het verleden een periode geweest
  dat er op deze site helemaal niet gereageerd
  kon worden door de lezers
  dat was een kortstondige verademing
  althans voor mij

  maar dan is het toch jammer voor die mensen
  die wel op een serieuze wijze een bijdrage kunnen
  en willen leveren met een degelijke inhoud

  graag zou ik daarom willen oproepen
  tot een boycot van het soort berichten,
  die vallen onder onbegrijpelijk en waarop
  geen enkel antwoord mogelijk is en die
  tevens (mijns inziens) ook nog schadelijk zijn
  inzake het beeld van DLM naar buiten toe

  gevolg daarvan is dat het aantrekken
  van mensen die zich willen inzetten
  en die ook daadwerkelijk een goede
  bijdrage kunnen leveren

  ernstig verstoord wordt
  ik hoop op instemming van regelmatige lezers
  zodat rare onbegrijpelijke en ondermijnende
  berichten gewoon geweigerd worden
  om de site tot een hoger niveau te tillen
  groetjes

  helaas zal er dan een soort van
  naming en shaming moeten plaatsvinden
  wie is er voor?
  ter afsluiting:
  waardeloze comments zullen door mij worden
  overgeslagen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.