30 mei actiedag in Den Haag/provincies tegen coronamaatregelen en aantasting burgerrechten

Aanstaande zaterdag 30 mei staan een aantal vreedzame demonstraties gepland tegen het coronabeleid van Rutte. Dat dit in democratisch Nederland niet eenvoudig te organiseren valt zegt veel over de gespannen sfeer die heerst tussen de burgers en naar nog meer macht hunkerende politici.

De uitbraak van corona wordt door de machthebbers misbruikt om de bevolking de mond te snoeren, te beginnen met het feitelijk onmogelijk maken van demonstraties. Desondanks laten veel medelanders zich niet ontmoedigen, maar komen aanstaande zaterdag op voor de rechten van alle Nederlanders.

Protestacties Den Haag

Om 10 uur op de Koekamp – Burgerdemonstratie – (meer info)

“Namens de organisatie van Nederland in opstand

Willen wij iedereen bedanken voor zijn inzet de afgelopen tijd. Ideeën, hulp, steun en donaties.
Zonder jullie hadden we dit nooit gekund.

Wij gaan zaterdag als burgers en organisatie voor een vreedzame demonstratie en dat kan alleen met jullie hulp. Houdt rekening met die (…) 1’5 meter regel zodat de demo doorgang kan hebben.

Nogmaals iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en komende inzet tijdens de demo
Ons respect en dankbaarheid voor alles en houd het veilig en leuk 30 mei mensen.
Zie jullie de 30e”


Van 12 tot 18 uur op het Malieveld – Demonstratie van het volk (meer info)

“Onze demonstratie op het Malieveld, in welke vorm dan ook, zal vreedzaam plaatsvinden. Dit willen wij graag extra benadrukken door alle Facebook berichten die de ronde doen. Al onze demonstraties zijn vooralsnog altijd zonder conflicten verlopen en zullen we dit keer weer alles doen om ook deze demonstratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Om 12 uur Schelpenpad – Demonstratie Gele Hesjes

Demonstraties in de provincie

Groningen, Groningen 30 mei 13:00h Link
Friesland (Fryslân), Leeuwarden 30 mei 13:00h Link
Drenthe, Assen 30 mei 13:00h Link
Overijssel, Zwolle 30 mei 13:00h Link
Flevoland, Lelystad 30 mei 13:00h Link
Gelderland, Arnhem 30 mei 13:00h Link
Utrecht, Utrecht 30 mei 13:00h Link
Noord-Holland, Haarlem 30 mei 13:00h Link
Zuid-Holland, Den Haag 30 mei 13:00h Link
Zeeland, Middelburg 30 mei 13:00h Link
Noord-Brabant, ‘s-Hertogenbosch 30 mei 13:00h Link
Limburg, Maastricht 30 mei 13:00h Link

Vreedzaam

Alle georganiseerde demonstraties voeren vreedzaamheid hoog in het vaandel. Ze geven aan dat ze er alles aan zullen doen om de protesten zo ordelijk mogelijk te laten verlopen waarbij ze het maximum van 30 personen zullen bewaken. De mensen die daarbuiten rondlopen hebben dus niets met de demo’s te maken.

De mensen willen absoluut geen herhaling van de laatste demonstratie in Den Haag, die door toedoen van de politie gewelddadig werd. (lees artikel)
Er vinden daarom gesprekken plaats met de politie, waaronder het gesprek dat Tinus Koops op 26 mei voerde. (beluister het hele gesprek)

AD

De massa media, dit keer via het AD, doen overigens hun uiterste best deze acties zo belachelijk mogelijk te maken of in een kwaad daglicht te stellen. Deze media zijn net als het coronakabinet de weg kwijt, want alle wetten en regels in ons land dienen in overeenstemming te zijn met de Grondwet, waarin de grondrechten van alle Nederlanders zijn opgenomen. Demonstreren is nog steeds een grondrecht, dat burgemeester Remkes daar anders over denkt is diens probleem, niet dat van de vele kritische burgers die zien dat ons land afstevent op een 1,5 meter dictatuur.

Ik citeer het artikel van het AD met als suggestieve titel “Den Haag doorziet trucje van demonstranten: ‘Ze proberen coronaregels te omzeilen’”.

Als je kijkt in welke bochten de organisatoren van de demo’s zich moeten wringen om hun demonstratie te laten goedkeuren door de burgemeester van de Hofstad dan is er amper nog sprake van een recht. Het is zo langzamerhand een smeekbede om alsjeblieft binnen de belachelijke voorwaarden en regeltjes te blijven om te MOGEN demonstreren. Ook daaruit blijkt zonneklaar het geringe democratische gehalte van NL. Burgers krijgen steeds minder ruimte om hun mening te uiten en de rest van ons land slikt dit blijkbaar als zoete koek.

 

Rob Vellekoop, 27 mei 2020

8 Comments

 1. Bravo voor nederland enfin jullie visie op de zaak en het protest niet zo in mijn land daar blijft de misleiding troef

 2. Bill Gates oftewel Baal Gates heeft Windows nog niet eens Virusvrij kunnen houden, en deze stinkendrijke charlatan (kwakzalver) noemt zxijn Vaccine The Final Solution, is iedereen blind? vertaald naar het Duits is dat Endlosung, net als Nazi Duitsland destijds, en begrijp dat die Bill daar ook afstammeling van is!!!
  Sinds wanneer is een questionable miljardair ineens de baas in de wereld, We zijn intussen stiekem een zware Crisis ingetrokken die straks pas duidelijuk gaat worden, en alles waar we tegen protesteerden willen ze ons nu verplicht opleggen, open de Ogen, 5G drukken ze ook door, surveilance tot in je slaapkamer, en erger, want het zijn wapens! wakker worden Nederland Het is een wereldcoup van de Nieuwe wereldorde!

 3. It is not about the event, it is about the aftermath, zoek maar op in Youtube!

 4. Covid 19 is Certificate of Vaccination IDentification 1=A 9=I AI Artificial Intelligence, Nanobotjes in het Vaccin, geinjecteerd met Luciferase als Enzym, De naam alleen al, mensen, onderzoek die shit, want het is letterlijk van levensbelang!

 5. Dit geeft maar weer aan dat er echt domme mensen bestaan. Triest triest…..Zo veel doden en mensen het ziekenhuis in…En jullie gaan demonstreren…Ik vind het tenenkrommend…En schaam me ervoor om Nederlander te zijn….

 6. Het is niks en het wordt niks. In Nederland blijven ze lekker `slapen `.De meesten zijn niet zo slim om eens verder te kijken dan NPO-RTL en linse kranten. Ze denken dat je op youtube wat muziek en filmpjes vind.
  Waar zijn de
  ZZP-ers….hoeveel zijn er al of gaan binnenkort failliet
  horeca ondernemers die over de kop zij gegaan
  ouders die voor hun kinderen zouden moeten opkomen: want die worden het ‘kind”van de rekening ( de schulden moeten toch worden terug betaald )
  Alleen met duizenden tegelijk kun je iets te bereiken.
  Rutte lacht in zijn vuistje met deze geweldige opkomsten

 7. Was vandaag bij ‘demonstratie van het volk’ in Den Haag. Hulde voor organisator Yuri!

  Was rustig toen ik aankwam. Yuri gaf aan dat demonstraties van meer dan dertig mensen ter plekke waren verboden door de politie in opdracht van de burgemeester. De politie had de toegangswegen vanaf het centraal station naar Plein 1813 (niet Malieveld) waar demo plaatsvond, afgezet. Daarom had de rest geen andere keus dan huiswaarts te keren. Uiteraard druist de houding en het gedrag van de burgemeester van Den Haag, ‘stad van oorlog & onrecht’, in tegen de grondwet en basisrechten van elke burger. Begreep dat Yuri desondanks doorgaat. En ik kom weer want…

  de Franse ‘gele hesjes’ zijn ook ooit piepklein begonnen en zijn nu zeer massaal. Dat kunnen wij ook. We kunnen dat zodra we beseffen dat we een eenheid vormen. Geen individuele ego’s maar een eenheid.

  Deze eenheid is altijd opzettelijk verstoord door de psychopaten die het in deze psychopathische wereld voor het zeggen hebben, waaronder de machthebbers van de overheden. Divide et impera. Maar mensen raken in rap tempo bewuster: Echte mensen zijn liefdevol en erkennen geen ongelijkwaardigheid tussen wit-zwart, hetero-homo, jood-gereformeerd, Afrikaan-Amerikaan, vrouw-man, dik-dun, dom-slim. Het is een strijd tussen liefde en kwaad; een strijd tussen humans met humaniteit (=empathie & gewetensvolheid) tegenover psychopaten (=intraspiecies predators, aldus professor Robert Hare). Echte mensen zijn van nature liefdevol, wat ook blijkt uit het boek ‘De meeste mensen deugen’ van dr. Rutger Bregman. Liefde=bewustzijn. Als we dit kenmerk van bewustzijn bij anderen onderscheiden, ondanks kleur, geslacht etc. ervaren we de eenheid en kunnen we een onverslaanbare en kolossale macht vormen tegen het piepkleine groepje kwaadaardige psychopathische heersers dat ons terroriseert en tot slaaf heeft gemaakt.

  Tegen Kees, die ons domme mensen vindt, zeg ik: beste Kees gebruik je intuïtie, gevoel en gezonde verstand en doe zélf eens onderzoek in plaats van te vertrouwen op het NOS-journaal, de NRC, de WHO en het RIVM. Dat deed de brave Duitse burger in Nazi-Duitsland ook… “Vestig op prinsen geen vertrouwen”: Leg je autoriteit niet bij de ander, dat is precies wat wij als ‘domme mensen’ na uitvoerig onderzoek (ja, ook ik las ooit de NRC en keek het Journaal) niet langer meer willen doen. Wij zijn onze eigen autoriteit!

 8. Kees, ik neem aan dat je dat sarcastisch bedoelt, anders moet je eens ophouden met je Emotionele chantage, schuilen achter emoties is laf! Heeft niks met de realiteit te maken, klein zeik kind, ga lekker bij je moeder uithuilen, en laat het echte denkwerk aan volwassenen over!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.