Stop5GNL gaat in hoger beroep tegen de Staat

123rf

Stichting Stop5GNL zet door ondanks dat ze het kort geding op 4 mei van de Staat hebben verloren. Ze gaan in hoger beroep voor eind juni tegen de uitspraak die blind vaart op het oordeel van de Gezondheidsraad, RIVM en de ICNIRP. Deze instanties zeggen dat er geen onredelijke risico’s kleven aan 5G.

Onverantwoord

De overheid mag echter van de voorzieningenrechter doorgaan met de voorbereidingen voor de uitrol van 5G.

Wat Stop5GNL betreft is een uitrol niet verantwoord en daardoor onrechtmatig. Zij zeggen dat er binnen de wetenschap een te grote onzekerheid over de gezondheidsrisico’s heerst. Ze hebben daarvoor een groot aantal onderzoeken aangedragen die peer reviewed zijn verschenen in wetenschappelijke tijdschriften en afkomstig zijn van gerenommeerde instituten.

Stichting vindt dat de uitrol van 5G moet worden gestaakt totdat voldoende is aangetoond dat hieraan geen reële en ernstige gezondheidsrisico’s kleven. Dat kan de Staat nu niet aantonen. De gezondheidsrisico’s worden op dit moment niet uitgesloten door de Staat en er is nog onvoldoende onderzoek gedaan hiernaar. Toepassing van het voorzorgsbeginsel is dan ook absoluut noodzakelijk. Als de uitrol wel wordt voortgezet, stelt de Staat zijn burgers namelijk bloot aan een onomkeerbaar gezondheidsrisico. Dit schrijft de stichting op hun website.

Publiciteit

Het voeren van het kort geding alleen al heeft veel publiciteit opgeleverd. Stop5GNL heeft veel aandacht gekregen in de media. Al vind ik dat in alle eerlijkheid gezegd moet worden dat daartegenover een enorme publiciteitscampagne voor 5G gevoerd wordt door de telecom bedrijven. Dat dit allemaal niet even eerlijk gespeeld wordt blijkt wel uit het volgende fake nieuws.

Onder invloed van de industrielobby bij de uitrol van 5G worden dubieuze geleerden naar voren geschoven die het grote publiek beïnvloeden. Deze geleerden richten hun pijlen op wetenschappers die waarschuwen voor het stralingsgevaar van de nieuwe, snelle internetverbinding 5G.

Leids integriteitsexpert Toon Kerkhoff noemt dit soort berichtgeving – waar grote bedrijven baat bij hebben – ’pseudowetenschap’.

Straling

Antennes van telecommunicatiesystemen zenden elektromagnetische golven met een bepaalde frequentie uit, waardoor mensen digitaal met elkaar kunnen communiceren. Elektromagnetische golven met een dergelijke hoge frequentie, ioniserende straling genoemd, kan het DNA van lichaamscellen beschadigen. Schade aan het DNA kan kanker veroorzaken.

De richtlijnen van de International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP) vormen de basis voor de Nederlandse blootstellingslimieten aan elektromagnetische velden. ICNIRP is een internationale non-profitorganisatie die advies geeft over de gezondheids- en milieueffecten. De ICNIRP-richtlijnen zijn voor het eerst vastgesteld in 1998 en sindsdien grotendeels hetzelfde gebleven.

De Gezondheidsraad is door de Tweede Kamer om advies gevraagd over de mogelijke gezondheidsrisico’s van 5G. Hun rapport wordt verwacht in juli 2020.

Het RIVM heeft literatuuronderzoek gedaan naar diverse ziekten en stoornissen, maar geen bewijzen voor enig verband met blootstelling aan elektromagnetische golven gevonden. Volgens het RIVM geven alle wetenschappelijke onderzoeken samen geen bewijs dat blootstelling onder de ICNIRP-limieten schadelijk is.

De rechter heeft de mening van deze drie instituten dus gevolgd in zijn uitspraak.

Jarenlang

Al jarenlang werken grote groepen verontruste Nederlanders aan meer bewustzijn over de schadelijke gevolgen van EMV. Op alle mogelijke manieren hebben zij bestuurders en politici benaderd. Ze hebben hen geïnformeerd over onderzoeken die schadelijke effecten aantonen, over Europese resoluties die pleiten voor meer bescherming, er zijn informatieavonden georganiseerd, handtekeningen verzameld en demonstraties gehouden. Duizenden burgers wijzen de overheid steeds op hun verantwoordelijkheid om de eigen bevolking te beschermen tegen de risico’s van straling.

Stop5GNL is een stichting die als doel heeft het beschermen en bevorderen van de gezondheid van Nederlandse ingezetenen in het algemeen en in het bijzonder in verband met elektromagnetische velden.

Rob Vellekoop, 12 juni 2020

5 Comments

 1. Een kleine rectificatie:

  “Elektromagnetische golven met een dergelijke hoge frequentie, ioniserende straling genoemd, kan het DNA van lichaamscellen beschadigen”

  Het gaat hier om niet-ioniserende straling (en dus niet om ioniserende straling). De ICNIRP is van mening dat alle niet-ioniserende straling niet gevaarlijk is, op basis van het wetenschappelijke onderzoek dat zij citeren. Er zijn ook wetenschappers die van mening zijn dat niet-ioniserende straling wel gevaarlijk is.

  Het is momenteel mogelijk om beide kampen succesvol te verdedigen, op basis van welke wetenschappelijke onderzoeken worden geciteerd (en welke worden genegeerd). Dit geldt voor meerdere ‘populaire’ onderwerpen vandaag de dag, hierbij wordt zorgvuldig uitgekozen wetenschappelijk onderzoek als algemeen aanvaarde consensus gepresenteerd. Waarmee het in feite politiek is geworden en niet langer wetenschap.

  Dr Devra Davis heeft een aantal uitgebreide presentaties gegeven, te vinden op diverse media-platformen. Zij is van mening dat er ook aan voorgaande generaties gevaren kleven.

 2. De antennes in de omgeving zijn niet het grootste probleem, het echt probleem zit is het aan het oor houden van de eigen mobiele telefoon, die straling heeft dezelfde hoge frequentie ( als een magnetron)en kan het weefsel in het hoofd wel beschadigen vooral bij extensief en langdurig gebruik. dus voor mij geen G5 !

 3. Rechtertjes zijn corrupt tot op het bot! Als je procedeert tegen de (r)overheid heb je geen kans! Of ze saboteren een fatsoenlijke rechtsgang (zie viruswaanzin.nl) en zetten het corrupte rechtertje muts Hoekstra erop die altijd in het straatje van de criminele staat der Vernederlanden spreekt!
  Het enige wat we kunnen doen is alles tegenwerken en negeren wat de nazi’s ons opdragen!

 4. Aan allen. Kan iemand mij (met bewijzen graag) aantonen waarom 5G gevaarlijker is dan het huidige 4G? Ik ben de goede argumenten nog niet tegengekomen

 5. Rob, ik heb veel waardering voor jou en je website, behalve jouw berichtgeving over 5G. Zie mijn oproep hier boven. Zoals ik verwachtte komt hier geen inhoudelijke reactie. Die ben ik ook nergens anders tegengekomen. Als je lezers niet reageren, verwacht ik toch van jou als verantwoordelijke voor deze site dat je mij een onderbouwd anteoord geeft. En ja, electro machnetische straling kan gevaarlijk zijn, dat is mij bekend, maar dat is mijn vraag niet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.