Hoogleraar:”Waarom blijft het RIVM foute info verstrekken?”

Pierre Capel vertelt in een video van Café Weltschmerz op welke manier het RIVM foute informatie verstrekt over  corona / covid-19. Het Parlement zal op of direct na 20 augustus de beslissing om de Spoedwet aan te nemen baseren op deze blijkbaar foute informatie waardoor ons land zeer waarschijnlijk in een tweede lockdown zal gaan.

WHO

De emiritus hoogleraar immunologie begint zijn betoog met twee fouten van de WHO (Wereld GezondheidsOrganisatie). In de eerste plaats hebben ze de definitie van pandemie veranderd, waardoor via een veel te simpel rekenmodel zij iets tot een pandemie kunnen uitroepen. Daarnaast heeft de organisatie, toen ze nog niet veel over covid wisten, deze op lijst A van ziektes geplaatst. Dat betekent dat corona wordt gerekend tot ziektes die een kans op overlijden geven van 50 tot 80 procent, zoals pest, pokken en ebola, en dergelijke.

Basis

De basis van de bevindingen van de WHO is onderzoek uit de jaren dertig. Hier kwam uit dat besmetting door grote druppels plaatsvindt. Ook dat door de 1,5 meter besmetting kan worden voorkomen. Capel vertelt echter dat niet de social distancing (1,5 meter), maar de aerosolen en dan met name ventilatie het probleem is. Dat geeft hij heel eenvoudig aan en kan iedere lezer in PubMed nazoeken.

2011 & aerosolen

Volgens een studie uit 2011 “The role of particle science”, blijken aerosolen (dat zijn kleine druppeltjes van nog geen 10 micrometer) het meest gevoelig om griep over te brengen. Deze deeltjes, zegt de hoogleraar, zijn zo klein dat ze in de longen gaan zitten. Bij hoesten komen de kleine deeltjes in de lucht en deze kunnen in slecht geventileerde ruimtes uren blijven hangen. Dus vraagt de professor zich hardop af, waarop is dan de 1,5 meter gebaseerd?

OMT en RIVM

Volgens de immunoloog nemen het OMT en het RIVM ventilatie vanwege de aerosolen niet serieus, omdat dit niet aangetoond zou zijn. Dit is een hoogst merkwaardige mening van deze instanties, dat blijkt als Capel ons bij de hand neemt en voert door wetenschappelijke publicaties. Zelfs die van het RIVM zelf.

PubMed

De prof neemt de lezer (dus ook het geïnteresseerde parlementslid, dat straks misschien een keer zijn geweten volgt in plaats van de fractiediscipline bij de stemming over de Spoedwet). Het blijkt dat over de verspreiding van een virus via aerosolen 3100 wetenschappelijke artikelen zijn geschreven. Sinds 1954 zijn er al studies over. In 2020 zijn er zelfs 545 artikelen die voornamelijk gaan over de transmissie van COVID.

Vandaar dat de hoogleraar het een zorgelijke ontwikkeling vindt, dat het RIVM beweert dat over aerosols weinig te vinden is.

Studies RIVM

De hoogleraars bevindingen worden nog meer opzienbarend wanneer hij laat zien welke studies door het RIVM zelf zijn uitgevoerd, over aerosolen!

In 2010 heeft het RIVM aerosolen en druppeltjes vergeleken, niet alleen of er overdracht van het virus is, maar ook of het infectueus is. In dit artikel tonen ze duidelijk aan dat in aerosolen niet alleen virussen kunnen zitten. Ze blijken op deze manier zelfs vele malen besmettelijker te zijn.
Daaruit blijkt, zo vervolgt Capel zijn verhaal, dat je in de eerste plaats een flinke dosis virussen moet krijgen om het virus op te nemen om daarna geïnfecteerd te zijn. Dat betekent niet dat je altijd ziek wordt.

“De aerosolen hebben niets met de 1,5 meter van doen.”

PCR test

Ook bij Capel krijgt de PCR test er van langs, zoals bij al zoveel deskundigen, die door de massa media echter niet worden geciteerd. Volgens de hoogleraar kan je met een pcr test geen actieve virussen testen. Wel is de test ontzettend gevoelig zodat een heel klein stukje DNA van een virus al genoeg is voor een positieve test.

Capel:

“We zien bij de tweede golf, die zogenaamd aanwezig is, wordt helemaal niet gekeken naar besmetting, maar of er ergens een fragment van een virus in de neus te vinden is.”

De test is zo gevoelig dat 1 molecuul al voldoende is.

Conclusie

“Het RIVM heeft alles in huis om alle vragen te beantwoorden… we moeten hen alleen vragen hun werk te doen!”

Aerosolen blijven heel lang in de lucht. De luchtcirculatie is heel belangrijk. De echte aandacht vindt Capel moet de regering besteden aan luchtbehandeling in plaats van de 1,5 meter die er niets mee te maken heeft.

Tweede Golf

Wijzend naar de statistieken vindt de hoogleraar het opmerkelijk dat tijdens de tweede golf (met besmettingen) het sterftecijfer nagenoeg nul blijft. Er zijn soms dagen dat er mensen overlijden, zegt hij, maar die info is erg merkwaardig want de leeftijd van de overledenen staat er niet bij. “Ze vergelijken appels en peren met elkaar.”

Capel:”De voorspelling van de tweede golf eiste dat deze moest komen en hoe we dan moeten knoeien maakt niet uit, als we hem maar vinden. De hele angstmakerij is onnodig.

“Waarom doen zij (Red. RIVM) niets en blijven zij foute informatie verstrekken?
Want de aerosolen zijn al vele jaren bekend.

Video van Café Weltschmerz

Samenvatting van de video, Rob Vellekoop 16 augustus 2020

6 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Na dinsdag 3 november 2020 is iedereen helemaal niet meer ziek,dan gaat alles weer kei goed,zowel economie als met het kapitaal….kortom nog effe door bijten in hun zure appel.

  Mens blijf gezond en houdt moed zou ik zeggen!!

  Ik dank U!

 2. Ik kan mij niet voorstellen dat politiek en media wat Pierre Capel hier uitlegt niet weten. Zij worden overladen met brieven van ongeruste gewone mensen en deskundigen. Wat is dan de reden dat de politiek en vooral de media botweg de robuust onderbouwde nieuwe inzichten blijven negeren en zelfs wegwuiven als ‘fake-news’ en complottheoriën?
  Kan het zijn dat zij als de dood zijn dat ze moeten erkennen dat het vasthouden aan de corona maatregelen geen enkele zin meer heeft maar daarentegen steeds rampzaliger wordt voor onze samenleving? Dat erkennen zou het einde van deze regering betekenen die daarna, wellicht, als verantwoordelijken, voor de rechter zullen moeten verschijnen met de aanklacht dat zij willens en wetens een sociale en economische ramp hebben veroorzaakt met vele, vele onnodige doden en verwoeste levens. (Onder andere door het verbieden van de hydroxichloroquine/zink/azitromicine kuur). Is dat de reden dat zij door middel van list en bedrog deze onmenselijk toestand willen laten voortduren, totdat Bill Gates met de verlossende spuit komt?

  Als dit het niet is kan niet anders dan dat hier een plan achter zit, een smerig complot om het steeds bewuster en opstandig wordende volk onder de duim te krijgen en houden. Want wat men ons probeert wijs te maken, dat we belaagd worden door een dodelijk virus, gelooft natuurlijk geen enkel redelijk weldenkend mens niet meer.
  Hoewel; als een professor doctor beweert dat we aan het virus kunnen ontkomen door een clowns-neus op te zetten en alleen nog maar achteruit te gaan lopen zal de helft van het goedgelovige volk daar gehoor aan geven en de andere helft verwijten dat niet te doen.

 3. De nederlanders zijn corrupte manipulaties enorm beu!
  Bestuurders als Marx Rutte moet beseffen,dat hij zich moet verantwoorden?

 4. In de politiek gaat dit nou eenmaal anders,zodanig dat ze glashard tegen wit zwart zeggen?
  Daarom moeten er koppen rollen

 5. Politici worden strak aan de lijn gehouden door de elite achter de schermen. Elke mogelijke expressie voortkomend vanuit enige interne gewetensproblematiek wordt in de bron meteen onderdrukt middels pressiemiddelen zoals het vrijgeven van bewijs van bezit van CP bijvoorbeeld. Vergis je niet, de elite handelen wereldwijd in kinderen en vrouwen en verleiden politici hiermee. Geheime opnamens worden dan als pressiemiddel gebruikt, naast andere meer orthodoxe bedreigingen. Dit gebeurd ook met Hollywood celebs trouwens. Iedereen die buiten de boot stapt wordt dan aangepakt.

  Deze pandemie is nep, en corona virussen bestaan al heel lang. Het is slechts een gecreerde situatie om ‘oplossingen’ te bieden die de elite nog meer macht zullen geven over ons.

  Deze tijdsperiode is voor ons alleen beangstigend, maar tegelijk uiterst belangrijk en interessant.

  Dank je wel Rob voor jouw aandeel in het verstrekken van informatie.

 6. Hij slaat de spijker op zijn kop!
  Weg bij de who en de poortfunctie bij de artsen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.