Rulof’s inzichten zijn hard nodig om overeind te blijven in deze tijd

Graag deel ik dit met iedereen, omdat deze kennis ons helpt te begrijpen wie we zijn en waarom we hier zijn. Daarnaast biedt het antwoorden op de belangrijkste levensvragen. En het mooiste is, iedereen kan hier gratis online kennis van nemen. Dus ongeacht de omvang van je portemonnee, dit is voor iedereen bereikbaar. Het enige wat je zult moeten doen is over de grenzen heenstappen van wat ons van jongs af aan is aangeleerd en geïndoctrineerd.

Rulof heeft 27 boeken op zijn naam. Hij leefde in ons land in het begin en midden van de vorige eeuw. Eind 1800 werd hij geboren in ‘s Heerenberg en verhuisde daarna naar Den Haag. Via dit medium is een ongekende hoeveelheid kennis aan de mensheid doorgegeven, met name over het leven van de ziel. Mijn eerste kennismaking met deze man was met het boek de Kringloop der ziel.

De Stichting De Eeuw van Christus is de uitgever van de nalatenschap van Rulof. Zij stellen de boeken beschikbaar zowel online als op papier en naast het Nederlands ook in andere talen. De online versies zijn gratis en staan op de site rulof.nl. Ook heeft de uitgever een lijvige toelichting geschreven op de boekenreeks, die via dezelfde site te bestellen of in te zien is.

Kringloop der ziel

Mijn eerste kennismaking met de boeken van Rulof dateert van twintig jaar geleden. Toen was ik een jaar lang bezig om me door het boek De kringloop der ziel heen te worstelen. Het verhaal riep zoveel afkeer en ongeloof bij me op dat ik het wel een tiental keer heb weggelegd en er weer aan ben begonnen. Dat boek zal me voor altijd bijblijven. In eerste instantie riep het zoveel ongeloof bij me op dat ik na vijf pagina’s er al genoeg van had. Toch was er steeds weer iets waardoor ik de draad weer oppakte en verder ging. Totdat het me teveel werd.

Na het ongeloof kwam de verwondering, wat later twijfel afgewisseld met boosheid. Kortom het raakte me diep. Daarbij kon ik gewoonweg niet alles begrijpen wat er stond, pas nadat ik het meerdere keren gelezen had, werd het me steeds duidelijker. In het boek passeren een aantal personen (zielen) die elkaar al in eerdere levens waren tegen gekomen en nog iets met elkaar moesten uitklaren, omdat alles wat we doen een kwestie is van oorzaak en gevolg. Geen enkele handeling blijft zonder gevolgen.

Verder komt er onder andere in aan bod de geestelijke gevolgen van zelfmoord, de universele liefde waar je leven na leven als ziel naar toe werkt door met ons innerlijk bezig te zijn en het gevoel te verruimen en de tweelingziel.

De 27 boeken van Jozef Rulof die ook online gelezen kunnen worden.

Waarschuwing van de uitgever

Als verklaring van allerlei verschijnselen gebruikt de schrijver woorden en begrippen die horen bij het maatschappelijke denken van de eerste helft van de vorige eeuw. Hierdoor stemt hij zich af op het wereldbeeld van zijn toenmalige lezers.

Boek na boek bouwt de schrijver daarnaast het zielsniveau op, waarbij de menselijke ziel centraal staat.
Om het leven op zielsniveau te verklaren, introduceert hij nieuwe woorden en begrippen.
Daardoor komen er nieuwe verklaringen, die de informatie uit de vorige ronde over bepaalde onderwerpen aanvullen.

Meestal echter vullen de verklaringen op zielsniveau de eerste beschrijvingen niet aan, maar vervangen ze die.

Zo schrijft hij bijvoorbeeld in maatschappelijke termen over een ‘leven na de dood’, maar op zielsniveau heeft het woord ‘dood’ geen betekenis meer.
Volgens Rulof gaat de ziel niet dood, maar laat zij het aardse lichaam los en gaat over naar de volgende fase in haar eeuwige evolutie.

De onbekendheid met het verschil tussen deze twee verklaringsniveaus zorgt voor woorden en opvattingen in de boeken waarover het huidige maatschappelijk denken gewijzigd is ten opzichte van de eerste helft van de vorige eeuw.

Rulof

Jozef Rulof is geboren in ‘s Heerenberg in 1898. In 1922 vestigt hij zich als taxi-chauffeur in Den Haag.

In een lichte trance krijgt Rulof de kennis van Alcar door van de boekenreeks, waarbij hij tijdens het schrijven kan voelen wat er wordt geschreven.

Op deze manier kan hij meegroeien met de doorgekregen kennis. Hierdoor zit er noodzakelijkerwijs een opbouw in de 27 boeken, die is namelijk afgestemd op de geestelijke ontwikkeling van het medium.

Alcar kan de verklaringen op zielsniveau pas geven als Jozef daaraan toe is.

Met het doorgeven van de kennis is gestart in 1933 met ‘Een blik in het hiernamaals’.

Op de website bij de beschrijving van Rulof’s leven staat dat om in harmonie te blijven met het gevoelsleven van Jozef Alcar hem alles wat in de boeken werd beschreven eerst zelf liet beleven.

Daartoe laat Alcar hem uit zijn lichaam treden. De boeken beschrijven hun gezamenlijke reizen door de duistere sferen en de lichtsferen.
Jozef ziet dat de mens na zijn overgang op aarde terechtkomt in de sfeer die bij zijn gevoelsleven hoort.

Christus

Een lastige hobbel om te nemen voor de christenen onder ons is het volgende inzicht dat uit de kennis naar voren komt. Dit is een relatie waar ik het aanvankelijk ook moeilijk mee heb gehad. Er wordt gemeld dat tijdens zijn leven op aarde Christus deze kennis niet kon doorgeven, omdat de mensheid daar toen nog niet aan toe was.

Christus werd al vermoord voor het weinige dat hij heeft kunnen zeggen.

Maar hij wist dat zijn orde deze kennis op aarde zou brengen, zodra er een medium geboren werd, dat hiervoor niet meer omgebracht zou worden.
Dat medium is Jozef Rulof, en de boeken die hij ontving luiden een nieuwe tijd in: ‘De Eeuw van Christus’.

Christus zelf had zich moeten beperken tot de kern van zijn boodschap: de onbaatzuchtige liefde.

In de Eeuw van Christus kunnen zijn leerlingen via Jozef Rulof tekst en uitleg krijgen hoe door het geven van universele liefde een mens zichzelf in gevoel verhoogt en hierdoor in hogere lichtsferen en kosmische levensgraden komt. Dat is de kern van de boeken. Dat is wat we in deze tijd het groeien van ons bewustzijn noemen.

Bron: Rulof.nl

Relativeren

Ik voel me een bevoordeeld mens dat ik al twintig jaar lang weet heb van de zaken die Rulof beschrijft. Ik heb de laatste serie van zijn boeken nog niet gelezen, de delen van de Kosmologie.

Maar ik ga dat zeker doen. Wat de kennis mij bracht, nadat ik er een aantal jaar mee heb geworsteld, is de zekerheid dat dit leven, waarin ik Rob Vellekoop heet, slechts een rimpeling in de vijver is die amper waarneembaar is. Onze levens zijn oneindig als ziel. Daarin komen we ieder leven, zowel in een lichaam als onstoffelijk, allerlei dingen tegen die we moeten leren om onderdeel te kunnen worden van de universele liefde.

Als je je hiervan bewust bent, vallen eigenlijk alle problemen van het leven in het niet. De dictatuur die nu over de mensheid wordt uitgerold door de cabal, waarvoor wij hen toestemming geven door de massale instemming, is ook maar een zuchtje wind in de eeuwigheid.

Daarom raad ik iedereen de boeken van Rulof van harte aan. Laat je choqueren, uitdagen en verrassen door de kosmische kennis die voor iedereen bereikbaar is. Het is een gemiste kans in dit leven om je er niet in te verdiepen.

> Rulof online lezen
> Rulof boeken bestellen

Rob Vellekoop, 14 januari 2022

17 Comments

 1. Ja, prachtige boeken. Ik doorliep jaren geleden hetzelfde proces als jij, Rob, van ongeloof, angst, boosheid, verwondering.
  Ik geloof echter niet alles voor 100% want ook in de sferen is er dubbelhartigheid, bedrog en leugenachtigheid.

 2. Ik kende de boeken al en ik vond ze helemaal niet schokkend. Maar juist een grote troost

 3. Geweldig Rob. Deze boeken verdienen de aandacht. De mensen verdienen deze boeken. Enorme steun in deze tijd!!!

 4. ik heb ze allemaal al gelezen ,Pittig/vaak moeilijk , maar overweldigend wat het met mij doet

 5. Fijn dat je deze boeken benoemt!!!
  Voor mij zijn ze een schat aan informatie en inzicht en steun.
  Dankbaarheid.

 6. Ha Rob, ik heb alle boeken destijds, jaren 80 gekocht en gelezen en daarnaast nog tientallen boeken w.o. die van Barbara Marciniak over de boodschappen van de Pleiadiers over ons DNA, Von Daniken en de boeken van Henoch. Na veel lezen en lezingen bijwonen kwam ik tot de conclusie dat er in de Rulof boeken niet wordt gerept over de matrix waarin wij als mens gedwongen zijn te leven en die is gecreëerd door een buitenaards kwaadwillend ras (Annunaki). Die matrix zorgt voor een kunstmatige reïncarnatie/want karma waar wij, tenzij we bewustworden van die gevangenis van de ziel, nooit uit bevrijd worden. Deze tijd staat voor juist DAT bewustwordingsproces, wat onze bevrijding kan betekenen. Kortgezegd is het juist de bedoeling dat we ons uit die zielrecycling bevrijden. Waarom vertelt Alcar dit niet. De sferen zijn tussenstations in diezelfde matrix. Welk buitenaards ras vertegenwoordigt Alcar. Alcar zegt over de mensheid op aarde, dat de macht bij slechts zes elitaire families ligt. Daar zegt hij niet veel over verder. De boeken waren voor mij stukjes van een puzzel die uiteindelijk 30 jaar verder door Robin de Ruijter en Helma Broekman verder werd ingevuld. Ik kan ook ter aanvulling de bijzondere lezingen voor deze tijd aanbevelen van Alex Collier op Youtube. Er is 1 boek in het bijzonder dat voor nu van belang is van Rulof en dat is het boek dat een beschrijving geeft van hem als hoge priester in Egypte, omdat het juist deze RA symbolieken van deze cultus nu trending zijn (pyramides, one eye, barbies en lego die plots op de egyptische toer gaan). De farao’s waren bijv. niet van deze aarde en waren halfgoden en bezaten bovenmenselijke krachten. Alcar geeft wel aan dat de pyramides door hen zijn gebouwd middels opheffen zwaartekracht en levitatie. Als priester is Rulof getuige van medische wonderen, die nu nog door mensen niet geëvenaard kunnen worden.
  Sorry, wellicht teveel tekst maar ik bedoel aan te geven dat als men echt wil ontdekken wie wij als mens, de boeken van Roelof een zeer goede start zijn.

  Bedankt Rob!

 7. Ga zeker deze boeken doornemen, kijk eens verder dan je eigen waarheid die je al kent en verruim je kennis van wat is waar en niet waar. blijf onderzoeken in het leven.
  Groet Rowdy

 8. Hi Astrid,

  Het is een interessante gedachte die je oppert over de matrix, waarin we gevangen kunnen zitten door ons karma.

  Het boek dat jij aanhaalt van Rulof heet Tussen leven en dood, en dat is een zeer intrigerend boek vanwege het occultisme van de Egyptenaren dat daarin naar voren komt.

 9. Hij bleef mens hè. Hij rookte en dat schijnt toch ook andere zaken aan te trekken. Ik heb veel steun aan de boeken gehad, nog niet alles gelezen. Maar heb ook mijn twijfels over bepaalde zaken.

 10. Hallo Rob,

  Wat bijzonder!
  Ook ik kwam ca 20 jaar geleden met “De Kringloop der Ziel” in aanraking en heb sindsdien vrijwel alle boeken van Rulof gelezen.

  Ik ben oprecht blij verrast over je artikel, want helaas ken ik niemand die ooit van Rulof gehoord heeft, laat staan zijn werk gelezen heeft.
  Het leest ook niet zo makkelijk weg natuurlijk.
  In “Blik op het Hiernamaals” moet men echt wel erg wennen aan het ouderwetse taalgebruik, de herhalingen en het vele verwijzen naar God.
  Zaken die in deze tijd, vooral bij jonge mensen, wel eens een belemmering kunnen zijn om deze prachtige boeken te lezen en doorgronden.

  Vooral “Ontstaan van het Heelal” vind ik zeer bijzonder vanwege het feit dat men toen nog geen idee had hoe het er allemaal toegaat en uitziet in het heelal en men nu zaken ontdekt die ik allang “wist” via Jozef Rulof, oftewel André.
  Een beter bewijs van zijn tochten met Alcar is er niet. Toch?

  Alcar komt in de boeken van William Gijsen (o.a. “Maak je Hemel op Aarde” en “De DNA-code van de Ziel”), weer aan het woord als Meester Anton. Je herkent hem echt!
  Deze boeken zijn overigens een stuk moderner en zeer zeker de moeite waard om te lezen.

  Dank voor de aandacht voor Jozef Rulof!

 11. Voor mij is de kosmologie van de Meesters via Jozef Rulof de grootste kosmische wijsheid op aarde! In de Sferen van Licht is er alleen maar liefde, onvoorwaardelijk! In de Sferen van Duisternis niet!

 12. Hallo Rob,
  Heel veel dank voor het attenderen op de boeken van Jozef Rulof. Ik krijg antwoorden op veel vragen die ik mij stel tijdens mijn leven.
  Zo indrukwekkend, zoveel diepgang.
  Fijn dat jij ons in deze bijzondere tijd jouw berichten stuurt.
  Ik wens je veel kracht en wijsheid, alles komt goed.
  Hartelijke groet,
  Sophie Hordijk

 13. beste Rob,
  ten overvloede nog mijn commentaar
  heel dankbaar voor info
  duurt lang voor je achter de waarheid komt
  jouw site heeft hier zeker aan bijgedragen
  ga zo door
  complimenten
  Nelleke

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.