IPCC schrijft over iets dat regeringen ontkennen: chemtrails

Het IPCC heeft het begrip chemtrails in het rapport van 2022 in een uitvoerig verslag toegelicht onder de naam Solar Radiation Modification. Terwijl ondertussen overheden het bestaan ervan volledig ontkennen.

IPCC

Het IPCC, Intergovernmental panel on climate change, is in 1988 opgericht door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) en het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP). Alle landen die lid zijn van de Verenigde Naties kunnen zich hierbij aansluiten. Het bestaat uit 195 staten waaronder de Verenigde Staten en Rusland, Frankrijk, Duitsland.

Dit bureau, dat in Zwitserland kantoor houdt, informeert overheden over de staat van kennis over klimaatverandering. Dit doen ze niet door eigen onderzoek, maar door alle relevante wetenschappelijke literatuur hierover te lezen. Iedere de zeven jaar publiceren ze hun belangrijkste vondsten in een publicatie, de zogenaamde “Assessment Reports” voor beleidsmakers en het publiek.

In het rapport ‘Climate Change 2022’ kunnen we vanaf pagina 1489 tot met 1494 allerlei interessante zaken lezen onder het kopje ‘Solar Radiation Modification’ (SRM). Het meest bekend van deze zaken is SAI, waarbij vliegtuigen, en dergelijke kleine deeltjes in de stratosfeer sprayen om het zonlicht tegen te houden.

SRM

Verschillende opties van SRM komen in het rapport aan bod, namelijk:

SAI – stratosferische aerosol interventies
door de injectie van reflecterende aerosol deeltjes rechtstreeks in de stratosfeer of een gas dat dan verandert in aerosolen die zonlicht reflecteren.

MCB – marine cloud brightening, het meer helder maken van wolken op zee.
dit gebeurt door zeezout te sproeien of andere deeltjes in wolken op zee, waardoor ze meer reflecterend worden.

GBAM – ground-based albedo modifications,
dat is bijvoorbeeld het witten van daken, veranderingen in het gebruik van land, zoals de bladeren van gewassen meer reflecterend maken, woestijn albedo (Albedo is de fractie van licht dat de oppervlakte reflecteert) verbetering, gletsjers bedekken met reflecterende vellen.

OAC – ocean albedo change,
dat is het laten toenemen van het albedo-oppervlak  van de oceaan met bijvoorbeeld microbubbels of schuim op het oppervlak.

CCT – cirrus wolk verdunnen,
om de planeet te koelen door de vermindering van de optische dikte en levensduur van de wolk en daarmee meer uitgaande lange golf straling naar de ruimte te laten ontsnappen.

Ook in het Rapport van 2023 hebben de deskundigen hun bedenkingen voor de inzet van SRM. Zij melden op pagina 72 van het synthesis report Cimate Change 2023, dat het door toe te passen een brede reeks van nieuwe risico’s voor mens en ecosystemen zou kunnen geven, die niet goed begrepen worden. Het heeft weliswaar de potentie om de opwarming te verminderen binnen 1 a 2 decennia, maar kunnen niet het klimaat in zijn vorige staat terugbrengen.

Nergens staat overigens dat SRM al wordt ingezet, wel dat ermee wordt geëxperimenteerd, maar dat is ondertussen een bekend verhaal.
Toch verschijnen er steeds meer strepen aan het firmament, zijn er ‘extreme weerstoestanden’, ’toevallige’ aardbevingen, orkanen en plaatsgebonden branden (Lahaina).

Gelukkig zijn er een aantal publicaties in onze eigen taal verschenen die uitleggen wat er werkelijk aan de hand is.

Chemtrails

In het boek Chemtrails en HAARP wordt onder andere uitgelegd hoe essentieel chemtrails zijn voor het HAARP netwerk. Ze bevatten namelijk nanodeeltjes van metalen, polymeren, sensoren, microprocessors en biologische ziekteverwekkers die continu een geïoniseerde atmosfeer in standhouden.

Het verhaal is dat de ‘strepen’ zijn bedoeld om de straling van de zon tegen te houden ter voorkoming van de opwarming van de aarde. Er blijkt echter een hele andere beweegreden(en) achter te zitten.
(Dat komt overeen met het idee van het IPCC, namelijk dat SRM niet geschikt genoeg is)

Het gaat namelijk veel verder. Lees daarvoor de Wereldwijde waarschuwing: geoengineering verwoest de wereld. Er zit een verwijzing bij naar een uitgebreid gratis E-boek hierover.

Fred Teunissen – Hemel onder vuur – schrijft dat het hier om een ‘geheim programma’ gaat waarbij jetvliegtuigen giftige stoffen in de atmosfeer brengen.’ Het is niet alleen een kwestie van ‘sprayen’ maar ook van ‘zappen’: het met hoogfrequente elektromagnetische energie doorstralen van de met chemtrails bewerkte atmosfeer.

Het chemtrailsysteem blijkt een scala aan mogelijkheden te bieden, zoals onder andere milieumodificatie, militaire toepassingen, elektromagnetische en biologische operaties, surveillance system development.

Misschien dus helemaal niet zo’n gek idee om de sproeibewegingen landelijk te gaan monitoren en daardoor steeds meer mensen zich bewust laten worden van wat zich boven hun hoofden afspeelt.
Kijk maar eens op Steeds meer berichten bij Meldpunt Chemtrails.

Bronnen

IPCC website

IPCC_Volledige Rapport Climate Change 2022

IPCC_Rapport Climate change 2023

Ons Dossier Chemtrails/Geoengineering

Rob Vellekoop, 7 oktober 2023

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.