Bol verkoopt vaccinatieboek niet meer op verzoek van kabinet

Iemand wil een boek over vaccinaties bestellen bij Bol, dochter van Ahold. Zij weigeren dit onder verwijzing naar de regering. Laat dit even bezinken! Het is maar dat je het weet. Niet alleen met coronadreiging, maar ook met censuur wil kabinet Rutte vaccinaties erdoor drukken bij de bevolking. Gelukkig verkoopt Academy of Happiness, de sponsor van DLM PLus, nog wel alle boeken over vaccinaties en hopelijk verzetten nog veel meer boekhandels zich tegen deze censuur. Bol is ondertussen rare sprongen aan het maken. Lees de reactie van stichting Vaccin Vrij hierop.

“Bol.com verkoopt miljoenen boeken. We erkennen dat dit boek controversieel kan zijn en/of mensen kan kwetsen. We vinden het belangrijk om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Om die reden hebben wij besloten om alle boeken te verkopen die vrij beschikbaar zijn en dus niet verboden volgens de wet. Echter staan wij nooit achter een vorm van discriminatie of haatdragende informatie. Daarom hebben wij oproepen gedaan naar meerdere gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid, om ons te helpen om dit boek goed te beoordelen. Dit boek is op aandringen van het kabinet niet meer in het assortiment.” Dit is de reactie die de geïnteresseerde in het boek ontving.

Boek Vaccinvrij

Het gaat om een boek van Stichting Vaccin Vrij.

De eerste druk van het ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ verscheen in 2014. Meer dan vijf jaar lang hebben mensen positieve reacties achtergelaten bij bol.com, volgens de stichting, voordat ze besloten het niet meer te verkopen.

Ruim vijftien jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te beschermen? Het was voor haar het begin van een langdurig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen.
– Er blijken giftige ingrediënten in vaccins te zitten.
– De voorlichting is uitermate gebrekkig.
– Er is nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar ongewenste reacties op het vaccin.
– Vrijwel al het beschikbare onderzoek is gefinancierd door de farmaceutische industrie.

Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op de website www.vaccinvrij.nl te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Zij werd spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Zij krijgt echter steeds meer tegenwind, de krachtigste is toch wel die van de corona uitbraak.

Vaccinatiealliantie

In maart 2019, dus ver voor de coronacrisis, blijkt dat Blokhuis er al zijn heilige plicht van maakt alle jongeren te laten vaccineren. Daarom begint hij een ‘vaccinatiealliantie’ die beweert het debat te willen aanzwengelen, maar dit helemaal niet doet. Dit is een uiterst merkwaardige gang van zaken, omdat 95% van alle jongeren al meedoet aan het vaccinatie circus. De laatste 5% moet zich aansluiten bij de kudde van de staatssecretaris, daarvoor spaart hij kosten noch moeite.

De alliantie bestaat uit jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers. En let op: samen willen zij deelnemen aan het maatschappelijke debat over het grote belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen. De ambassadeurs van de Vaccinatiealliantie willen met hun activiteiten de kennis over vaccinatie – bij ouders en professionals – verbeteren en bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad, zeggen ze.

Saillant detail: toen de stichting Vaccinvrij wou aanschuiven bij een commissievergadering in de Tweede Kamer over vaccinaties waren ze niet welkom. Dit om nog maar even te benadrukken dat er alleen gesproken mag worden over vaccineren en niet over de mogelijkheid om niet mee te doen.

Er is echter helemaal geen sprake van een debat, omdat op voorhand de positie is ingenomen, dat vaccineren ‘ven groot belang is voor de gezondheid’. De staatssecretaris tuigt een alliantie op die de laatste der anti-vaccinatie ouders tot het inentingsgeloof moet bekeren. In het persbericht van de vaccinatiesecretaris schrijft Blokhuis dat hij zich ernstig zorgen maakt over de ouders die twijfelen aan het vaccinatiegeloof.

Maar daar blijft het niet bij, want staat dreigend in een van de actiepunten van de kersverse alliantie:’-Er wordt een team samengesteld dat kan helpen met de aanpak van onjuiste informatie.’ Toe maar, ze gaan onjuiste informatie aanpakken. Deze kruistocht van Blokhuis tegen de infectieziekten ligt natuurlijk wel wat genuanceerder dan uit dit persbericht blijkt. Zoals de doorgewinterde overheidsmateriaal lezer zo langzamerhand weet gaat het niet om de informatie die de staat geeft, maar over wat ze verzwijgen.

Waarom

Want waarom wil deze vaccinatiesecretaris toch zo graag deze pro-inentingscampagne? Is dat nu werkelijk omdat hij zich zorgen maakt over in zijn woorden ‘kleine groepje ouders die twijfelen’ of ligt er een ander plan.

Rutte III staat algemeen bekend als het braafste jongetje uit de EU-klas. Daar waar andere landen tegenstribbelen (Oost-Europese landen) of zich niet aan het begrotingsdictaat houden, daar betaalt Nederland altijd de rekening. En het zal niemand verbazen dat dit ook geldt voor het vaccinatieprogramma. Hij neemt het EU-verdrag uit 2014 heel nauw waarin de deelstaten afspreken alle (financiële) middelen in te zetten om het vaccinatiebeleid aan te scherpen. Italië en Frankrijk hebben in 2017 in korte tijd vaccineren verplicht gesteld. ‘Andere landen zullen ongetwijfeld volgen’, schrijft de stichting Vaccinvrij op haar website.

De kleine groep van twijfelaars’ waarover Blokhuis spreekt schijnt vier jaar geleden iets meer dan 5% te zijn geweest. Het is helemaal geen gek resultaat dat 95% van de kinderen geïnjecteerd wordt. De Wereld Gezondheidsorganisatie WHO beweert echter dat die 95% als ondergrens nodig is voor groepsbescherming. (uiterst merkwaardige gedachte dat dus bijna iedereen geïnjecteerd moet worden omdat het anders niet werkt, terwijl de vaccinaties juist bedoeld zijn om personen te beschermen tegen ziektes, dus na injectering mag je er toch van uitgaan dat je immuun bent)

Er is nog een derde reden, die vrijwel onzichtbaar boven de markt hangt. De wereldwijde vaccinatiemarkt is naar verwachting in 2024 maar liefst $ 50,9 miljard, volgens een onderzoek van Market Study Report van Selbyville, Delaware. Deze voorspelling zou een stijging van 30,45 procent betekenen, zelfs voordat covid-19 uitbrak. Daarom zal dit cijfer straks inclusief het coronavaccin vele miljarden hoger liggen.

De farmaceutische bedrijven gingen dus al uit van een stijging van hun inkomsten, hun markt zou al gaan groeien. En we kennen ondertussen de invloed van het machtige bedrijfsleven op Rutte en co. Het zal niemand verbazen dat de invloed van Big Pharma dwars door de muren van het Binnenhof de Tweede Kamer bereikt. Blijkbaar mist dat zijn uitwerking niet.

Coronadreiging

De wereld sinds corona ziet er heel anders uit. Voor Big Pharma was deze al razend winstgevend en daar komt nu de giga omzet van het vaccin tegen covid-19 bij. Stel je eens voor wat de dreiging voor een nieuwe uitbraak, die nooit meer zal weggaan, betekent voor de winstgevendheid van farmaceutische bedrijven. En dankzij de corona-crisis lijkt de vaccinatiealliantie ook niet meer nodig.

De meeste mensen zijn zo bang gemaakt voor het virus dat ze een vaccin eisen! Het vaccinatiegeloof van Blokhuis wint op alle fronten, wat dat betreft is dit verboden boek niet meer dan een druppel in de vijver en toch moet de overheid laten voelen dat zij de baas is!

Censuur is opgeheven?

Censuur is opgeheven? – Bol.com wringt zich in een vreemde bocht!

Multinationals

Alle boeken die Bol, dochter van multinational Ahold, levert zijn ook te koop bij de kleine onafhankelijke boekhandels.

Stop met kopen bij de multinationals en het steunen van het grote geld dat de wereld regeert!

Vaccin vrij

Rob Vellekoop, 12 mei 2020

 

18 Comments

 1. Ik kan nog steeds (woensdag 11 mei) het boek van Door Frankema, Vaccin Vrij bestellen bij Bol.com. Geen enkel probleem. Dus ik begrijp het verhaal van Rob Vellekoop niet helemaal.

 2. Klopt. Gisteren nog niet. Bol vraagt wel 6,05 meer dan de boekenprijs.

 3. Ik citeer toch echt dat wat Bol schrijft aan een potentiële koper van het boek, zoals je kunt lezen.

 4. Het is gewoon te koop bij bol.com dus hele flauwe actie om angst te zaaien. Mislukte actie dat dan weer wel

  De tekst kapotte niet dat het briefje in het boek van de geïnteresseerde zat…. een boek wat bol.com niet verkocht maar toch verstuurde?

  Dan ga je kijken op de site en is het gewoon te bestellen en nog op voorraad ook.

  Slecht stukje journalistiek

 5. Hallo vorige week stond het boek niet te koop. Ik heb un benaderd en ze mailden terug dat ze niet wisten waarom deze niet meer tekoop stond. Nu staat het boek wel weer te koop maar dan met een bijschrift waarin duidelijk de rol van de overheid en het rivm blijkt.

 6. Het boek was tijdelijk niet te bestellen via bol.com. Later weer wel, met verwijzing naar het RIVM en dat de inhoud kwetsend kan zijn voor mensen ……..DAT GEEFT TE DENKEN. Wat en wie zou daar nu achter zitten?

 7. Het boek wordt nu alleen door een partner van Bol.com Train the Trainer verkocht voor maar liefst € 42,50!!!!!!!

 8. Nee hoor, ook door onze sponsor Academy of Happiness, voor 19,95

 9. Eerst wel, daarna niet meer, en toen weer wel voor een hogere prijs. Niet zo snel klaar staan met het woord leugens. Beetje dom, als je je niet echt hebt verdiept in het doen en laten van een bedrijf als Bol. Ik raad je ook aan voortaan het hele artikel te lezen. Dank je.

 10. gewoon te koop voor 21 euro dus…….zou je een rectificatie van dit bericht moeten plaatsen, anders zie ik het als stemmingmakerij.

 11. Nee, want Bol verandert iedere keer de prijs. Dat wat gemeld staat was het geval totdat ze het weer veranderden. De prijs van het boek hoort trouwens 19,95 te zijn.

 12. kijk! dit wellus nietus gedoe onder de burgerij, is precies wat de hogere macht wil…dualiteit, verdeel en heers. Het feit dat er volop gecensureerd word betekent gewoon opletten met zijn allen, en bewust je winkels kiezen. Net zoals het kruitvat geen contanten meer wil…..dan breng ik het toch ergens anders. We weten zo langzamerhand toch wel, dat deze negatieve gedragingen, onze eenheid in de weg staat, en de tegenpartij dit als voeding gebruikt. Let there be light en love!!!!

 13. Als je de eerste reactie van Bol goed leest, komt daar zelfs de termen ‘discriminatie’ en ‘haatdragend’ en ‘kwetsend’ in voor. Dat zijn de meest voorkomende redenen om een boek uit de schappen te nemen. Het komt bij mij daarom sterk over dat die reactie door een computer is samengesteld, een automatisch gegenereerd bericht als reactie op de vraag ‘Waarom is dit boek uit de handel genomen ?’. Ik heb dit al een aantal keren zien gebeuren bij mega bedrijven die de meest terugkerend vragen op een ‘low cost’ wijze willen regelen. Alleen slaat de computer de plank soms helemaal mis, b.v. omdat het (nog) niet over corona weet, en staat het bedrijf in hun hemd, tot protesten hun bereiken en ze hun fout inzien en de maatregel terugdraaien.

 14. @medusa: volledig akkoord! Verdeel en heers, altijd opnieuw want als het volk zich verenigt, dan is het afgelopen met de macht van de elite.
  Bol.com is voorzichtig en als het publiek reageert op censuur, dan zullen ze wel twee keer nadenken voor ze boeken gaan weren.
  Wat vaccinaties betreft: elke keer dat men de drogreden aanhaalt dat een niet-gevaccineerde een gevaccineerde kan besmetten en dus een gevaar zou vormen voor de volksgezondheid, bekénnen ze dus dat vaccinatie niet werkt!
  Immers: ze beweren toch dat je beschermd bent als je gevaccineerd bent dus antivaxxers mogen gerust ongevaccineerd door het leven gaan want ze vormen helemaal geen gevaar voor de volksgezondheid en de gevaccineerden.
  Maw: waarom zou je je nog laten vaccineren als ze zelf bekennen dat vaccinatie niet werkt want je kan nog steeds besmet worden na vaccinatie door niet-gevaccineerden?
  Om antivaxxers te dwingen tot vaccinatie ondermijnen ze zelf de (vermeende) bedoeling van bescherming door hun vaccinaties door de bekentenis dat vaccins niet werken….weer een boemerang die terugkeert.

 15. Mensen druk de snoozeknop niet in. Word wakker. Volg het nieuws dat niet op tv komt. Gaat er geen bel rinkelen als het virus ZO DODELIJK is dat ministers gewoon hun trouwpartijen houden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.