Hoogleraar: lockdown is schadelijker dan het covidvirus

Hoogleraar psychologie Michaela Schippers doet tijdens een interview met Café Weltschmerz een aantal opmerkelijke uitspraken over de lockdown. Een ervan is dat de lockdown een experiment is dat afgekeurd had moeten worden, omdat we er bijna zeker van zijn dat het slecht is voor mensen.

De hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit vindt dat andere wetenschappers ook hun stem moeten verheffen. De menselijke maat raakt zoek door de maatregelen tegen corona. Burgerlijke vrijheden worden opgeschort.

Experiment

Ze zegt als ik een dergelijke experiment als de lockdown had willen doen, zou ik daarvoor toestemming hebben moeten vragen bij een research board. En dan zou dat experiment afgekeurd zijn. De lockdown is een heel groot onethisch experiment, waarvan we bijna zeker weten dat het slecht is voor de mens.

Desondanks is een kritisch tegengeluid een taboe. Dat komt doordat we zijn gaan groepsdenken. Er is een crisissituatie waarin we alle tegengeluiden zijn gaan blokkeren. Politici nemen beslissingen, maar zij kunnen dan niet teruggefloten worden. We leggen een enorme systeemfout bloot.

Neveneffecten

Hoogleraar Schippers heeft de neveneffecten van de lockdown in kaart gebracht en hierover in recordtempo een paper naar buiten gebracht.

Ze zegt, er wordt geframed. Steeds worden aantallen doden genoemd, waarvan mensen schrikken. Als je zegt dat er zoveel doden gaan vallen, dan gaan mensen hele risicovolle beslissingen nemen. (terwijl je ook kunt zeggen, kijk eens hoeveel mensen het overleven).

Ze somt een aantal gevolgen van de lockdown op, waarvan ze zegt dat deze veel schadelijker zijn, dan die van het virus zelf.
– 60 miljoen werklozen in Europa.
– 375.000 mensen zijn gestorven aan covid-19 op een bevolking van 7 miljard.
– Maximaal zullen 1 miljoen mensen aan corona overlijden, die gemiddeld 80 jaar oud zijn, met onderliggende ziektes.
– 100 miljoen mensen komen van de honger om.
– In Engeland is door huiselijk geweld het aantal doden verdubbeld.
– Bij 80% van de mensen die al mentale problemen hadden is dit nog erger geworden.
– Mensen met kanker worden niet behandeld tijdens de lockdown.

Media

De media spelen een dubieuze rol. Ze laten zich als verlengstuk gebruiken van de overheid. Maar, voegt ze toe, ik ga nog steeds uit van de goede bedoelingen.

Zinloos

De lockdown is zinloos. Er is geen bewijs dat het werkt. Hoe strakker de lockdown, des te ernstiger de gevolgen. Er is nooit gezegd wat ze met de lockdown wilden bereiken. Hoogstens dat ze onder de 1 wilden komen qua besmettingen.

Ouderen

Al die maatregelen veroorzaken enorme stress bij mensen en daardoor gaat het immuunsysteem van gezonde mensen ook achteruit.
Ouderen gaan dood aan eenzaamheid en verkommering. Ze zitten in een gevangenis, maar hebben niets misdaan. Ze mogen zelfs niet naar buiten.

Conclusie

Ook de Duitse professor Peter Schirmacher is tot de conclusie gekomen dat de bestrijding van corona met de maatregelen schadelijker is dan het virus zelf.

Rob Vellekoop, 8 juni 2020

3 Comments

  1. Komt allen naar Den Haag ??????
    Zondag 21 juni ❤VRIJHEID❤
    Juist wél na het verbod ??????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.