Engel over zijn arrestaties:’Er is bewijs vervalst.’

Willem Engel vertelt openhartig over zijn aanhoudingen en vrijlatingen en gaat in op de achtergronden van de gebeurtenissen rond zijn persoon in een  vraaggesprek met het BPOC. Wij vatten het een en ander samen. Daarnaast geven we de stand van zaken.

Stand van zaken

Er spelen twee zaken die het Openbaar Ministerie aanspant tegen Willem Engel.

Eerste zaak – oproepen tot een burgerarrest

Dit komt op 13 juni voor.

Hij vertelt dat zijn oproep tot een burgerarrest met veel verontwaardiging naar buiten is gebracht door de massamedia.

Volgens Engel ging het hierbij als volgt. Hij werd met enkele anderen onrechtmatig ingesloten, want de demonstratie werd onrechtmatig beëindigd. Dit insluiten is verboden. In het kader daarvan is er een live-gesprek wat is gefilmd. Ik heb opgeroepen te gaan wandelen, dat is de reden dat ik ben aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft dit echter veranderd. Zij gaan uit van vrijheidsberoving en het aanzetten tot geweld. Op deze manier komen ze via allerlei aannames bij een mogelijk strafbaar feit.

Tweede zaak – opruiing

Engel wordt op 16 maart 2022 gearresteerd voor opruiing. Gemaskerde politie houdt hem aan voor het stembureau. Na 17 dagen hechtenis wordt hij vrijgelaten onder voorwaarde dat hij zich niet uit op sociale media.

Op zondag 3 april is hij onderweg naar een demonstratie in Nijmegen opgepakt. De mannen die hem aanhouden lijken op politieagenten, maar weigeren zich te legitimeren. Een van de vermoedelijke agenten houdt zelfs zijn hand op zijn pistool wanneer Willem gefouilleerd wordt. Hij is gearresteerd omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating zou hebben geschonden, iets wat door Engel direct werd ontkend.

Over beide arrestaties zegt Engel cynisch:

“Misschien hebben ze het expres gedaan omdat er zoveel symboliek zit in stemmen en demonstreren en dan iemand in de boeien slaan en monddood maken.”

Deze zaak zal op 30 april voorkomen.

Criminaliseren

Willem Engel signaleert dat overheden de oppositie van de regering criminaliseren voordat de rechter zich over de tegen hen aangespannen zaken heeft uitgesproken. Hij geeft aan dat zijn arrestatie een poging is om hem de mond te snoeren, te intimideren, criminaliseren en zoveel mogelijk schade toe te brengen. Dit alles voordat de rechtsspraak zich over de zaak buigt.

In de opruiingszaak heeft het Openbaar Ministerie 90 dagen gevangenhouding geëist, die de rechter Engel dan ook oplegt.

Engel:”Er is bewijs vervalst.”

De zaak tegen Engel is aan het rollen gebracht door onder andere de inspanningen van een zekere Dikkeboom, die met 22.000 handtekeningen aangifte heeft gedaan tegen Engel. Deze aangifte is eind 2021 in behandeling genomen. Engel zelf heeft een aangifte voor stalking gedaan tegen Dikkeboom.

Rechercheurs vinden vijf tweets die de basis voor de aanklacht van opruiing zouden vormen. Waaronder een tweet met een oproep om koffie te drinken bij de ambtswoning van Bruls vanwege het instellen van de QR-code en het handhaven daarvan. Engel vindt dit nog steeds een gepaste actie, want ‘wij protesteren met liefde en vreedzaam verzet’.

In dezelfde tijd, vertelt hij, komt er een briefje boven water met een poging tot brandstichting. Ze leggen een link, waarmee gesuggereerd wordt dat aangifte zou zijn gedaan wegens brandstichting. Deze zat echter niet bij de aanklacht.

Hij zegt:’Wij vermoeden dat dit een puur verzonnen verhaal is.’

Dit is wel het punt dat het meeste naar voren komt in de media, hier luidt het:’Hij wordt onder andere vastgehouden voor het aanzetten tot brandstichting bij de ambtswoning van Bruls.”

“Er is veel rook om de rechter voor de gek te houden.”

Echter, stelt Willem, voor opruiing moet er wel een verband bestaan met het feit waartoe je aanzet. En dat ontbreekt volgens hem.

Fout en disproportioneel

Over zijn aanhouding op zondag 3 april onderweg naar de Nijmeegse demonstratie doet hij het volgende verhaal.

Volgens Willem Engel heeft een agent altijd identificatieplicht, dus dat is fout gegaan. Het gebruik van de handboeien is disproportioneel, omdat er geen vluchtgevaar is of gevaar voor geweld. Ook de gezichtsmaskers die de agenten droegen blijven een overtreding. Hij voegt er aan toe, dat als ‘we dit soort rechteloosheid toestaan, mensen gekidnapt kunnen worden, door mensen die zeggen van de politie te zijn.’

Bekijk hier het door zijn vriendin gemaakte filmpje van de aanhouding.

Psychologisch oorlogvoeren

Als redenen waarom de politie hun gezicht bedekken ziet Engel, omdat ze niet herkend willen worden, als intimidatie en het belemmert normale communicatie. Hij voegt er veel betekend aan toe, dat je met een gezichtsmasker niet kunt de-escaleren, misschien is het wel om een reactie uit te lokken.

“Dit is psychologisch oorlogvoeren om mensen te criminaliseren.΅

Sociale media

Voor Engel is het een feit dat wij worden geregeerd door de Deep State. Deze zit onder andere bij hoge ambtenaren, contacten met het World Economic Forum, inlichtingendiensten en consultancy firma’s spelen een rol. Dan heb je eigenlijk de groepen die NL regeren.

Misschien, voegt hij toe, moet je je sociale media wissen en alleen nog gebruiken om ze naar je eigen website te leiden.

“We moeten echt anders omgaan met sociale media. Geen inlichtingendiensten stokken geven om onschuldige burgers te criminaliseren.”

Maat is vol

Op de vraag van het BPOC of hij zich in zijn recht als burger voelt aangetast, antwoordt hij. ‘Ik ga ermee naar het Europese Hof. De maat is vol nu. Onder het mom van gezondheid worden allerlei rechten van mij geschonden.’ (dat is in strijd met artikel 17 van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens)

‘Dat is 17 dagen hechtenis waard’

Na Engel’s aanhouding op zondag 3 april is enkele dagen later op woensdag 6 april weer vrijgelaten. Hij is echter positief over de uitkomst van zijn zaak.

Twee jaar heeft de rechtsspraak ons in de steek gelaten, zegt Willem. Maar op woensdag heeft de rechter hem vrijgelaten EN de voorwaarden van vrijlating weggenomen. “Dat laatste geeft mij moed!”

Willem ziet twee enorme voordelen. De rechtszaak biedt de mogelijkheid om ‘het verhaal te vertellen over mensenrechten en over de enorme zwendel die achter covid zit.’ Daarnaast is zijn vrijlating een streep door de eis dat hij zich niet meer mocht uiten op sociale media. Dat is voor hem een enorme overwinning en dat waren 17 dagen hechtenis zeker waard.

Hij ziet dat de grens van de rekbaarheid van wat het Openbaar Ministerie allemaal preventief mag doen hiermee bereikt is, zoals het vooruitlopend op een rechtszaak criminaliseren en verdacht maken.

Nette mensen

Geheel in stijl zoals je van Willem Engel mag verwachten sluit hij het interview af.

Hij vertelt iets van 10.000 kaartjes ‘met alleen maar lieve berichten’ te hebben gekregen tijdens zijn gevangenschap. Bij zijn vrijlating was er een welkomstcomité met witte rozen.

“We hebben ondanks provocatie in de media bewezen dat wij wel degelijk de nette mensen zijn.”

Rob Vellekoop, 10 april 2022

1 Comment

 1. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,

  Ik wil er bij deze nog eens benadrukken aan toevoegen.

  Het 5-G netwerk wordt gebruikt door defensie,en defensie tapt ook illegaal(met mede weten van de ministeries) de burger af…de wel beruchte sleep wet die men zo uit hun mouw hebben geschud,om na hun zeggen…de terroristen te kunnen opsporen…nou de terroristen dat zijn de graai kapitalisten…..wie eerlijk zaken doet is zo failliet.

  Voor die meneer Dikkeboom—-U bent een Sofie nummer en blijft een Sofie nummer….niets meer en niets minder,alleen snappen zulke mensen dat niet.

  De Hollandse Gestapo….heb ik wel eens hier meer van weg geschreven….men wordt allen steeds ranziger….de aangekleden ….. net als in de USA!

  De wakkere mens,we volgen het vervolg!

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.