Commissievergadering toont onmacht NL parlement

foto 123rf - ECBgebouw

De commissievergadering deze week over de digitale euro of CBDC laat vrijwel direct zien dat het Parlement niets te zeggen heeft. De digitale Euro staat vast voor de Europese Commissie (EC) en de Europese Centrale Bank (ECB) en daarmee is de kous af. Vervolgens wordt ons klip en klaar waarvoor de dwangmunt gaat dienen. Is er dan niets dat we daartegen kunnen doen? Zeker wel en het is veel eenvoudiger dan het allemaal lijkt.

Monstermunt

Begin 2023 wordt de Europese verordening verwacht die als basis gaat dienen voor de invoering van de digitale monstermunt. Zowel de ECB als de EC willen identificatie vooraf, dat wil zeggen om de digitale euro te mogen gebruiken moet je je identificeren op de manier die de overheid wil. Bijvoorbeeld met het nieuwe ID waarop staat vermeld of de eigenaar gevaccineerd is.

Door de identificatieplicht vooraf is betalen of ontvangen met de digitale euro niet meer anoniem, zoals bij contant geld wel het geval is.

Dus concreet om de digitale munt te gebruiken moet je met een paspoort ergens naar toe om aan te geven met het digitale monster aan de gang te willen. Het argument hiervoor is dat daarmee witwas-praktijken en fraude voorkomen gaat worden. Er zou wel een limiet gelden, namelijk 50 euro, daaronder is ID-plicht niet nodig.

Hoofdrollen

De hoofdrollen in de commissieklucht worden gespeeld door Alkaya van de SP en Van Houwelingen van FvD.

Tweede Kamerlid Alkaya voelt zich niet serieus genomen. Hij vindt dat de Europese Parlementen niet betrokken zijn bij de invoering van de munt, want de ECB gaat zijn eigen gang. Daarnaast wil hij wel volledige anonimiteit, met andere woorden de digitale munt moet ook als cash te gebruiken zijn. Hij weigert mee te werken als ze niet serieus genomen worden.

Tot slot vindt hij dat elk Parlement van de lidstaten akkoord zou moeten kunnen gaan met de invoering. Dat is nu niet het geval, er wordt beslist bij meerderheid van stemmen.

Van Houwelingen legt in zijn speech nog even uit op welke manier de digitaal dwangmunt aan het publiek verkocht wordt. De munt zou armen de mogelijkheid geven nu ook een rekening te openen en het zou vernieuwing in de hand werken. Dit volgens zowel Minister Kaag en als Maxima, die wonderlijk genoeg zich hiervoor blijkt in te zetten.

Hij staat stil bij de vraag waar het nu echt om gaat. Volgens de ECB maakt de digitale euro negatieve rentes mogelijk, waardoor een belasting op betaal- en spaarrentes mogelijk wordt. Het volgende punt is dat de Europese Centrale Bank onwaarschijnlijk veel macht over ons spaargeld krijgt. Het Tweede Kamerlid stelt ook dat de ECB in staat gesteld wordt met de nieuwe munt om ons consumptiegedrag volledig te gaan controleren. Net zoals Mastercard nu al per transactie de CO2 impact vermeldt.

En daarmee zijn we gekomen bij de werkelijke reden voor invoering: maak de burger volledig afhankelijk van de staat en controleer hem niet alleen op de gangbare manier, maar volg ook al zijn financiële transacties. En wanneer het de overheid (lees elite) niet bevalt, blokkeert ze gewoon je digitale eurorekening!

Antwoord op de digitale munt

We schreven al eerder je hoeft absoluut niet toe te kijken hoe je je recht op anoniem betalen kwijtraakt. Een van de alternatieven voor de zo door de EU gewenste digitale dwangmunt, de digitale euro, is simpelweg ruilen. Er is gratis uitstekende software beschikbaar waardoor ieder groepje mensen met een zekere binding de Euro uit het raam kan gooien en het grootste deel van zijn transacties tegen een afgesproken ruileenheid kan gaan doen.

DLM PLus deed de proef op de som en testte de software. Lees verder over het ruilprogramma.

Daarnaast hebben ook Japan en Zwitserland een antwoord op de Central Bank Digital Currency. Ze hebben besloten hieraan niet mee te doen. Met name de Japanners zijn zeer gehecht aan privacy en willen daarom sowieso niet van het anonieme contante geld af.

 

Rob Vellekoop, 25 november 20222

5 Comments

 1. Maxima “de bankier” is hier dus al jaren mee bezig, het is haar paradepaardje…als ooit de hoofdsponsor van de toen nog geen paus…, zogenaamd om de armen te helpen.

  WEF infiltratie in het kabinet…,

  WEF infiltratie in het koninklijk huis…,

  Hoogverraad politiek…dagelijkse gang van zaken…,
  met Rutte als zetbaas voor de koning en zijn gezin…,
  iedereen trouw gezworen aan de koning…,

  Waarom gaan hier geen alarmbellen rinkelen bij de veiligheidsdiensten?

  Als dit geen terrorisme tegen het volk en de staat is…,

  Ownee, Willem Alexander is eigenaar van de State of the Netherlands,
  geregistreed in het district Columbia USA…,
  met Maxima bankierend bij de FED…,

  Dus wie doet ze wat?

 2. O, hoe waar is dit, wat je schrijft, Justus!
  Steeds meer Nederlanders zullen dit moeten gaan inzien.”

  ” … iedereen trouw gezworen aan de koning …,”
  maar NIET aan de borger!
  (Boeren, borgers en buitenlui.)

 3. Met het Wimlex en Mark Rutte op weg naar het digitale nieuwe normaal. In opdracht van het WEF, een in het buitenland gevestigd machtsblok. We gaan even naar China: een jonge vrouw ziet op de televisie dat er een demonstratie is bij een bank omdat de mensen hun geld niet meer kunnen opnemen. Want “bank holiday”. De vrouw die ook spaargeld bij dezelfde bank heeft wil aan de demo meedoen maar terwijl ze onderweg is met het openbaar vervoer geeft haar gezondheidspas ineens aan dat ze “ziek” is en ze niet verder mag….het komt er allemaal aan mensen!

 4. Máxima spreekt zich in toespraak uit voor digitale identiteitsbewijzen

  https://www.security.nl/posting/775638/M%C3%A1xima+spreekt+zich+in+toespraak+uit+voor+digitale+identiteitsbewijzen

  Online toespraak Koningin Máxima bij de International Financial Inclusion Conference

  https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/toespraken/2022/11/24/online-toespraak-koningin-maxima-bij-de-international-financial-inclusion-conference-in-nigeria

  Need I Say More…

  Wat is het toch leuk in dit Blah Blah Land!

 5. Zomaar wat eerste gedachten waarom dit toch zo nodig is en wat de bevolking er daadwerkelijk aan heeft:

  *Nigeria:* what could possibly go wrong? https://www.africaportal.org/features/goodid-lessons-why-nigeria-needs-more-nin/

  “National Identity Number (NIN), a unique 11-digit identifier, is conferred. The World Bank, a major funder of Nigeria’s national ID project” en dus account-based

  “Since January 2019, a NIN is required to access key services such as obtaining a SIM card, driver’s license or permanent voter’s card; opening a bank account; participating in the National Health Insurance Scheme; tax payments; pension payments; social transfer programmes; transactions with social security implications, and land transactions. This model fits well into the idea of a national ID being the “the single source of truth” about the citizens of a country. But what happens when that single source of truth becomes inaccessible? Nigerians recently found out.¨

  **”Governments should never mandate a “single source of truth”, but rather provide a set of trusted identity providers for people to choose from.”**

  Your NIN will be linked to your:

  Passport
  Driver’s license
  Voter’s card
  National Health Insurance Scheme (NHIS
  Banking Accounts
  Transportation (Brt Card, cars, motorcycles, etc)
  Health care
  ePKI and Pension
  Insurance and Driving License
  Tax and Sim Registration

  Geen identiteit? Geen probleem als je risico wilt lopen op 14 jaar zitten in de gevangenis https://www.pulse.ng/news/local/nigerians-without-nin-could-be-jailed-for-14-years-communications-minister-warns/y5qqjhp

  Maar laten we ook de gebeurtenissen in Argentinie niet vergeten en wat de gevolgen zijn van het centrale beheer van identiteiten

  *Argentinie:* what could possibly go wrong? https://therecord.media/hacker-steals-government-id-database-for-argentinas-entire-population/

  Dus een Argentijnse gaat Nigeria vertellen dat het 3 jaar nog steeds nodig is? De National ID (NIN) bestaat al meer dan 10 jaar en nog niet eens de helft heeft er eentje. Zelfs in landen waarvoor (volgens de koningin) de digitale identiteit de voordelen maximaal zouden zijn werkt het nog steeds niet. Dat kan alleen met dwang, maar daar hebben ze in Afrika een broertje dood aan.

  Watch and learn!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.