Heimwee naar Holland?

‘Ooit leefde ik in een land, gefundeerd op gezond verstand’…zingt Touber in zijn ode aan Holland, dat niet meer bestaat. Een land dat niet is verzwolgen door het water, maar wel verloren aan vreemde overheersers zoals het WEF, de WHO en de EU. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Vandaag heeft een meerderheid van de Eerste Kamer, met 49 stemmen ervoor gekozen om de minister van Volksgezondheid dictatoriale bevoegdheden te geven. Deze minister kan nu het parlement buiten spel zetten, wanneer hij of zij vindt dat er een dreiging voor de volksgezondheid is. Dan kan deze persoon alle coronamaatregelen, die nooit hun nut hebben bewezen, opnieuw uit de kast halen en NL weer opsluiten met lockdowns, avondklok, mondkapjes verplicht stellen en ook de waardeloze PCR-test uit de kast halen. Dan kan de minister weer dezelfde terreur op de mensen loslaten zoals in 2020, 2021 en 2022. (Lees hier de geschiedenis van de maatregelen)

Hetzelfde geldt voor de andere wet die Rutte in razend tempo door de Eerste kamer jaagt, de nieuwe pensioenwet. Met de nieuwe pensioenwet gaan de pensioengerechtigden meedoen aan een soort kansspel, maar dan met hun hele pensioenvermogen. Ze krijgen een variabel pensioen dat meedeint met de ontwikkelingen van hun beleggingen. Evenmin een regeling in het belang van de bevolking.

Beide wetten moeten voordat de nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd wordt, begin juni, aangenomen worden. En dat gaat zeker lukken, dankzij de instemming van partijen buiten de coalitie die het met Rutte op een akkoordje hebben gegooid.

Dit zijn twee voorbeelden die een minderheid aan de meerderheid oplegt. Rutte vertegenwoordigt geen meerderheid van het volk en heeft een minderheid in de Eerste Kamer, toch regeert hij door. In het geval van de ‘pandemiewet’ kan hij dat doen met instemming van PvdA, GroenLinks en de SP.

Ik denk dat de belangrijkste oorzaak voor het falen van de democratie in ons land is, dat deze domweg niet bestaat. Anders dan de naam suggereert is er helemaal geen macht van het volk. Nederland verdwijnt niet in de golven, maar wel in de klauwen van machthebbers die ik in DLM Plus uitgebreid heb beschreven. Als de bevolking werkelijk macht zou hebben, dan zou op geregelde basis, bijvoorbeeld iedere zes maanden het oordeel van de bevolking over het functioneren van het parlement worden gevraagd. Waarmee het volk hen nog 6 maanden kan laten zitten of gewoon naar huis sturen, zoals dat in het normale verkeer tussen mensen gaat.

De vraag is natuurlijk hoe krijgen we dit ooit weer recht? Dan komen we op een andere oorzaak. Op dit moment is het overgrote deel van de bevolking zich helemaal niet bewust van wat er met hun gezondheid en pensioen aan het gebeuren is. Dit onder het mom van ‘we kunnen er toch niks aan doen’ steekt NL massaal de kop in het strandzand en gaat straks weer lekker op vakantie, als zij zich dat tenminste nog kunnen veroorloven. De armoedeslag die onder alle kabinetten Rutte heeft plaatsgevonden, trekt steeds diepere sporen in het welzijn van de bevolking. De verpauperingspolitiek (onderdeel van de 17 doelen van de duurzaamheidsagenda) is uiterst succesvol.

Terug naar de beginvraag: Heimwee naar Holland? Waren we werkelijk veertig jaar terug zoveel kritischer en minder goedgelovig dan de mensen van nu?

 

Rob Vellekoop, 23 mei 2023

2 Comments

  1. Een regering die de belangen van het volk aan haar laars lapt spuugt op de democratie.

  2. Het is algemeen bekend dat het stemmen per brief dat ons met de leugen van het “killervirus” door de strot is gedrukt veel fraudegevoeliger is dan de manier waarop daarvóór werd gestemd. Alleen al het feit dat Joe Biden meer populariteit onder de Amerikaanse kiezers genoot dan Obama bij zijn aantreden zegt hier wel voldoende over. In deze video legt Gideon van Meijeren de vinger precies op de wonde plek: “We kunnen met deze nieuwe manier van stemmen niet bewijzen dat er gefraudeerd wordt maar we kunnen nu ook niet meer bewijzen dat er NIET gefraudeerd wordt.” Daar kan natuurlijk geen politicus omheen en het interessante van deze video is dan ook het niet zo snuggere optreden van Renske Leyten die haar eigen partij hier even als “gecontroleerde oppositie” neerzet. De SP, ook al een héél foute partij van ordinaire zakkenvullers:

    https://www.youtube.com/watch?v=uUOMxIlrm4g

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.