2022 Het jaar van het verloren vertrouwen in de overheid

Welk beeld is meer sprekend dan het spandoek tijdens Prinsjesdag met de tekst ‘Klaar met jullie leugens’. Dit geeft in vier woorden weer hoe een groot deel van de bevolking denkt over de overheid. Voor het jaaroverzicht 2022 halen we steeds met een geselecteerd artikel per maand die gevoelens nog eens terug, met de hoop dat de bevolking zich meer gehoord en begrepen zal gaan voelen in het nieuwe jaar.

Januari

Parlement verbiedt oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid

Tijdens het coronadebat van 20 januari botst Gideon van Meijeren met de rest van de Tweede Kamer. Hier verbiedt de voorzitter hem dit onderwerp zelfs uit te spreken. Oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, door kamerleden snel gebombardeerd tot wetteloosheid, accepteert de voorzitter niet. Een nu al historisch debat als illustratie van het kuddediergedrag van het Parlement, met een zwart schaap als afvallige.

Link

Februari

Irhuia (revrouwlutie) is vrij maar politie gaat niet vrijuit

Irhuia is op vrijdag 4 februari onverwacht vrijgelaten. Zij zat een straf uit voor ‘bedreiging van de politie’. Het heeft er echter alle schijn van dat dit een politiek statement is aan alle kritische mensen, met name de alternatieve pers, om vooral de regeringskoers mee te varen. Als onafhankelijk verslaggever verdient zij alle steun.

Link

Maart

Kritische politieagent ontslagen, berufsverbot terug

Er vallen steeds meer slachtoffers van het regime. Deze keer een politieman Dennis Spaanstra die na meer dan twintig dienstjaren aan de kant gezet wordt vanwege zijn kritische houding. Het Berufsverbot uit de Koude Oorlog is terug, want destijds werden communisten en andere links-georiënteerde mensen uitgesloten van overheidsfuncties. Dat geldt nu voor mensen met ‘anti-overheidsintenties’.

Link

April

De Jonge en de mondkapjes

Afgelopen donderdag 7 april laat het debat in de Tweede Kamer pijnlijk helder zien dat de democratie niet functioneert. Dat is de dag waarop minister De Jonge verantwoording aflegt voor zijn betrokkenheid bij het tot stand komen van de mondkapjesdeal van 100 miljoen euro belastinggeld. Deze mondkapjes zijn nooit gebruikt. We zetten de feiten op een rij.

Link

Mei

Corruptie in de Kamer

Op deze manier functioneert het ‘democratisch gekozen’ parlement in NL. Kijk en luister hoe een van de weinig kritische Kamerleden die ons land rijk is, verguisd en aangevallen wordt door andere ‘vertegenwoordigers van het volk’.  Hij durft hardop te zeggen dat een van de hoofdrolspelers in de corona-affaire corrupt is. Luister naar de drogredenen die zijn collega’s hiertegen aanvoeren. Deze vertoning is een illustratie van de politieke huichelachtigheid in het algemeen.

Link

Juni

Bizar politiegeweld in Den Haag tijdens boerenprotest

Den Haag tijdens een roerige boerenprotestdag. De boeren komen naar het Parlement om te vragen de stikstofplannen te wijzigen omdat hun voortbestaan als boer hierdoor wordt bedreigd. In de nasleep van het protest maakt de politie jacht op solidaire demonstranten met de boeren. Een heel klein deel hiervan kettlen zij, sluiten hen in met 12 politiebusjes, politiepaarden en een dertigtal ME-ers. Daarna begint het kat-en-muisspel met de gemaskerde politie-agenten, romeo’s genoemd, die proberen geweld uit te lokken. Deze video maakt verslag van dit bizarre sadistische spel door de mensen die moeten zorgen voor ‘orde en veiligheid’.

Link

Juli

Parlement opent wildwest: schieten op boeren mag

Dat politie het vuur opent op boeren met het doel om hen aan te houden mag sinds 1 juli. Het wetsvoorstel hiertoe is al in 2019 door een bijna voltallige Tweede Kamer aangenomen. De gebeurtenissen met Jouke en andere boeren zijn geen incident, maar het bewuste gevolg van een Parlement dat geweld van de politie al op voorhand goedkeurt!

Link

Augustus

Steeds meer duidelijkheid over trollenacties overheid tegen ongevaccineerden

Dankzij de openbaarmaking van materiaal door de WOB-verzoeken wordt steeds duidelijker welke middelen Rutte inzette tegen ongevaccineerden en tegen hun kritiek op het regeringsbeleid.

Link

September

Hoe dicht zitten we bij een burgeroorlog?

Een enorme botsing van voor- en tegenstanders vindt plaats tijdens Prinsjesdag 2022. Een dag later is er een ware clash door de uittocht van de voltallige ploeg van Rutte tijdens de Algemene Beschouwingen. Het leger dat boeren van de weg plukt op weg naar Den Haag. De miljoenen die hun lasten niet meer kunnen betalen en letterlijk honger lijden. Dit zijn zichtbare gevolgen van de enorme onderhuidse spanning die naar het oppervlakte dreigt te komen? Gaan deze spanningen voor een burgeroorlog in geradicaliseerd NL zorgen?

Link

Oktober

Media en politiek snoeren Icke en Baudet de mond

Iedere Nederlander weet waar ernstige verdachtmakingen van andersdenkenden door de massamedia en de politiek toe kunnen leiden. Toch slaan de ‘corporate media’ onder leiding van de NOS de weg van demonisering weer in. Dezelfde koers die de Belgische media volgen met Desmet waaraan we eerder aandacht besteedden. We bekijken de sovjet-aanpak van Icke en Baudet.

Link

November

Commissievergadering toont onmacht NL parlement

De commissievergadering deze week over de digitale euro of CBDC laat vrijwel direct zien dat het Parlement niets te zeggen heeft. De digitale Euro staat vast voor de Europese Commissie (EC) en de Europese Centrale Bank (ECB) en daarmee is de kous af. Vervolgens wordt ons klip en klaar waarvoor de dwangmunt gaat dienen. Is er dan niets dat we daartegen kunnen doen? Zeker wel en het is veel eenvoudiger dan het allemaal lijkt.

Link

December

Ons pensioen is nog niet verloren

De bevolking krijgt nog een herkansing om hun opgebouwd pensioen(recht) te redden. Het verraad van Groen Links en de PvdA die heulen met de regeringscoalitie kan nog steeds ongedaan gemaakt worden. Het komt in onze ‘democratie’ bijna niet meer voor dat kiezers de blunders van de Tweede Kamer kunnen corrigeren. In 2023 doet zich eenmalig een dergelijke kans voor. Dan kan de kiezer indirect ingrijpen.

Link

Rob Vellekoop, 25 december 2022

4 Comments

 1. In 2006 heeft Prof. Dr. G. van den Heuvel een onderzoek afgerond naar het misbruik van bevoegdheden door overheidspersoneel. We gaan even terug naar 1996 toen onder oud-minister van justitie Winnie Sorgdrager het “Pikmeerarrest” is aangenomen waardoor alle ambtenaren beroepshalve (dus niet privé) juridische immuniteit hebben verkregen. Succes: een sterke toename van het misbruik van bevoegdheden. Tegenwoordig bestaat méér dan de helft van alle misdaad in ons land uit deze door de minister van justitie zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm die in juridische zin een vorm van georganiseerde misdaad is. Daarmee is de Nederlandse overheid een grotere bedreiging voor de Nederlandse samenleving dan alle “gewone” misdaad in ons land. Terecht stelt Van den Heuvel dat het eerste slachtoffer van deze criminaliteitsvorm altijd het vertrouwen in de overheid is. Welnu: we staan er bij en kijken er naar!

  Bron: wetenschappelijk onderzoek “Overheids-criminaliteit als specimen van organisatie-criminaliteit” van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht.

 2. Een politieke partij vertegenwoordigt altijd slechts een deel van de samenleving waardoor het grootste belang (het algemene) automatisch uit de boot valt. Altijd handig. Verder zien we dat politici hun spraakvermogen vooral gebruiken om elkaar NIET te begrijpen terwijl ons spraakvermogen daar helemaal niet voor bedoeld is. En als we dan ook nog gaan onderzoeken waar het métier van politicus vandaan komt dan blijkt dat dit métier aan de geperverteerde aspecten van ons wettige betaalmiddel is opgehangen. Want als er geen rente op ons geld zou zitten dan zouden alle bankiers en alle politici op slag werkloos zijn en een èchte baan moeten gaan zoeken. Een land kan oneindig veel beter bestuurd worden door een forum van vakmensen afkomstig uit de economie en de filosofie. Door mensen die we kunnen aanstellen maar die we -bij in gebreke blijven of bij malversaties- ook weer direct de laan uit kunnen sturen. Maandenlang heb ik zorgvuldig vele kamerdebatten gevolgd. Echt ongelooflijk wat voor geboefte daar op verzoek van Klaus Schwab de schamele restanten van onze democratie aan het slopen is en onze hele samenleving kapot maakt: Sjoerdsma, Segers, Wilders, Van der Wal, Van der Plas, Bergkamp, Van den Berg, Omtzigt, De Jonge, Bikker, Bosma, Kuiken, Rutte, Kaag…de lijst is uitputtend. Allemaal slimme poep tussen de oren. Kijk: als de lezer moet vóórkomen dan mogen er geen opnames worden gemaakt. Maar als Wilders vóór moet komen dan is het: rij alle camera’s maar naar binnen…de mensen moeten eens wat meer en beter gaan nadenken.

 3. “Het nieuwe normaal” van Mark Rutte. Oftewel China aan de Noordzee. En zeg nu zelf: “Smart city” klinkt toch veel beter dan “concentratiekamp”? Laten we hopen dat het in Nederland net zo gaaf wordt als in China. Goed, zo af en toe verdwijnt er wel eens iemand spoorloos hoewel overal camera’s hangen maar dan hoeven we ook niet meer zo lang te wachten op orgaan-donaties: https://www.youtube.com/watch?v=FmXUP1oveTg

 4. “de mensen moeten eens wat meer en beter gaan nadenken.”

  Oef Johan, nu vraag jewel erg veel…..

  Groet,
  Jos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.