Jaaroverzicht – De Helden van 2022

28464365 - dramatic sunset over coal power plant

De helden geselecteerd uit meer dan 260 DLM+ berichten van het afgelopen jaar zullen de geschiedenisboeken (van de overwinnaars) niet halen, daarom staan we er graag nu bij stil op het einde van het jaar. Een jaar waarin de coronahoax als een kaars uitging, echter niet zonder een dreiging voor de toekomst vast te leggen door de krankzinnige reeks maatregelen te verankeren in een wet. De daders van de grootste misdaad tegen de menselijkheid lopen nog vrij rond, maar het waarheidsvirus dwarrelt rond in de samenleving op zoek naar vrije geesten.

In 2022 liepen talloze helden rond in onze lage landen. Enkele van hen vielen DLM Plus op door hun volharding, enorme moed en hun bereidheid tot zelfopoffering voor vrijheid. Voor ons zijn zij de Helden van 2022.

Oud-militairen

Oud-militairen hebben op 2 januari een heldhaftige bijdrage geleverd tijdens de massale demo van 2 januari. Ze weten escalatie (met ongetwijfeld veel slachtoffers) op de kruising van de Van Baerlestraat te voorkomen door een menselijke buffer te vormen tussen ME en demonstranten.

Ondanks dat de demonstratie is afgelast en verboden door de burgemeester trekken duizenden mensen naar het Museumplein in Amsterdam. Rond 12 uur stelt de Mobiele Eenheid zich daar op in een cirkel. Na drie kwartier eist de politie van de aanwezigen dat zij het plein verlaten in de richting van de Van Baerlestraat.

Hieraan geven ze gehoor, maar worden vervolgens opgewacht op de kruising van de Van Baerlestraat door ME, honden, Marechaussee en politiebusjes. Rond 13 uur raakt de massa ingesloten, zij kunnen geen kant meer op. De druk op de politie neemt met de minuut toe, de spanning ook.

Na tien minuten kunnen ze de aanzwellende massa niet meer tegenhouden en forceren de mensen een doorbraak. Ook niet na gewelddadigheden door enkele ME-ers. En de inzet van een politiehond die een man ernstig letsel toebrengt. Nu raakt de ME van twee kanten ingesloten door de verder trekkende massa.

De video van PNN laat zien op welke manier dat de demonstranten zich niet laten tegenhouden hun route af te leggen. Ze doorbreken het cordon van ME, politiebusjes en politie met honden. Daardoor raken ze op de kruising ingesloten tussen langs twee kanten doorlopende demonstranten. Dan vormen de Oud-militairen een buffer en beschermen daardoor ook de in het nauw gebrachte ME die geen kant meer op kan.

Op dat moment proberen politie-agenten, duidelijk in beeld gebracht, door inzet van geweld tegen vreedzame manifestanten de zaak te laten escaleren. De menigte tuint echter niet in deze valstrik en zet de mars voort in de richting van het Westerpark. De ME reageert met ongekende agressie, die tot in het buitenland afkeer oproept.

De Oud-militairen geven in een persbericht een toelichting op hun actie en de commotie die rond hen is ontstaan door onjuiste berichtgeving door de massamedia.
Verder lezen…Demo Amsterdam: “Hier spreekt het volk”

Kritische politieagent ontslagen

Er vallen steeds meer slachtoffers van het regime. Ook politieman Dennis Spaanstra die na meer dan twintig dienstjaren aan de kant gezet wordt vanwege zijn kritische houding. Het Berufsverbot uit de Koude Oorlog is terug, want destijds werden communisten en andere links-georiënteerde mensen uitgesloten van overheidsfuncties. Dat geldt nu voor mensen met ‘anti-overheidsintenties’.

Dennis is actief voor Police for Freedom. Spaanstra geeft tijdens zijn interview met LNN aan ontslagen te zijn omdat hij zonder toestemming van zijn baas demonstraties heeft georganiseerd en hij heeft zich in anti-overheidskringen begeven, onder andere in een zoom-gesprek met Willem Engel. Tienduizenden mensen hebben dit gezien.

Verder lezen…Kritische politie-agent ontslagen: berufsverbot is terug

Engel en zijn arrestaties

Willem Engel is ook dit jaar weer heel actief. Hij is aangeklaagd voor ‘het oproepen tot een burgerarrest‘.

Hij werd, zo vertelt hij, met anderen onrechtmatig ingesloten, want de demonstratie werd onrechtmatig beëindigd. Dit insluiten is verboden. In het kader daarvan is er een live-gesprek wat is gefilmd. Hij heeft opgeroepen te gaan wandelen, dat is de reden dat hij is aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft dit echter veranderd. Zij gaan uit van vrijheidsberoving en het aanzetten tot geweld. Op deze manier komen ze via allerlei aannames bij een mogelijk strafbaar feit, volgens Engel.

Zijn tweede zaak gaat over ‘opruiing’. Hiervoor wordt hij door gemaskerde politie voor het stembureau aangehouden op 16 maart 2022. Na 17 dagen hechtenis wordt hij vrijgelaten onder voorwaarde dat hij zich niet uit op sociale media.

Op zondag 3 april is hij onderweg naar een demonstratie in Nijmegen opnieuw opgepakt. Hij is gearresteerd omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating zou hebben geschonden, iets wat door Engel direct werd ontkend.

Verder lezen…Engel over zijn arrestaties:’Er is bewijs vervalst.’

Gideon van Meijeren in corrupte Kamer

Van Meijeren is actief in de Tweede Kamer tegen de corruptie van diezelfde kamer. Kijk hoe hij door zijn Kamercollega’s wordt belaagd en zich als een held verweert.

Kijk en luister hoe een van de weinig kritische Kamerleden die ons land rijk is, verguisd en aangevallen wordt door andere ‘vertegenwoordigers van het volk’.  Hij durft hardop te zeggen dat een van de hoofdrolspelers in de corona-affaire corrupt is. Luister naar de drogredenen die zijn collega’s hiertegen aanvoeren. Deze vertoning is een illustratie van de politieke huichelachtigheid in het algemeen.

Verder lezen…Corruptie in de Kamer

Urker vissers van de Ketelbrugactie

Op 22 juni vaart een Urkse kotter naar de Ketelbrug (IJsselmeer) voor een ludieke actie. Het plan was een kwartiertje de brug te stremmen voor vaarverkeer. Hiermee willen ze de boeren steunen en zelf als vissers aandacht vragen voor de brandstofcrisis die de vissers treft zonder dat de overheid hen compenseert. (terwijl dit wel in andere EU landen gebeurt).

Wanneer ze komen aanvaren bij de brug zien ze vier politiebusjes en ME-ers in de schaduw van de brug. De brugwachter meldt dat hij de brug niet mag openen, omdat hij dat van hogerhand te horen heeft gekregen. Hierdoor kan de protestactie niet doorgaan. De 12 opvarenden besluiten voor anker te gaan.

Dan stomen drie politieschepen op. Een ervan komt langszij en vier man ME enteren de kotter, duwend en trekkend met wapenstok in volle gevechtsuitrusting.

Een ME-er eist dat de kotter in een rechte streep terug vaart naar Urk. Enkele minuten later komen nog acht ME-ers aan boord, eveneens in volle gevechtsuitrusting. Een draagt er zelfs een wapenschild en een andere een gezichtsbedekkende doek.

Ze dwingen de bemanning naar Lelystad te varen en krijgen escorte van twee politieschepen die langszij varen. Door klaarblijkelijke ondeskundigheid van de politiekapers, botst de kotter regelmatig tegen een van de politievaartuigen en loopt daardoor schade op. De politie aan boord op het schip, wordt na tien minuten handtastelijk, zonder zichtbare aanleiding (zie beelden). Waarschijnlijk is dit een gevolg van verveling of als we de waarneming van Jan de Boer serieus mogen nemen, is er een andere oorzaak.

Lees verder…Politie kaapt Urkse kotter en gijzelt opvarenden

Max van den Berg

Max van den Berg (28) krijgt begin januari van dit jaar van de politierechter te horen dat hij zes maanden onvoorwaardelijk wordt opgesloten. Hij zou Sigrid Kaag (D66, Minister van Financiën) aan haar deur hebben bedreigd met een brandende fakkel. Politici en de mainstreammedia spreken schande over deze actie. Hij zegt zelf haar niet bedreigd te hebben, omdat hij geweldloos actie voert.

Volgens de rechter, tijdens de zaak tegen Van den Berg, moeten mensen niet denken dat zij een strijd tegen de overheid moeten voeren. Max wordt als voorbeeld gesteld voor diegenen die het ook tegen de Staat willen opnemen.

Begin augustus is Max opnieuw aangehouden door de politie en opgesloten. Naar eigen zeggen zou hij zijn verhaal doen aan de buitenlandse pers, wat wereldwijd zou worden verspreid. Hij heeft zich teveel in het openbaar geuit en schond daardoor een van de voorwaarden van zijn vrijlating. Max laat echter zijn recht van vrijheid van meningsuiting niet afpakken. In plaats van passiever, zoals de overheid het graag ziet, wordt hij actiever.

Verder lezen…Fakkeltocht voor politiek gevangene Max van den Berg

Matthias Desmet intellectueel gelyncht

Mattias Desmet, de schrijver van het opzienbarende boek ‘De psychologie van het totalitarisme’ ligt onder vuur van zowel de Belgische mainstreammedia als de wetenschappelijke wereld. In zijn geruchtmakend boek geeft hij onder andere antwoord op de vaak gestelde vraag Hoe kon de massa blind achter het coronaverhaal aanlopen?

Met name zijn uitgesproken mening is een doorn in het oog van de massamedia (degenen die deze getrouwe media aansturen). Hij plaatst het corona-verhaal in een ander daglicht. Een felle aanval is het gevolg. In plaats van ervoor te kiezen te zwijgen, reageert hij op alle kritiek. En dat siert hem, ook wanneer hij een uitglijder toegeeft. Daarnaast ging hij praten met mensen als Alex Jones en Tucker Carlson, En daarmee mag je niet praten, schrijft hij, want het zijn antivaxxers, complotdenkers, klimaatontkenners, virusontkenners, extreem-rechtsen, racisten, seksisten, enzovoort. Deze lijst wordt volgens Desmet steeds langer.

Verder lezen….Psycholoog Desmet intellectueel gelyncht in Belgische media en wetenschappelijke wereld

Elens schreef toch HCQ en Ivermectine voor

Rob Elens, de huisarts die wel HCQ en Ivermetine aan zijn corona-patiënten durfde voor te schrijven, is gedeeltelijk in het gelijk gesteld door het medisch tuchtcollege.

Elens vindt dat een arts vrij is om een geneesmiddel voor te schrijven, ook als het om een ongeregistreerd geneesmiddel of een off-label indicatie gaat. Daarnaast heeft hij zijn patiënten schriftelijk over het AstraZenica-vaccin geïnformeerd en hen een informed consent-formulier laten ondertekenen voordat hij ze ging vaccineren. Dat deed hij omdat hij de communicatie vanuit het RIVM over het vaccin onjuist vond. Ook vond Elens dat het hem vrij stond niet te vaccineren als de patiënt niet wilde ondertekenen.

Volgens het medisch tuchtcollege handelde hij niet in strijd met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine.

Wél heeft hij in strijd gehandeld met de informatie- en dossierplicht. Voor zijn media-uitlatingen krijgt hij een berisping, omdat hij ‘ongefundeerde en ongenuanceerde mededelingen heeft gedaan die een groot publiek hebben bereikt’. ‘Hij heeft daarmee het wetenschappelijke debat verstoord’. Kortom hij had de regeringslijn gedwee moeten volgen.

Verder lezen…Deze week in ’t kort: Icke naar rechter, HCQ en Ivermectine mocht toch, oversterfte hoog

David Icke verbannen uit NL

David Icke mag Nederland niet in om een toespraak te houden tijdens een vredesdemonstratie op de Dam in Amsterdam. Hij zou de openbare orde verstoren en het gezag ondermijnen, kunnen we lezen in de banbrief die hij van het Ministerie ontving. Nederland, het land vol vrijheidslievende mensen dat bol staat van de vrijheid van meningsuiting, is gisteren door Rutte onttroond. De kleingeestige op ultieme macht en controle uit zijnde regering toont opnieuw zijn ware gezicht.

Verder lezen…Nederland doet Icke in de ban en verbiedt complottheorieën

Verslaggever Irhuia

Op vrijdag 9 december diende het hoger beroep van verslaggever Irhuia in Den Haag. Zij heeft nog een appeltje te schillen met de politie die haar met een waterkanon op een koude novemberavond in 2021 op een waterbombardement trakteerde toen ze verslag deed van de gebeurtenissen. Later moest zij een gevangenisstraf uitdienen van enkele weken. Tegen dit vonnis is zij nu in beroep gegaan.

Verder lezen…Verslaggever Irhuia in hoger beroep in Den Haag

 

Rob Vellekoop, 31 december 2022

 

3 Comments

 1. Bedankt voor je dappere inzet Rob! Ik kan niemand een gelukkig nieuw jaar wensen maar wens iedereen en jou in het bijzonder een minder slecht 2023 toe.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Voor al die mensen met een smartphone…opgelet!!!

  spionagefirma Anomaly 6 !!!

  Je kan beter dit gebruiken—CQ kanaaltje 14!!,daar mag en kan je alles zeggen zonder dat je lastig gevallen wordt door de NSB-Club!
  Daarbij is het goedkoper in aanschaf en het is gratis te gebruiken.

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.