10 populairste artikelen van 2019

biomassacentrale (foto 123rf)

We schreven dit jaar zo’n 300 artikelen, waarvan dit in 2019 de tien populairste waren.

1.
Biomassa, waarom regering doorgaat met grootste klimaatblunder

Het verhaal over biomassa klopt niet en werkt nadelig voor natuur en milieu. Desondanks gaan zowel lokale als landelijke politici hiermee door. De subsidie voor centrales van meer dan 11 miljard euro is deze week nog goedgekeurd door de regeringspartijen. Binnen een paar jaar zullen er meer dan 600 biomassa-installaties CO2 uitbraken in NL. Waarom gaat Rutte hiermee door?

2.
Ondanks miljarden overschot kort Rutte op huurtoeslag voor zijn verpauperingspolitiek

Sinds zijn aantreden enkele kabinetten geleden valt een rode draad in Ruttes bestuur duidelijk op: zijn verpauperingspolitiek. Zijn laatste actie op dit gebied is de korting van de huurtoeslag. DLM Plus duikt in de korte geschiedenis en vindt nog meer asociale maatregelen die een doel duidelijk dienen: het verpauperen van de bevolking en het begunstigen van de multinationals en de extreem rijken.

3.
Verrassende winst in strijd tegen de #pensioenroof – tussenstand

Dankzij een toelichting op de bevoegdheid van de ECB ziet het er voor pensioengerechtigden ineens een stuk rooskleuriger uit. De pensioenbesturen moeten hun verantwoording nemen en hoeven helemaal niet te luisteren naar Den Haag voor de rekenrente.

4.
Miljardenclaim voor telecom bedrijven in strijd tegen uitrol #5G

De drie mobiele telecom leveranciers die 5G gaan uitrollen in Nederland krijgen voor het jaareinde een claim van circa 2,8 miljard euro per jaar, volgens woordvoerder van de Nationale Bond tegen Overheidszaken Jordy Zwarts. De Bond is een aansprakelijkheidsactie begonnen tegen de telecomproviders. De reden is dat het mobiele 5G-netwerk een ernstige bedreiging vormt voor de gezondheid en persoonlijke levenssfeer van iedereen die eraan wordt blootgesteld.

5.
VVD-er Dijkhoff in het nauw voor bewijzen over #vaccinaties

Frank Ruesink is op Facebook een actie gestart omdat hij de gevolgen kent van het vaccineren van kinderen. Hij heeft dit ondervonden in de praktijk en hieraan dertien jaar onderzoek besteed. VVD-er Klaas Dijkhoff ontvangt van Frank een alles verhelderende brief op 5 mei na diens pro vaccinatie oproep. Dat is de start van een uiterst ludieke actie waarover hij verslag doet op Facebook.

6.
Zeven redenen voor de massale #bomenkap

Wat is er aan de hand dat er op grote schaal bomen worden gekapt? Is het geldgebrek of juist hebzucht? Er is zelfs een meldpunt geopend voor mensen die zich zorgen maken om het lot van de boom. Haalt de boom nog het jaar 2100?

7.
Russen en Nederlanders vieren vrede met elkaar

Het is feest op negen mei in Arnhem. Mensen uit de voormalige Sovjet-Unie die in ons land wonen, Nederlanders en studenten uit Novgorod verzamelen zich voor de Nelson Mandela brug om deze met elkaar over te steken, hand in hand. Het is een initiatief van de stichting Vredesdag 9 mei. Wanneer na vieren de mars start breekt de zon door en wandelen een paar honderd vrolijke mensen met elkaar feestelijk de brug over.

8.
#GeleHesjes protesteren tegen Frans politiegeweld

Op 9 mei gaan de Gele Hesjes protesteren voor de Franse Ambassade in Den Haag. Zij houden deze actie ‘uit solidariteit met de Franse Gele Hesjes tegen het politiegeweld en om hen tevens een hart onder de riem te steken’. De Nederlandse Gele Hesjes brachten gisteren nog een bezoek aan premier Rutte in zijn torentje. De Franse politie is berucht voor het grenzeloze geweld dat zij al meer dan 25 weken inzetten tegen de Gilets Jaunes, de Franse Gele Hesjes.

9.
Tientallen gemeentes frauderen voor vele miljoenen, iedereen zwijgt

Boekhoudfraude bij gemeenten is ‘schering en inslag’. Inmiddels zijn er 29 gemeenten met een boekhoudfraude van meer dan 100 miljoen euro, inclusief 3 gemeenten met meer dan 1 miljard euro. Veel gemeenten presenteren in hun jaarrekeningen een veel te rooskleurig beeld van de opbrengsten en kosten. Onderzoek van de jaarrekeningen toont aan dat het saldo van baten en lasten niet klopt.

10.
Wereld wordt met een ruk wakker op een geplunderde planeet (1)

In veel landen wereldwijd ontwaken grote groepen mensen uit een boze droom. We noemen het neoliberalisme. Het is een moderne naam voor uitbuiting en beroving van miljarden mensen.

 

Rob Vellekoop, 22 december 2019

2 Comments

  1. De biomassa theorie is totaal fake, een grote oplichtersbende om iets milieuvriendelijk te laten klinken terwijl dat een grote leugen is?

  2. Juist door tussenkomst van de bemoeienissen van de EU krijgen we een hectische maatschappij met desastreuze gevolgen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.